Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκλειστικό: Αυτή είναι η Mercedes EQE

Ελλάδα 4:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλειστικό: Αυτή είναι η Mercedes EQE

ΝΕΑ

Αποκλειστικό: Αυτή είναι η Mercedes EQE

ΝΕΑ

Παράλληλα με την μεγάλη sedan EQS, η Mercedes έχει ετοιμάσει και θα κυκλοφορήσει σύντομα την μικρότερη EQE, την οποία σας παρουσιάζουμε.

Advertisement
Advertisement

Στόχος της μεσαίας ηλεκτρικής Mercedes είναι να χτυπήσει το Tesla Model S.

Πριν από το επιβεβαιωμένο ντεμπούτο του, το Σεπτέμβριο, σας παρουσιάζουμε το νέο μεσαίο μοντέλο μηδενικών ρύπων της Mercedes με την εμφάνιση παραγωγής. Το ελαφρώς μειωμένο σε διαστάσεις αμάξωμα (σε σχέση με την EQS) κάνει την νέα EQE να φαίνεται πιο sportive. Για παράδειγμα, θα παρατηρήσετε ότι διαθέτει ένα παραδοσιακό πορτ-μπαγκάζ με ενσωματωμένο τρίτο φως φρένων πάνω του ενώ στην πραγματικότητα το μοντέλο είναι liftback (με 5η πόρτα).

Μιλώντας για την πόρτα του χώρου αποσκευών, αυτή φαίνεται να έχει ένα διακριτικό σπόιλερ, ενώ τα πίσω φωτιστικά σώματα εκτείνονται ως αυτήν όπως και η EQS ή Vision EQS concept. Οι σχετικά κοντοί πρόβολοι δηλώνουν ότι το EQE είναι χτισμένο σε μια ειδική πλατφόρμα ηλεκτρικού αυτοκινήτου, με τα μεγαλύτερα μαρσπιέ να κρύβουν τις μπαταρίες. Στο προφίλ η Mercedes EQE, ακολουθεί την coupe σχεδίαση της EQS χωρίς όμως τα μικροσκοπικά σταθερά τμήματα γυαλιού στο κάτω μέρος των μπροστινών και πίσω κολόνων. Κάτι που δείχνει πως έχουν μικρύνει οι διαστάσεις της.

Advertisement
Advertisement

Στο μπροστινό μέρος διακρίνεται το μεγάλο καπό ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα που είδαμε πρόσφατα στο Hyundai Ioniq 5. Η «μάσκα» είναι κλειστή με το αστέρι να κυριαρχεί και να έχει γύρω του εγκοπές για τους μπροστινούς αισθητήρες (στάθμευσης radar για τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας). Τα φωτιστικά σώματα είναι αρκετά μεγάλα ενώ υπάρχει μία μπάρα LED για τα φώτα ημέρας.

Τόσο το EQE όσο και το EQS θα έχουν και εκδόσεις SUV (αναμένονται το 2022). Είναι περίεργο πάντως πως η Mercedes δεν βγάζει πρώτα στην παραγωγή τα SUV. Εν τω μεταξύ, η EQS θα κάνει πρεμιέρα τον επόμενο μήνα για να ακολουθήσει αυτό το φθινόπωρο η EQE. Η Mercedes ανακοίνωσε πρόσφατα ένα ηλεκτρικό sedan μεγέθους C-Class , αλλά δεν θα το δούμε στην αγορά νωρίτερα από το 2025.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Με 3 AMG εκδόσεις η νέα ηλεκτρική Mercedes EQE

Advertisement

Mercedes EQE SUV: Οι πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό του

Πότε θα έρθει ο ανταγωνιστής του Tesla Μodel 3 από τη Mercedes;