Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το hypercar της SCG έχει 1.400 ίππους!

Ελλάδα 13:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το hypercar της SCG έχει 1.400 ίππους!

ΝΕΑ

Το hypercar της SCG έχει 1.400 ίππους!

ΝΕΑ

Η Scuderia Cameron Glickenhaus θέλει να απογειωθεί στο Le Mans με τη SCG 007 LMH. Η SCG 007S θα είναι η έκδοση δρόμου που θα έχει διπλάσια ισχύ.

Advertisement
Advertisement

Ο Αμερικανός εκατομμυριούχος James Glickenhaus έκανε τα αυτοκινητικά του όνειρα σύμφωνα με τα δικά του πιστεύω. Τώρα ο επικεφαλής της Scuderia Cameron Glickenhaus δίνει αρχικές πληροφορίες σχετικά με το επερχόμενο SCG 007S hyper sport car.

Το εντυπωσιακό 007S λοιπόν βασίζεται στο SCG 007 LMH – ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με το οποίο ο Glickenhaus θα ήθελε να συμμετάσχει στο Le Mans και να διακριθεί αν αυτό είναι εφικτό. Αυτή η έκδοση σύμφωνα με τους κανονισμούς προκειμένου να συμμετάσχει μόνιμα στον αγώνα, θα πρέπει να χάσει μέρος της ισχύος της προκειμένου να είναι συμβατή στο τι ισχύει στο Le Mans.

Στην έκδοση δρόμου, η Glickenhaus έχει κάνει πολλά θαύματα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το αγωνιστικό αυτοκίνητο παράγει περίπου 840 ίππους έχοντας στα σπλάχνα του τον ικανότατο κινητήρα V8 twin turbo. Για την έκδοση δρόμου, η SCG ανακοινώνει επίσημα τώρα την παραγωγή σχεδόν 1.400 ίππων απόδοσης – αλλά δεν δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Advertisement
Advertisement

Αυτό θα επιτρέψει στο SCG 007S, το οποίο ζυγίζει περίπου 1.300 κιλά – το αγωνιστικό αυτοκίνητο ζυγίζει 1.100 κιλά – να ολοκληρώνει έναν πλήρη γύρο στη γνωστή σε όλους πίστα του Nürburgring-Nordschleife σε λιγότερα από έξι λεπτά.

Ο James Glickenhaus ανακοίνωσε στη σχετική ανάρτησή του στο Facebook, ότι το τριθέσιο hypercar, το οποίο θα έχει και… κλιματισμό, θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει την πρόκληση της καθημερινής χρήσης. Κάτι που, όπωψς ισχυρίζεται ο ίδιος, θα συμβαίνει χωρίς ιδιαίτερες παραχωρήσεις και συμβιβασμούς.

Advertisement

Ο James Glickenhaus θέλει επίσης να φέρει στη ζωή και μια έκδοση παραγωγής του αγωνιστικού αυτοκινήτου του Le Mans. Το SCG 007S σημειώστε πως ξεκινά με ισχύ 1.400 ίππους. Έχει δηλαδή τη δυνατότητα αυτή η ισχύς να αυξηθεί περαιτέρω στο μέλλον με τις κατάλληλες αναβαθμίσεις που θα κάνουν οι τεχνικοί της εταιρίας.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
008 Baja Dakar Buggy: το εκρηκτικό buggy της SCG
Με V8 twin-turbo το νέο SCG 007
Το εντυπωσιακό Glickenhaus 007 LMH στη Monza (VIDEO)