Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το εντυπωσιακό Glickenhaus 007 LMH στη Monza (VIDEO)

Ελλάδα 15:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το εντυπωσιακό Glickenhaus 007 LMH στη Monza (VIDEO)

ΝΕΑ

Το εντυπωσιακό Glickenhaus 007 LMH στη Monza (VIDEO)

ΝΕΑ

Το 007 LMH της Scuderia Cameron Glickenhaus δοκιμάστηκε σε υψηλό τέμπο μέσα στην πίστα της Monza, ένα από τα πλέον δημοφιλή σιρκουί στο καλεντάρι της Formula 1 και οι εικόνες στο video είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές.

Advertisement
Advertisement

Ο κατασκευαστής και η ομάδα αγώνων ξεκίνησαν πρόσφατα τις δοκιμές του οχήματος, αρχικά στην πίστα της Vallelunga στην Ιταλία.

Σε αυτό εδώ το video έχουμε την πρώτη ευκαιρία να ακούσουμε το αυτοκίνητο σε κανονικό ρυθμό, σχεδόν αγώνα και να πάρουμε μια καλή γεύση των ικανοτήτων του. Ο κινητήρας του SCG 007 είναι ένα V8 σύνολο χωρητικότητας 3,5 λίτρων με διπλό turbo που δημιουργήθηκε από την Pipo Moteurs. Αυτός ο κινητήρας διαθέτει ένα καινοτόμο «γκάζι τεχνητής νοημοσύνης» χάρη στο οποίο η λειτουργία των turbo παραμένει σε υψηλή περιστροφή ακόμα και όταν ο οδηγός έχει αφήσει το γκάζι. Ο κινητήρας διαθέτει επίσης κεφαλές στις δύο πλευρές του “V” που προέρχονται από τα αυτοκίνητα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι.

Advertisement
Advertisement

Η ιπποδύναμη από αυτόν τον κινητήρα έχει περιοριστεί στις 670 ίππους για να ανταποκρίνεται στους κανονισμούς της κατηγορίας Le Mans Hypercar. Ορισμένες άλλες ομάδες που μπαίνουν στην κατηγορία φέτος ή τα επόμενα χρόνια, θα το κάνουν με υβριδικούς κινητήρες. Η Toyota κάνει ακριβώς αυτό και χρησιμοποιεί ένα V6 3,5 λίτρων με δύο turbo που λειτουργεί παράλληλα με ένα υβριδικό σύστημα στον εμπρός άξονα, το οποίο αποδίδει 268 ίππους. Για να διασφαλιστεί ότι δεν υπερβαίνει το όριο των 670 ίππων, τα προηγμένα ηλεκτρονικά του Toyota GR010 Hybrid μειώνουν την ισχύ του κινητήρα ανάλογα με την υβριδική ενίσχυση που αναπτύσσεται ανά πάσα στιγμή. Η Scuderia Cameron Glickenhaus θα συμμετάσχει με δύο αυτοκίνητα στο πρωτάθλημα με τους οδηγούς Richard Westbrook, Romain Dumas, Franck Mailleux, Olivier Pla, Pipo Derani, Ryan Briscoe και Gustavo Menezes.

Διαβάστε ακόμα:
008 Baja Dakar Buggy: Το εκρηκτικό buggy της SCG
H Scuderia Cameron Glickenhaus ετοιμάζεται για το Le Mans (VIDEO)
GR Super Sport: H Toyota θα επιλέξει τους ιδιοκτήτες