Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Silk-FAW «ψωνίζει» στελέχη από Ferrari και Lamborghini

Ελλάδα 17:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Silk-FAW «ψωνίζει» στελέχη από Ferrari και Lamborghini

ΝΕΑ

H Silk-FAW «ψωνίζει» στελέχη από Ferrari και Lamborghini

ΝΕΑ

Η κινέζικη Silk-FAW, δεν είναι μόνο το ότι θέλει να κάνει γραμμή παραγωγής για το κινέζικο υπεραυτοκίνητο στην Ιταλία αλλά θέλει και να στελεχωθεί από τις «γειτονικές» Ferrari και Lamborghini.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη φορά πέτυχε τη μεταγραφή μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Lamborghini η Silk-FAW, υπό τη σκέπη της οποίας η Hongqi ετοιμάζει το δικό της Κινέζικο υπεραυτοκίνητο.

Η Silk-FAW ανακοίνωσε τον διορισμό της Katia Bassi στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Η κα Bassi, πέρασε τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τη θέση του Επικεφαλής Τμήματος Marketing και Επικοινωνίας (Chief Marketing & Communication Officer), ενώ ήταν και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στη Lamborghini. Αυτή είναι μια ακόμα «μεταγραφή αεροδρομίου» για τον Κινέζικο Όμιλο, που όπως φαίνεται, έχει σοβαρές βλέψεις για το μέλλον της κατηγορίας.

Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο ανακοινώθηκε ότι δημιούργησε εγκαταστάσεις στην περιοχή Emilia-Romagna που θεωρείται σε μεγάλο βαθμό ως η «Μέκκα» των Ιταλικών υπεραυτοκινήτων. Πολύ πρόσφατα, η Bassi ανακηρύχθηκε ως μία από τις 100 πιο επιτυχημένες Ιταλίδες από το Forbes Italia.

Advertisement
Advertisement

Πριν από τη Lamborghini, είχε θέση Αντιπροέδρου στην Aston Martin, ενώ ήταν και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AM Brands. Η Bassi έρχεται να προστεθεί στη λίστα στελεχών με βαρύ βιογραφικό που μπήκαν στον Κινέζικο Όμιλο, όπως είναι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Amedeo Felisa που προσελήφθη ως ειδικός σύμβουλος και τον πρώην διευθυντή της Ferrari, της Alfa Romeo και της BMW, Roberto Fedeli, ως νέο διευθυντή τεχνολογίας,

Το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας είναι το Hongqi S9, που είχε παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης το 2021. Το μοντέλο διαθέτει έναν υβριδικό κινητήρα 1.400 ίππων που συνδυάζει έναν V8 turbo κινητήρα με τρεις ηλεκτρικούς. Το υβριδικό supercar μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,9 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 400 χλμ/ώρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρεμιέρα στο Μιλάνο για το hypercar Hongqi S9 της Silk-HAW
«Κινέζος» το πρώην αφεντικό της Ferrari
Lamborghini: Οι σχεδιαστές της αρχέτυπης και της νέας Countach… στο ίδιο τραπέζι (+video)

Advertisement

 

 

 

Advertisement