Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η έλλειψη ημιαγωγών «χτυπά» και τη Ford

Ελλάδα 14:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η έλλειψη ημιαγωγών «χτυπά» και τη Ford

ΝΕΑ

Η έλλειψη ημιαγωγών «χτυπά» και τη Ford

ΝΕΑ

Η κρίση της έλλειψης ημιαγωγών δεν κάνει εξαιρέσεις, προκαλώντας ισχυρό πλήγμα στο σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας –  Μειώνει την παραγωγή δημοφιλούς μοντέλου της η Ford.

Advertisement
Advertisement

Η Ford ανακοίνωσε πως μειώνει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην πόλη Κολωνία της Γερμανίας και αυτομάτως προστέθηκε στην ολοένα και αυξανόμενη λίστα με τις εταιρείες που πλήττονται από την έλλειψη μικροτσίπ.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ford, μίλησε στο αυτοκινητικό Μέσο Automobilwoce, συσχετίζοντας την απόφαση για μείωση της παραγωγής με την ανεξέλεγκτη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Μαλαισία.

Εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών στη συγκεκριμένη χώρα ανέστειλε τη λειτουργία της, προκαλώντας σημαντικό πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα της Ford. Η μαλαισιανή εταιρεία προμηθεύει με μικροτσίπ έναν συνεργάτη της μάρκας, ο οποίος  δραστηριοποιείται στην εξέλιξη μονάδων ελέγχου για τις πόρτες.

Advertisement
Advertisement

Όπως προσθέτει το Automobilwoche, η διεύθυνση του εργοστασίου στην Κολωνία ανακοίνωσε στους εργάτες πως τα ωράριά τους θα μειωθούν για τις επόμενες δύο εβδομάδες, αρχής γενομένης από το τις 17 Αυγούστου.

Ford_Fiesta_mHEV

Παράλληλα, από τις 23 έως τις 28 Αυγούστου θα ανασταλεί η παραγωγή του Fiesta, με ανθρώπους της μάρκας να καταβάλλουν επίμονες προσπάθειες για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Advertisement

Στο εργοστάσιο της μάρκας στην Κολωνία απασχολούνται 15.000 άνθρωποι, με τους 5.000 από αυτούς να βρίσκονται στη γραμμή συναρμολόγησης του δημοφιλούς supermini. Εντός του εργοστασίου παράγεται και το Focus, το οποίο –όπως ξεκαθαρίζουν στελέχη της μάρκας- δεν έχει επηρεαστεί από την έλλειψη ημιαγωγών.

Σημειωτέον ότι η παγκόσμια έλλειψη μικροτσίπ έχει φέρει σε τέλμα ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία, με τις εταιρείες να προχωρούν μαζικά στη μείωση της παραγωγής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Toyota που επέβαλε… ψαλίδι το οποίο φτάνει το 40% της προβλεπόμενης παραγωγής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Ford αφιερώνει μια Mustang Mach-E στις γυναίκες πιλότους του Β’ ΠΠ
Ford Mustang Mach-E: Η σπορ διάσταση της ηλεκτροκίνησης
Πώς στρίβει υπό πίεση η Ford Mustang Mach-E;

 

Advertisement