Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mazda CX-60: Οι πρώτες πληροφορίες για το SUV των 300 ίππων

Ελλάδα 11:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mazda CX-60: Οι πρώτες πληροφορίες για το SUV των 300 ίππων

ΝΕΑ

Mazda CX-60: Οι πρώτες πληροφορίες για το SUV των 300 ίππων

ΝΕΑ

Το CX-60, θα είναι η νέα ναυαρχίδα στην ευρωπαϊκή γκάμα των SUV. Είναι το πρώτο μοντέλο της Mazda με κινητήρα 2,5 λίτρων και plug-in υβριδικό σύστημα.

Advertisement
Advertisement

Το CX-60 είναι το πρώτο από τα δύο νέα μοντέλα από την οικογένεια των μεγάλων SUV / Large Product Group της εταιρείας. Προς το παρόν αυτό θα έχει τον τίτλο της ναυαρχίδας της γκάμας και μέχρι να δούμε το CX-80.

Λίγο πριν τις 8 Μαρτίου του 2022, που θα γίνει η επίσημη διαδικτυακή παρουσίαση του Mazda CX-60 PHEV, έχουν ήδη παρουσιαστεί τα πρώτα render (ψηφιακές απεικονίσεις) για το Plug in Hybrid SUV.

Εξωτερικά το αμάξωμα ακολουθεί τις γραμμές των άλλων μικρότερων SUV της εταιρίας, με το φινιστρίνι στις πίσω πόρτες να έχει μεγαλύτερες διαστάσεις και το περίγραμμά τους να έχει χρώμιο αντί για μαύρο πλαστικό.

Advertisement
Advertisement

Εμπρός τα φωτιστικά (LED) σώματα θα είναι μικρότερα σε διάμετρο (πιο λεπτά από των άλλων μοντέλων) ενώ η «μάσκα» θα οριοθετείται και αυτή από χρώμιο. Οι «ώμοι» του αμαξώματος έχουν μεγαλύτερο ύψος, ενώ μεγαλύτερες σε διαστάσεις είναι και οι πόρτες. Η γραμμή του σχήματος έχει coupe στοιχεία, που δίνουν μία σπορτίβ εικόνα. Στο πίσω μέρος τα φωτιστικά (LED και εδώ) σώματα αναμένεται να έχουν λεπτό σχήμα και ενώνονται.

Στο εσωτερικό οι πρώτες πληροφορίες «λένε» πως θα διατηρηθεί η μίνιμαλ αισθητική με την οθόνη πολυμέσων να μένει σε μικρές διαστάσεις και να τοποθετείτε εμπρός από μοχλό αλλαγής ταχυτήτων. Χαρακτηριστικό του οι χώροι που μπορούν να φιλοξενήσουν με άνεση πέντε επιβάτες.

Advertisement

Στόχος της Mazda είναι να πρωτοστατήσει στην ευρωπαϊκή αγορά των plug-in υβριδικών μοντέλων με σύστημα μετάδοσης κίνησης, το οποίο συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.500 κ.εκ. (ο Skyactiv) με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, που βελτιώνει τις επιδόσεις και έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή ισχύος που θα ξεπερνά τους 300 ίππους.

Advertisement

Με το PHEV υβριδικό σύστημα, το CX-60, θα προσφέρει στον οδηγό του ομαλή και ισχυρή επιτάχυνση, δίνοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και οδηγική απόλαυση σε οποιοδήποτε τερέν οδήγησης.

Τα δύο νέα μεγάλα μοντέλα της Mazda (το CX-60,καθώς και το CX-80 με τρεις σειρές καθισμάτων που θα δούμε αργότερα) συμπληρώνουν την γκάμα των πέντε SUV (μαζί με τα CX-30, MX-30 και CX-5).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mazda CX-60 PHEV: Έρχεται το κορυφαίο SUV με 300 ίππους
Διέρρευσε μια πρώτη εικόνα του Mazda CX-60 (+video)
H Mazda εξελίσσει δίχρονο turbo κινητήρα!