Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρεμιέρα στο Μιλάνο για το hypercar Hongqi S9 της Silk-HAW

Ελλάδα 4:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα στο Μιλάνο για το hypercar Hongqi S9 της Silk-HAW

ΝΕΑ

Πρεμιέρα στο Μιλάνο για το hypercar Hongqi S9 της Silk-HAW

ΝΕΑ

Η έκδοση παραγωγής του υβριδικού hypercar Hongqi S9 της αμερικανο-κινέζικης Silk-FAW θα παρουσιαστεί επίσημα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Σχεδιασμού στο Μιλάνο τον Σεπτέμβριο, δηλώνοντας έτσι και την στενή σχέση που θα έχει το μοντέλο με την Ιταλία.

Advertisement
Advertisement

Η επιλογή της συγκεκριμένης διοργάνωσης για την πρεμιέρα του Hongqi S9 κάθε άλλο παρά τυχαία είναι καθώς η Silk-FAW έχει ένα άκρως επιθετικό πλάνο για την είσοδό της στον απαιτητικό χώρο των hypercars όπως άλλωστε δηλώνει και η κίνησή της να δημιουργήσει τη μονάδα παραγωγής του αυτοκινήτου στην περιοχή της Emilia-Romagna, σπίτι των Ferrari και Lamborghini.

Σε αυτό το πλαίσιο η Silk-FAW έχει ορίσει ως ειδικό σύμβουλο τον πρώην CEO της Ferrari, Amedeo Felisa, ενώ έχει αναθέσει καθήκοντα επικεφαλής τεχνολογίας στον Roberto Fedeli, ο οποίος έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος σε Ferrari, Alfa Romeo και BMW. Επιπλέον το Hongqi S9, που θα είναι και το πρώτο αυτοκίνητο της Silk-FAW, έχει σχεδιαστεί από τον διακεκριμένο Walter De Silva.

Silk-FAW Hongqi S9

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη παρουσίαση στο κοινό του Hongqi S9 είχε γίνει τον περασμένο Απρίλιο στην έκθεση αυτοκινήτου στη Σαγκάη όπου και δόθηκαν οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές. Σύμφωνα με αυτές το αυτοκίνητο θα κινείται από μια υβριδική μονάδα που θα συνδυάζει κινητήρα V8 turbo με τρείς ηλεκτροκινητήρες έχοντας συνολική απόδοση που θα ξεπερνά τους 1.400 PS. Αυτή η απόδοση θα εξασφαλίζει καταιγιστικές επιδόσεις όπως το 0-100 km/h σε 1,9’’ αλλά και τελική ταχύτητα 400 km/h. Σύμφωνα με την Silk-FAW που θυμίζουμε πως προέκυψε από την συνεργασία της αμερικάνικης Silk EV και της κινέζικης FAW, το Hongqi S9 θα παραχθεί σε 98 αντίτυπα με το κόστος κάθε αυτοκινήτου να αγγίζει τα 1,5 εκ. ευρώ.

Silk-FAW Hongqi S9

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Άκυρο» από την Porsche για το νέο hypercar
McLaren F1: Το πιο επιθυμητό hypercar στον κόσμο, αναλυτικά (+video)
Project Sandbox: Ένα supercar παντός εδάφους (+video)