Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Mercedes EQE SUV: Οι πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό του

Ελλάδα 12:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes EQE SUV: Οι πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό του

Mobility

Mercedes EQE SUV: Οι πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό του

Mobility

Η Mercedes σχεδιάζει να επεκτείνει την ολοκαίνουργια μάρκα EQ με τουλάχιστον 10 νέα μοντέλα μέχρι τα μέσα της δεκαετίας.

Advertisement
Advertisement

Μετά το EQC που ήδη κυκλοφορεί οι Γερμανοί ετοιμάζουν το μεγαλύτερο EQE. Η Mercedes πρόκειται να προσφέρει το EQE τόσο σε sedan όσο και σε crossover αμάξωμα, με τα δύο μοντέλα να βασίζονται στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα MEA.

Οι πρώτες εικόνες του EQE αφορούν το ταμπλό, που φαίνεται να υιοθετεί παρόμοιο σχεδιασμό με της νέας S-Class. Διαθέτει μια μεγάλη οθόνη αφής OLED με κατακόρυφο προσανατολισμό στη μέση για την ψυχαγωγία και ένα ρυθμιζόμενο ψηφιακό ταμπλό οργάνων.

Το infotainment φαίνεται να είναι το ίδιο με της S-Class, που σημαίνει ότι θα εφοδιάζεται με τη νέα γενιά του συστήματος MBUX που θα χρησιμοποιεί σύστημα πλοήγησης επαυξημένης πραγματικότητας, εκτός από τις ενημερώσεις over-the-air.

Advertisement
Advertisement

Χάρη στους ηλεκτροκινητήρες, το EQE αναμένεται να έχει μια πολύ ευρύχωρη καμπίνα, προσφέροντας περισσότερο χώρο από το GLE. Η μπαταρία θα τοποθετηθεί στο πάτωμα ανάμεσα στους άξονες, με τη Mercedes να αναμένεται να προσφέρει εκδόσεις μονού και διπλού κινητήρα. Το πρωτότυπο χρησιμοποιεί επίσης τετραδιευθυνση, για καλύτερη ευελιξία σε χαμηλές ταχύτητες και μεγαλύτερη σταθερότητα σε υψηλότερες ταχύτητες.

Η Mercedes αναμένεται να λανσάρει το EQE πρώτα ως sedan και μετά ως SUV, με το τελευταίο να το περιμένουμε στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022. Μέχρι τότε, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα λανσάρει την EQS το επόμενο έτος ως η ναυαρχίδα των EQ.