Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Συγκλονίζει ο πατέρας του Bianchi

Ελλάδα 7:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συγκλονίζει ο πατέρας του Bianchi

FORMULA 1

Συγκλονίζει ο πατέρας του Bianchi

FORMULA 1

Ενώ ο Jules Bianchi συνεχίζει για δέκατη ημέρα τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή μετά το τρομακτικό του ατύχημα στο Grand Prix Ιαπωνίας, τα λόγια του πατέρα του Philippe, συγκλονίζουν…

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

«Η κατάσταση είναι απελπιστική. Κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνο, ξέρουμε πως μπορεί να είναι από το νοσοκομείο για να μας πουν πως ο Jules είναι νεκρός. Όμως στην αρχή μας είπαν πως οι πρώτες 24 ώρες ήταν οι κρίσιμες. Μετά έγιναν οι πρώτες 72 αλλά ο Jules είναι ακόμα μαζί μας, μάχεται. Θα τα καταφέρει στον σημαντικότερο γύρο της ζωής του. Δεν θα το βάλει κάτω, είμαι σίγουρος. Το βλέπω, το πιστεύω. Του μιλάω. Ξέρω πως με ακούει. Οι γιατροί μας είπαν πως το γεγονός πως είναι ακόμα ζωντανός αποτελεί ήδη ένα θαύμα. Κανένας δεν έχει επιβιώσει ενός τόσο σοβαρού ατυχήματος. Όμως ο Jules δεν θα το βάλει κάτω. Ο γυμναστής του, Andrea, λέει πως αν υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί να τα καταφέρει, αυτός είναι ο Jules. Δεν έχω δει ακόμα το video του ατυχήματος που κυκλοφορεί στο Internet και προς το παρόν δεν θέλω να το δω, θα με τρέλαινε», είπε ο πατέρας του Bianchi στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport.

Advertisement
Advertisement

Ο 25χρονος νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Mie General στο Γιοκαϊτσι, με την απόσταση να αποτελεί ένα ακόμα εμπόδιο για την οικογένεια Bianchi.

«Είναι πολύ δύσκολα. Μέσα σε μία εβδομάδα, η ζωή αυτής της οικογένειας έχει καταστραφεί. Τι κάνουμε εδώ; Ζούμε έναν εφιάλτη, σε ένα μέρος πολύ μακριά από το σπίτι μας. Όταν ο Jules βελτιωθεί και μπορούμε να τον μεταφέρουμε, ίσως στο Τόκιο, τα πράγματα θα γίνουν λίγο ευκολότερα. Όμως ποιος ξέρει πότε θα συμβεί αυτό… αν θα συμβεί… θα πρέπει να περιμένουμε. Εδώ όλοι είναι υπέροχοι μαζί μας αλλά κανένας δεν μιλάει αγγλικά», συνέχισε ο Philippe Bianchi.

Εύλογα, η ατυχία του οδηγού της Marussia παραλληλίζεται με το δράμα της οικογένειας Schumacher. Μπορεί το ατύχημα του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή να μην είχε σχέση με την F1, όμως για τις οικογένειες των δύο άτυχων ανδρών, η «ανηφόρα» είναι ίδια.

Advertisement

«Είχα λυπηθεί πολύ όταν τραυματίστηκε ο Schumacher. Αναρωτιόμουν, όπως όλοι: “Γιατί δεν μας λένε περισσότερα για την κατάσταση της υγείας του;». Τώρα που βρίσκομαι στην ίδια θέση κατανοώ το γιατί. Όλοι με ρωτούν πως είναι αλλά δεν μπορώ να τους απαντήσω, δεν υπάρχει απάντηση. Η κατάσταση του είναι πολύ σοβαρή αλλά σταθερή. Τη μία ημέρα δείχνει να βελτιώνεται, την άλλη χειροτερεύει. Οι γιατροί δεν μπορούν να πουν με σιγουριά. Η ζημιά από το ατύχημα είναι πολύ μεγάλη και δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί. Ακόμα κι ο Schumacher, χρειάστηκε μήνες για να βγει από το κώμα. Ο Jean Todt είπε πως ελπίζει κάποια μέρα ο Michael να είναι σε θέση να έχει μία φυσιολογική ζωή. Ελπίζω κάποια μέρα να μπορώ να πω κι εγώ το ίδιο για τον Jules», είπε ο Philippe Bianchi.

Advertisement

Τέλος, ο Γάλλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην στήριξη από τον κόσμο και τους συναθλητές του γιου του που πριν την εκκίνηση του GP Ρωσίας, ένωσαν χέρια και έκαναν ένα κύκλο στήριξης, με το μυαλό στον Jules: «Δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο. Μας συγκίνησε πολύ. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Πολλοί εξ αυτών έχουν επικοινωνήσει μαζί μου. Οι Alonso, Vergne, Massa μου έστειλα συγκινητικά μηνύματα, ο Hamilton μου έστειλε ένα mail που μου λέει πως θα είναι δίπλα μας για ότι πιστεύουμε πως μπορεί να μας βοηθήσει. Οι Rossi και Marquez από το MotoGP επίσης. Είμαστε σίγουροι πως όλη αυτή την αγάπη και την ενέργεια, από τους προαναφερθέντες, τη Marussia, τη Ferrari και τον κόσμο, ο Jules τη νιώθει».

Συνεχής ενημέρωση για την πορεία της υγείας του Jules Bianchi εδώ.