Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η έλλειψη ημιαγωγών «ξαλαφρώνει» τα αυτοκίνητα

Ελλάδα 7:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η έλλειψη ημιαγωγών «ξαλαφρώνει» τα αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Η έλλειψη ημιαγωγών «ξαλαφρώνει» τα αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Οι κατασκευαστές περιορίζουν την τεχνολογική φαρέτρα των αυτοκινήτων τους, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν τους πελάτες τους ικανοποιημένους.

Advertisement
Advertisement

Λύσεις εκτάκτου ανάγκης υιοθετούν οι κατασκευαστές, για να αντιπαλέψουν την κρίση στον κλάδο των ημιαγωγών (microchip) που έχει βάλει φρένο στην παραγωγή καινούριων αυτοκινήτων.

Όπως αναφέρουν βρετανικά Μέσα, τόσο η Ford όσο και η Volvo θυσιάζουν μέρος του εξοπλισμού των μοντέλων τους, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να εξοικονομήσουν τα πολυζήτητα πλέον εξαρτήματα.

Η αμερικανική εταιρεία αποφάσισε να λανσάρει κάποιες υπο-εκδόσεις, οι οποίες θα είναι απογυμνωμένες από συγκεκριμένα συστήματα ασφαλείας, όπως οι πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, το αυτόνομο φρενάρισμα εκτάκτου ανάγκης με αναγνώριση πεζών και δικυκλιστών και το σύστημα αυτόματης ρύθμισης της υψηλής σκάλας των φωτών.

Advertisement
Advertisement

«Η παγκόσμια κρίση ημιαγωγών έχει επηρεάσει όλους τους κατασκευαστές παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Ford. Σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των πελατών μας για συγκεκριμένα μοντέλα, η Ford αναθεωρεί τον εξοπλισμό ενός μικρού όγκου μοντέλων της, μετριάζοντας τον αντίκτυπο του προβλήματος, ανέφερε σε μεγάλο βρετανικό Μέσο εκπρόσωπος της μάρκας.

Την οδό της… θυσίας κάποιων συστημάτων στο βωμό της εξοικονόμησης μικροτσίπ ακολουθεί και η Volvo, όπως ανακοίνωσε επίσημα η μάρκα. Οι Σουηδοί αφαιρούν – μέχρι νεωτέρας – από το XC60 το πακέτο “Driver Awareness” που περιλαμβάνει την τεχνολογία Προειδοποίησης Οπίσθιας Σύγκρουσης (Rear Collision Warning) και το σύστημα Πληροφόρησης Τυφλού Σημείου (BLIS) με λειτουργία ανακατεύθυνσης του αυτοκινήτου πίσω στη λωρίδα».

Advertisement

Υψηλόβαθμα στελέχη ξεκαθαρίζουν ότι η «αφαίρεση των συγκεκριμένων συστημάτων δεν επηρεάζουν τις επιδόσεις των αυτοκινήτων μας στα τεστ ασφαλείας, όπως στον οργανισμό EuroNCAP».

«Η κατάσταση με τους ημιαγωγούς είναι αρκετά απρόβλεπτη και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να δώσουμε μια συγκεκριμένη ημερομηνία, σχετικά με το πότε θα μπορούμε να διαθέσουμε ξανά τα συγκεκριμένα συστήματα. Παρ’ όλα αυτά, θα φροντίσουμε να κρατάμε ενήμερους τους πελάτες μας», προσθέτει η Volvo.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Καθυστερήσεις στην παραγωγή της Mustang Mach-E λόγω έλλειψης ημιαγωγών
Η έλλειψη ημιαγωγών «χτυπά» και τη Ford
Έλλειψη ημιαγωγών: Αναζητώντας «σανίδα σωτηρίας» στην Ταϊβάν

 

Advertisement