Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Άκυρο» από την Porsche για το νέο hypercar

Ελλάδα 15:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Άκυρο» από την Porsche για το νέο hypercar

ΝΕΑ

«Άκυρο» από την Porsche για το νέο hypercar

ΝΕΑ

Πολύ κουβέντα έγινε τις τελευταίες μέρες για το νέο μοντέλο της Porsche που φημολογούνταν πως θα παρουσιαστεί μέσα στο προσεχές διάστημα, αναγκάζοντας τη Γερμανική εταιρεία να διαψεύσει την «είδηση».

Advertisement
Advertisement

Μια νέα πρόταση στην κατηγορία των hypercars υποτίθεται πως θα έφερνε στο προσκήνιο η Porsche πολύ σύντομα αλλά όπως φαίνεται, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Οι φήμες εξελίχθηκαν σε «πληροφορίες» και μια νέα GT1 φερόταν να είναι σχεδόν έτοιμη για παρουσίαση από την Porsche. Κάτι τέτοιο όμως τελικά δεν ισχύει και διαψεύστηκε μάλιστα με τον πλέον επίσημο τρόπο, με εκπρόσωπο της Porsche να είναι κατηγορηματικός. Το όλο θέμα προέκυψε από έναν φανατικό της Porsche που έχει το δικό του κοινό στις ΗΠΑ, όπου και κάνοντας ένα podcast ανέφερε πως η Γερμανική εταιρεία ετοιμάζει νέο hypercar στα «χνάρια» της Carrera GT και της 918. Μάλιστα, υποστήριξε πως την πληροφορία την είχε από έναν εργαζόμενο στην Porsche που είχε δει μέρος της πορείας εξέλιξης του νέου μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Η διόγκωση της «πληροφορίας» έγινε καθώς το έδαφος είναι γόνιμο, με την Porsche να ετοιμάζεται για σοβαρή εμπλοκή στην κατηγορία των αγώνων αντοχής, οπότε και θεωρήθηκε σχετικά «εύκολο» το να ετοιμάσει και ένα μοντέλο παραγωγής έστω και περιορισμένης, που θα βασίζεται σε πλαίσιο από πρωτότυπο της κατηγορίας LMP2. Στην πραγματικότητα, ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν θα μπορούσε να είναι νωρίτερα από το 2025 έτοιμο αλλά και πάλι, κάτι τέτοιο δεν θα ταίριαζε στο προφίλ των μοντέλων της υπόλοιπης γκάμας της Porsche. Ένα μοντέλο όπως το πρωτότυπο 919 Street Concept που βλέπουμε στις φωτογραφίες, είναι μάλλον αποκύημα της φαντασίας του φανατικού φίλου της Porsche ο οποίος δεν δίστασε μάλιστα να θέσει και χρονικό όριο στην παρουσίαση του νέου αυτοκινήτου, λέγοντας πως «μέχρι τον Αύγουστο η Porsche θα το παρουσιάσει στο ευρύ κοινό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε δημοπρασία μια άγνωστη και περίεργη Porsche
Πρώτη επαφή: Porsche 911 GT3
Porsche Cayenne E-Hybrid με φιλοσοφία από την 918 Spyder

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement