Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Που χρησιμεύει το «καπάκι» στο αριστερό φτερό της Mercedes EQS;

Ελλάδα 10:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Που χρησιμεύει το «καπάκι» στο αριστερό φτερό της Mercedes EQS;

ΝΕΑ

Που χρησιμεύει το «καπάκι» στο αριστερό φτερό της Mercedes EQS;

ΝΕΑ

Η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Mercedes παρουσιάστηκε και ταυτόχρονα δόθηκε απάντηση σε διάφορα παράξενα στοιχεία που είχαμε δει κατά καιρούς στην EQC και στις δοκιμές της με το καμουφλάζ. Σε τι χρησιμεύουν;

Advertisement
Advertisement

Με το ντεμπούτο της ηλεκτρικής ναυαρχίδας των Γερμανών, της Mercedes EQS, πολλοί είναι αυτοί που έχουν απορίες σχετικά με την εμφάνιση του μοντέλου.

Ένα από τα στοιχεία, ωστόσο, που διακρίνονται είναι ένα «καπάκι» στο αριστερό μπροστινό φτερό. Όσοι πρόσεξαν αυτή τη μικρή λεπτομέρεια επιδόθηκαν σε ατελείωτες υποθέσεις. Είναι μια επιπλέον υποδοχή για φόρτιση, πρόκειται για μια αναδυόμενη κάμερα, για LiDaR αισθητήρα, η μήπως αποτελεί έναν μοχλό για το άνοιγμα του καπό;

Κανείς δεν έχει πέσει μέσα, και πολύ περισσότερο εκείνοι που πόνταραν στο τελευταίο. Ο κάτοχος του ηλεκτρικού sedan δεν έχει κανένα λόγο ν’ ανοίξει το καπό, καθώς δεν έχει να του προσφέρει ίχνος αποθηκευτικού χώρου. Ο λόγος έγκειται πως έχει καταληφθεί από ένα τεράστιο φίλτρο HEPA για τον καθαρισμό των αιωρούμενων σωματιδίων και αλλεργιογώνων μέσα από την καμπίνα.

Advertisement
Advertisement

Στην EQS το φίλτρο HEPA (High Efficiency Particulate Air) καθαρίζει τον εξωτερικό αέρα που εισέρχεται στην καμπίνα, ενώ μετριάζεται το διοξείδιο του θείου, τα οξείδια του αζώτου, αλλά και οι δυσάρεστες οσμές. Ένα μικρό στρώμα μικροϊνών «πιάνει» τα μικροσκοπικά αερολύματα με διάμετρο μικρότερη από 2,5 μm, αποτρέποντας τη διείσδυσή τους στην καμπίνα, άρα και την εναπόθεσή τους στο ανθρώπινο σώμα.

Ναι, αλλά που χρησιμεύει το συγκεκριμένο «καπάκι» στο φτερό του αριστερού μπροστινού τροχού; Πολύ απλά είναι η υποδοχή πλήρωσης για το πλυστικό υγρό του παρμπρίζ. Πρόκειται για μια «πατέντα» των μηχανικών της γερμανικής εταιρείας, η οποία ναι μεν είναι λειτουργική, προκαλεί δε έκπληξη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes-Benz EQA: Κορυφαία απόδοση και αυτονομία
Mercedes-Benz EQA: Με εντυπωσιακό ψηφιακό κόσμο
Τα ξεχωριστά πακέτα εξοπλισμού της Mercedes-Benz EQA

Advertisement