Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Mercedes S-Class: Οι διαφορές με την πρόγονό της (video)

Ελλάδα 9:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Mercedes S-Class: Οι διαφορές με την πρόγονό της (video)

ΝΕΑ

Νέα Mercedes S-Class: Οι διαφορές με την πρόγονό της (video)

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρεία χαρακτηρίζει τη νέα S-Class ως το κορυφαίο αυτοκίνητο στην ιστορία. Πόσο δίκιο μπορεί να έχει;

Advertisement
Advertisement

Η  Mercedes S-Class ανέκαθεν ήταν το μοντέλο-σημείο αναφοράς της εταιρείας με το αστέρι. Πριν από μερικούς μήνες το πολυτελές σεντάν μεταπήδησε στην 7η γενιά του, η οποία είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα, σερβίροντας τελευταίας γενιάς συστήματα που την καθιστούν σε ένα από τα πιο τεχνολογικά προηγμένα αυτοκίνητα παγκοσμίως.

Εφόσον την αντιπαραβάλλουμε, μάλιστα, με την πρόγονό της, που είχε παρουσιαστεί το 2013, δεν θα εντοπίσουμε πολλά κοινά στοιχεία. Διότι η πρόοδος είναι αλματώδης.

Advertisement
Advertisement

Ξεκινώντας από το εσωτερικό, η προηγούμενη S-Class ενσωμάτωνε έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών. Μολονότι, για το 2013 θεωρείτο πρωτοποριακός, δεν συγκρίνεται με τον 12,8” OLED που συναντάμε στη καινούρια.

Στρέφοντας το βλέμμα μας λίγο πιο δίπλα, το απερχόμενο πολυτελές μοντέλο φιλοξενούσε μια οριζόντια ψηφιακή οθόνη 12,3” για το σύστημα πολυμέσων. Στην τελευταία της γενιά, το τεχνολογικό άλμα καθρεφτίζεται στη δεύτερη γενιά του MBUX. Συναντάμε μια «τεράστια» οθόνη (12,18 ιντσών), παρουσία της ψηφιακής βοηθού “Hey Mercedes”. Πέρα από τις περισσότερες παρεχόμενες υπηρεσίες, έχει μειωθεί ο αριθμός των φυσικών διακοπτών, καθώς πλέον προτάσσεται η απτική επαφή.

Advertisement

Έμφαση δόθηκε και στην άνεση μέσω των νέων πολυλειτουργικών καθισμάτων που ρυθμίζονται μέσω 19 μοτέρ. Πιο… τυχεροί είναι όσοι προλάβουν να κάτσουν στα πίσω καθίσματα, καθώς θα απολαύσουν λειτουργίες μασάζ, αλλά και τάμπλετς για την ψυχαγωγία και την ενημέρωσή τους. Σε αυτά, φυσικά, προσθέστε τους αεροσάκους που παρέχουν προστασία σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης.

Στο εξωτερικό, οι θύρες ενσωματώνουν κρυφές pop-up χειρολαβές, ενώ τα φωτιστικά σώματα αποκηρύσσουν την τεχνολογία LED για χάρη των νέων “Digital Lights”.

Advertisement

Επιπροσθέτως, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο σύστημα Ε-Active Body Control που ανυψώνει την νέα S-Class έως και 8 cm, όταν διαγνωσθεί πως επίκειται κάποιο ατύχημα.

Τέλος, ο κύκλος στροφής έχει μειωθεί έως και 2,0 μ. συγκριτικά με την προηγούμενη S-Class χάρη στην τετραδιεύθυνση.

Advertisement

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Διαβάστε επίσης:
Περισσότερες υπηρεσίες για τα Mercedes-Benz & smart EQ
Έσπασε… ταμεία η Ελληνική Mercedes-AMG SL 73
Mercedes EQE: Αδειάζει η κλεψύδρα για την αποκάλυψή της