Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υδρογονοκίνητο pick up από τη Scuderia Cameron Glickenhaus

Ελλάδα 10:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υδρογονοκίνητο pick up από τη Scuderia Cameron Glickenhaus

ΝΕΑ

Υδρογονοκίνητο pick up από τη Scuderia Cameron Glickenhaus

ΝΕΑ

Η Scuderia Cameron Glickenhaus που μας έχει συνηθίσει σε αγωνιστικά πρωτίτυπα για τα πρωταθλήματα αντοχής, παρουσιάζει το FCEV Pickup Concept.

Advertisement
Advertisement

Ένα πρωτότυπο pick up από μια εταιρεία που ειδικεύεται στα sport μοντέλα με κορυφαίες επιδόσεις, δε μπορεί παρά να είναι ενδιαφέρον.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο, διεκδικεί και τον «άτυπο τίτλο» του αυτοκινήτου με το μεγαλύτερο όνομα καθώς ολόκληρη η ονομασία του είναι «Scuderia Cameron Glickenhaus Zero Emission Hydrogen Fuel Cell Boot Pickup Concept». Το μοντέλο πάνω στο οποίο «πειραματίζεται» η SCG, δεν αποκλείεται να το βλέπουμε στην τελική του μορφή σε ότι αφορά την εξωτερική του εμφάνιση. Το concept είναι πως το μοντέλο θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο το υδρογόνο και η είδηση έγκειται στο ότι θα πρέπει να περιμένουμε την τελική του μορφή έως το τέλος του 2021. Βλέπετε η απόφαση για την παραγωγή του –έστω και σε μικρή ποσότητα- είναι ειλημμένη από τον ίδιο τον Cameron Glickenhaus που θέλει να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση με αυτό στους αγώνες Baja από το 2023.

Advertisement
Advertisement

Ο Glickenhaus είπε για το μοντέλο ότι θα έχει μια «γρήγορη, χαμηλού κόστους, εύκολα διαθέσιμη λύση ανεφοδιασμού», κάτι που προφανώς δεν αφορά μόνο τις αγωνιστικές εκδόσεις για το Baja 1000 αλλά και τις «πολιτικές» που θα διατεθούν στους πελάτες της SCG, για τους οποίους η εταιρεία «υπόσχεται» πως θα το διαθέσει σε λογική τιμή. Η βασική αγορά του μοντέλου θα είναι πιθανότατα η Καλιφόρνια, καθώς εκεί βρίσκονται όλοι οι σταθμοί ανεφοδιασμού υδρογόνου των ΗΠΑ. Ο Glickenhaus στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε πως η αυτονομία του μοντέλου θα είναι πάνω από 967 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Scuderia Cameron Glickenhaus ετοιμάζεται για το Le Mans (VIDEO)
Οδηγώντας, τρακάροντας και επισκευάζοντας ένα SCG 004 (+Video)
Όσα μάθαμε καλεσμένοι στο Team Launch της Scuderia Ferrari (video)

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement