Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε δημοπρασία μια άγνωστη και περίεργη Porsche

Ελλάδα 14:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε δημοπρασία μια άγνωστη και περίεργη Porsche

ΝΕΑ

Σε δημοπρασία μια άγνωστη και περίεργη Porsche

ΝΕΑ

Ο διάσημος οίκος RM Sotheby’s θα δημοπρατήσει την άγνωστη στο ευρύ κοινό και αισθητικά άκρως ιδιαίτερη Glockler-Porsche 356 Carrera 1500 Coupe.

Advertisement
Advertisement

Ελάχιστοι είναι αυτοί που ίσως από τύχη έχουν ακούσει ή έχουν δει την Glockler-Porsche 356 Carrera 1500 Coupe του 1954. Σίγουρα πρόκειται για την πιο ιδιαίτερη αν και όχι τόσο καλαίσθητη εκδοχή της 356 που έχει δημιουργηθεί.

Όπως φανερώνει η ονομασία το αυτοκίνητο φτιάχτηκε από τον Walter Glockler, έναν έμπορο αυτοκινήτων στην Φρανκφούρτη που ήταν και παθιασμένος με τους αγώνες και από τα τέλη της δεκαετίας του ’40 ξεκίνησε να φτιάχνει τα δικά του αγωνιστικά αυτοκίνητα με τα οποία και αγωνιζόταν. Η 356 που θα δημοπρατηθεί είναι το αυτοκίνητο που κατασκεύασε το 1954 για να τρέξει στον αγώνα Mille Miglia της ίδιας χρονιάς. Ωστόσο το αυτοκίνητο δεν έγκαιρα έτοιμο και έτσι τελικά χρησιμοποιήθηκε μόνο μια φορά στον αγώνα αντοχής Λιέγη-Ρώμη-Λιέγη με οδηγό τον ξάδελφο του Walter Glockler, Helm. Σύμφωνα με το αρχείο ιστορίας του αυτοκινήτου κάποια τεχνικά προβλήματα δεν του επέτρεψαν να είναι ανταγωνιστικό στον συγκεκριμένο αγώνα που ήταν ο πρώτος και μοναδικός που τελικά συμμετείχε.

1954 glockler-porsche 356 carrera

Advertisement
Advertisement

Η εμφάνιση είναι ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία της Glockler-Porsche καθώς κάνει σαφές πως βασίζεται στην 356 Coupe όμως την ίδια στιγμή έχει πολλές ιδιαίτερες και μοναδικές λεπτομέρειες όπως το επιπλέον κεντρικό εμπρός φως που παραπέμπει σε κύκλωπα και είχε σαν στόχο τη βελτίωση του φωτισμού το βράδυ. Από εκεί και πέρα ιδιαίτερη είναι και η διαμόρφωση της οροφής του αυτοκινήτου όπου στο μεγαλύτερο μέρος της τη θέση του μετάλλου έχουν πάρει οι γυάλινες επιφάνειες. Δεν υπάρχει κάποια καταγραφή που να εξηγεί αυτή την επιλογή όμως μια προφανής εξήγηση έχει να κάνει με την βελτίωση της ορατότητας. Ο κινητήρας είναι ένας τετρακύλινδρος Type 547 boxer, όπως αυτός που κινούσε την 550 Spyder. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ο οίκος Sotheby’s δεν έχει ορίσει ακόμα την τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας του αυτοκινήτου όμως η σπανιότητα του μοντέλου είναι σίγουρο πως θα ανεβάσει αρκετά ψηλά τα χτυπήματα από τους συλλέκτες φίλους της Porsche.

1954 glockler-porsche 356 carrera

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα Porsche Cayenne Turbo GT: Θηρίο 640 ίππων (video)
Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι μια νέα Porsche 928
Αυτή είναι η νέα Porsche 911 GTS (+video)