Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-Maybach S-Class για τους λιγότερο πλούσιους Κινέζους

Ελλάδα 23:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Maybach S-Class για τους λιγότερο πλούσιους Κινέζους

ΝΕΑ

Mercedes-Maybach S-Class για τους λιγότερο πλούσιους Κινέζους

ΝΕΑ

Δεδομένης της υψηλής φορολογίας για τα μεγάλου κυβισμού μοντέλα στην Κίνα, η Merc παρουσίασε μια νέα εκδοχή της Maybach S-Class με δύο λιγότερους κυλίνδρους.

Advertisement
Advertisement

Δυναμική ήταν η παρουσία της Mercedes στην πρόσφατη Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, όπου μεταξύ άλλων αποκάλυψε το ηλεκτρικό αδερφάκι της GLB, την EQB.

Υπήρχε, βέβαια, και ένα απαστράπτον μοντέλο, που η λάμψη του –όσο οξύμωρο και αν ακούγεται – πέρασε απαρατήρητη. Ο λόγος για μια εκδοχή της Mercedes Maybach S-Class που προορίζεται για την αγορά της Κίνας, κλείνοντας το μάτι στους… λιγότερο πλούσιους: Σε όσους, δηλαδή, διατηρούν μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά δεν θέλουν να τους… αδειάσουν πληρώνοντας «τρελούς» φόρους.

Advertisement
Advertisement

Τι κάνει, λοιπόν, η Merc; Λανσάρει την Maybach S480 4Matic, η οποία αντί για 8κύλινδρο μοτέρ, ενσωματώνει τον 6κύλινδρο σε σειρά των 3,0 λίτρων της «απλής» Mercedes S450. Το μοτέρ παράγει 367 PS και 500 Nm ροπής, συνεπικουρούμενο από την υβριδική τεχνολογία EQ Boost που προσθέτει +22 PS και 250 Nm ροπής.

Ένα 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο στέλνει την κίνηση και στους δύο άξονες, επιτρέποντας στο μοντέλο να επιταχύνει στα πρώτα 100 km/h σε 5,8 sec, με την τελική να είναι 250 km/h.

Advertisement

Η αποκήρυξη του V8 για χάρη ενός V6 δεν επιφέρει αλλαγές στο επίπεδο εξοπλισμού, με τους επιβάτες να συνεχίζουν να απολαμβάνουν τη δεύτερη γενιά του συστήματος πολυμέσων MBUX με 5 μεγάλες οθόνες OLED, φιλοτεχνημένα στο χέρι καθίσματα με λειτουργία μασάζ και θέρμανσης λαιμού/ώμου, ανακλινόμενα τραπεζάκια, ψυγείο για σαμπάνιες αλλά και ενεργό αντισταθμιστή θορύβου για τη θωράκιση της καμπίνας από τους ανεπιθύμητους ήχους.

H Mercedes-Maybach S480 ήδη διατίθεται στην Κίνα, με την τιμή της –βάσει της τρέχουσας συναλλαγματικής ισοτιμίας- ν’ αντιστοιχεί σε περίπου 185.000 ευρώ. Σημειώνεται πως το λανσάρισμα της συγκεκριμένης έκδοσης αφορά αποκλειστικά την αγορά της ασιατικής χώρας, αλλά δεν είναι απίθανο να τη δούμε και στην Ευρώπη.

Advertisement

Στη Γηραιά Ήπειρο, το υπερπολυτελές σεντάν προσφέρεται στις εκδόσεις S589 4Μatic και S650 4Matic. Η πρώτη «φορά» V8 4.0 lt των 500 PS, ενώ η έτερη έκδοση έναν V12 των 621 PS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΠΙΣΗΣ:
Που χρησιμεύει το καπάκι στο αριστερό φτερό της Mercedes EQS;
Η νέα Mercedes-Maybach S-Class εντοπίστηκε με λιγότερο καμουφλάζ 
Νέα Mercedes-Benz S-Class: Οι διαφορές με τον πρόγονό της (VIDEO)

 

Advertisement