Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Κινέζος» το πρώην αφεντικό της Ferrari

Ελλάδα 1:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Κινέζος» το πρώην αφεντικό της Ferrari

ΝΕΑ

«Κινέζος» το πρώην αφεντικό της Ferrari

ΝΕΑ

Η κινέζικη Silk-FAW ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με τον πρώην CEO της Ferrari, Amedeo Felisa, ο οποίος θα αναλάβει ρόλο ειδικού συμβούλου του εκτελεστικού προέδρου της εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Λίγες εβδομάδες μετά την αποκάλυψη του supercar Hongqi S9 η κινέζικη Silk-FAW έκλεψε και πάλι τα φώτα της δημοσιότητας με την ανακοίνωση της ένταξης στο δυναμικό της του πρώην αφεντικού της Ferrari από το 2008 έως το 2016, Amedeo Felisa.

Ο Felisa ξεκίνησε την καριέρα του στην Alfa Romeo και έχει εμπειρία 40 ετών από τα οποία τα 26 τελευταία ήταν στέλεχος της Ferrari διατελώντας μάλιστα τα τελευταία οκτώ χρόνια σε αυτή Διευθύνοντας Σύμβουλος της ιταλικής φίρμας. Η ανακοίνωση της Silk-FAW αναφέρει πως ο Felisa θα έχει ρόλο ειδικού συμβούλου και θα επιβλέπει τα διάφορα project της εταιρίας ενώ θα συμβάλει καθοριστικά στην υλοποίηση του Hongqi S9 χάρη στην εμπειρία που έχει επάνω στις ανάγκες που συνεπάγεται η εξέλιξη και παραγωγή ενός αυτοκινήτου υπερυψηλών επιδόσεων.

Silk-FAW Hongqi S9

Advertisement
Advertisement

Το Hongqi S9 θα κινείται από μια υβριδική μονάδα η οποία θα συνδυάζει έναν υπετροφοδοτούμενο V8 κινητήρα με τρείς ηλεκτροκινητήρες με την συνολική απόδοση να φθάνει τους 1.400 PS. Η Hongqi ισχυρίζεται πως το S9 θα κάνει το 0-100 km/h σε 1,9’’ και θα έχει τελική ταχύτητα 400 km/h.

Silk-FAW Hongqi S9

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To hypercar της Hongqi θα παράγεται στην Ιταλία
Ηλεκτρική Ferrari το 2025
Η «χρυσή» Ferrari 250 GTO