Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Marussia: Δεν είπαμε στον Bianchi να πάει πιο γρήγορα

Ελλάδα 14:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Marussia: Δεν είπαμε στον Bianchi να πάει πιο γρήγορα

FORMULA 1

Marussia: Δεν είπαμε στον Bianchi να πάει πιο γρήγορα

FORMULA 1

Ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται σε όσους υπονόησαν ότι έδωσε εντολή στον Jules Bianchi να αναπτύξει ταχύτητα υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας, στο Grand Prix της Σουζούκα, εξέδωσε η Marussia F1. Η ομάδα υποστηρίζει ότι ο πιλότος της μείωσε την ταχύτητα του μονοθεσίου και ότι ποτέ δεν του έδωσε εντολή για να κινηθεί πιο γρήγορα στην πίστα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

«Η Marussia F1 Team είναι σοκαρισμένη και οργισμένη από αυτές τις κατηγορίες. Τη στιγμή που ο οδηγός παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και η ομάδα έχει ξεκαθαρίσει ότι προτεραιότητά της είναι ο Jules και η οικογένειά του, είναι λυπηρό να πρέπει να απαντήσουμε σε φήμες και αναλήθειες σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος. Εντούτοις, με δεδομένο ότι όλες οι κατηγορίες είναι εντελώς ψεύτικες, η ομάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να απαντήσει.

1. Όσον αφορά τις φήμες ότι ο Jules Bianchi δεν έκοψε ταχύτητα υπό καθεστώς διπλής κίτρινης σημαίας μετά την έξοδο του Adrian Sutil:
Ο Jules μείωσε την ταχύτητά του. Σε αυτό δε χωρεί καμία αμφισβήτηση, όπως αποδεικνύεται από τα δεδομένα τηλεμετρίας που έδωσε η ομάδα στη FIA. Στη συνέντευξη Τύπου της Διεθνούς Ομοσπονδίας που παραχωρήθηκε στο Σότσι την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, ο αλυτάρχης της FIA, Charlie Whiting, επιβεβαίωσε ότι η ομάδα έδωσε αυτά τα δεδομένα, ότι τα εξέτασε ο ίδιος και ότι ο Jules περιόρισε την ταχύτητά του.

Advertisement
Advertisement

2. Ότι η ομάδα πίεσε τον Jules να επιταχύνει υπό καθεστώς διπλής κίτρινης σημαίας ώστε να κρατήσει πίσω του τον Marcus Ericsson:
Παραδόθηκαν στη FIA ηχητικό αντίγραφο όλης της ενδοεπικοινωνίας ανάμεσα στον Jules και την ομάδα, όπως επίσης και το κείμενο απομαγνητοφώνησης. Είναι ξεκάθαρο από την ενδοεπικοινωνία ότι σε κανένα σημείο πριν το ατύχημα του Jules η ομάδα δεν τον πίεσε να επιταχύνει ή έκανε κάποια σχετικά σχόλια.

Η ομάδα ελπίζει ειλικρινά ότι, έχοντας ξεκαθαρίσει αυτά τα γεγονότα, μπορεί πλέον να αποφύγει νέους αποπροσανατολισμούς από το στόχο της, να προσφέρει υποστήριξη στον Jules και την οικογένειά του».