Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η Google τιμά τον Senna

Ελλάδα 9:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Google τιμά τον Senna

FORMULA 1

Η Google τιμά τον Senna

FORMULA 1

Την ημέρα των γενεθλίων του Ayrton Senna, η κεντρική σελίδα της Google είναι αφιερωμένη σε αυτόν! Αποδεικνύοντας το μέγεθος της προσωπικότητας του αδικοχαμένου οδηγού, του έχει χαρίσει το doodle της ημέρας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Το λογότυπο φέρει το πρόσωπο του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, ένα μονοθέσιο αλλά και τα χρώματα της σημαίας της Βραζιλίας. Όλα αυτά, ακριβώς 54 χρόνια μετά τη γέννηση του σπουδαιότερου ίσως οδηγού στην ιστορία της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Senna έχασε τη ζωή του την Πρωτομαγιά του 1994, σε ηλικία 34 ετών, όταν η Williams που οδηγούσε έπεσε στον τοίχο της στροφής Ταμπουρέλο στην Ίμολα. Είχε λάβει μέρος σε 162 Grand Prix, κερδίζοντας 41 από αυτά. Οι στατιστικές του περιλαμβάνουν ακόμα 80 βάθρα, 65 pole positions και 19 ταχύτερους γύρους.

Advertisement
Advertisement

Έτρεξε στην F1 από το 1984 έως το 1994, για λογαριασμό των Toleman, Lotus, McLaren και Williams. Ανακηρύχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 1988, το 1990 και το 1991.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η τελευταία του ομάδα, η Williams, έχει φέτος αφιερώσει μέρος του ρύγχους της FW36 στο Senna Foundation.