Live Κίνηση
Περισσότερα
Volvo

Volvo XC40 Plug-in Hybrid: Όλα όσα ζητάει κανείς

Ελλάδα 11:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Volvo XC40 Plug-in Hybrid: Όλα όσα ζητάει κανείς

Volvo

Volvo XC40 Plug-in Hybrid: Όλα όσα ζητάει κανείς

Volvo

Σκανδιναβική σχεδίαση που ξεχωρίζει, κορυφαίες επιδόσεις που συνδυάζονται με οικονομία και καθαρή μετακίνηση, premium χαρακτήρας. Αυτό είναι με λίγα το Volvo XC40 plug-in hybrid που σας προ(σ)καλεί να τo γνωρίσετε.

Advertisement
Advertisement

To XC40 απέσπασε δικαιωματικά τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς το 2018 καθώς καταφέρνει και συνδυάζει όλα αυτά που ζητάει ο σύγχρονος απαιτητικός οδηγός: ξεχωριστή σχεδίαση, premium ποιότητα κατασκευής, πρωτοποριακές τεχνολογίες και την πρακτικότητα ενός ολοκληρωμένου compact SUV.

Όλα τα παραπάνω ανεβαίνουν στο ύψιστο επίπεδο στην έκδοση Plug-in hybrid του XC40 που αποτελεί και το πρώτο compact SUV της Volvo με αυτήν τη τεχνολογία αιχμής για την κίνηση του.

Το μοντέλο διατίθεται στην ελληνική αγορά σε δύο εκδόσεις, T4 και T5, με τους κατόχους τους να επωφελούνται από 5 χρόνια εγγύηση και οι εταιρικοί χρήστες από μηδενικό φόρο. Δείτε περισσότερα για το XC40 ακολουθώντας σε αυτόν εδώ τον σύνδεσμο.

Advertisement
Advertisement

Κορυφαίες επιδόσεις, μηδενικοί ρύποι

Το XC40 T5 Plug-in Hybrid είναι εδώ για να αλλάξει μια για πάντα την οδηγική σας εμπειρία. Για την κίνησή του αξιοποιεί τον ιδιαίτερα ισχυρό και προηγμένο turbo τρικύλινδρο των 1,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 180 ίππους και 265 Nm ροπής στις 5.800 και 2.550 σ.α.λ. αντίστοιχα. Το μηχανικό σύνολο συνεργάζεται με έναν ηλεκτρικό κινητήρα 82 ίππων με την συνδυασμένη απόδοσή να ανέρχεται στους 262 ίππους και τα 425 Nm ροπής. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ οι επιδόσεις του ενθουσιάζουν, με το 0-100 χλμ./ώρα να «έρχεται» σε μόλις 7,2 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία των Σουηδών και την μπαταρία των 10,7 kWh, το plug-in υβριδικό XC40 μπορεί και κινείται αποκλειστικά με την χρήση του ηλεκτροκινητήρα του καλύπτοντας απόσταση έως και 50 χλμ., χωρίς να καταναλώνει καύσιμο. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να προσφέρει καθημερινή μετακίνηση με απόλυτη οικονομία και μηδενική κατανάλωση καυσίμου αλλά, ακόμη πιο σημαντικά ίσως, εκπέμποντας μηδενικούς ρύπους (41-45 g/km, σύμφωνα με το νέο παγκόσμιο πρότυπο WLTP). To τελευταίο καθιστά το μοντέλο ιδιαίτερα ελκυστικό σε στους εταιρικούς χρήστες, καθώς τους απαλλάσσει από φόρο. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η μέση κατανάλωση καυσίμου κατά WLTP, που δεν ξεπερνά τα 2 με 2,5 λίτρα ανά 100 χλμ.

Advertisement

Το προηγμένο υβριδικό σύστημα κίνησης του XC40 T5 Plug-in ξεχωρίζει για τα τέσσερα προγράμματα Pure, Hybrid, Power, Individual. Με την επιλογή τους, τα προγράμματα προσαρμόζουν τη λειτουργιά του συστήματος ανάλογα με τις απαιτήσεις και δίνουν τη δυνατότητα για κίνηση από καθαρά ηλεκτρική (Pure) έως και την πλήρη εκμετάλλευση της ισχύος και των δύο κινητήρων (Power). Παράλληλα η δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας ακόμη και από οικιακή πρίζα εξασφαλίζει την μέγιστη οικονομία στις καθημερινές μετακινήσεις σας.

Παράλληλα, υπάρχει και η έκδοση T4 η οποία τροφοδοτείται από έναν 3κύλινδρο του 1,5 λίτρου και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνδυαστική απόδοση αντιστοιχεί σε 211 ίππους και τα 405 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταδίδεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου. Όσον αφορά τον εφοδιασμό του ηλεκτροκινητήρα με ενέργεια, γι’ αυτό φροντίζει μια μπαταρία των 10,7 kWh, η οποία, όπως και στην περίπτωση του T5, εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία έως και 50 χλμ. 

Σχεδίαση με σκανδιναβική υπογραφή

Advertisement

Τα χαρίσματα του XC40 ξεκινούν από την εξωτερική του σχεδίαση με την χαρακτηριστική ταυτότητα των Σουηδών να αποτελεί από μόνη της πόλο έλξης. Δεν είναι τυχαία άλλωστε το δεύτερο best seller στις παγκόσμιες πωλήσεις της Volvo και ο λόγος είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Η μίνιμαλ κομψότητα και οι καθαρές γραμμές του εξωτερικού συνεχίζουν και στο εσωτερικό του XC40 T5 Plug-in, ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από διακριτική πολυτέλεια και έξυπνες πρακτικές λύσεις όσον αφορά στην εκμετάλλευση και την δημιουργία αποθηκευτικών χώρων, με πολλές θήκες για μικροαντικείμενα ανάμεσα και κάτω από τα καθίσματα.

Το compact SUV μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση πέντε επιβαίνοντες στην καμπίνα του, ενώ ο χώρος αποσκευών με τα καθίσματα στη θέση τους αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευρύχωρος και πρακτικός, χάρη και στο αναδιπλούμενο πάτωμα, με τα 460 λίτρα της χωρητικότητας του να φτάσουν έως και τα 1.336 λίτρα με την αναδίπλωση τους.

XC40 και smartphone πάνε μαζί

Με τεχνολογίες που εξυπηρετούν τα μέγιστα στην καθημερινότητα και όχι μόνο το XC40 προσφέρει αυξημένες λύσεις συνδεσιμότητας με το έξυπνο κινητό σας. Το προηγμένο σύστημα πολυμέσων των Σουηδών διαθέτει υποστήριξη για Apple CarPlay και Android Auto και επιτρέπει έτσι την λειτουργία του κινητού και μέσω της υψηλής ευκρίνειας οθόνης αφής στην κεντρική κονσόλα. Παράλληλα, το Sensus όπως ονομάζεται, σας δίνει τη δυνατότητα χειρισμού από τα χειριστήρια στο τιμόνι, ενώ διαθέτει και λειτουργία φωνητικού ελέγχου για κλήσεις αλλά και αποστολή μηνυμάτων. Από το κινητό σας μπορείτε επίσης να στέλνετε απομακρυσμένα στο σύστημα πλοήγησης την τοποθεσία του προορισμού σας, πριν ακόμη φτάσετε στο XC40, να ενεργοποιήσετε τον κλιματισμό για να βρείτε την καμπίνα σας στην ιδανική θερμοκρασία όταν επιβιβαστείτε αλλά και να επιτρέψετε την είσοδο και χρήση του SUV των Σουηδών σε άλλους με την αποστολή “ηλεκτρονικού κλειδιού” στο κινητό τους. Το XC40 Plug-in Hybrid Electric είναι πάντα κοντά σας όσο μακριά και αν είστε εσείς.

Ασφάλεια με την υπογραφή της Volvo

Ως πρωτοπόρος στον τομέα της παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας η Volvo έχει βάλει τη “σφραγίδα” της με το XC40 να αποτελεί ένα ακόμη μοντέλο που αξιολογείται με πέντε αστέρια από τον ανεξάρτητο Euro NCAP συγκεντρώνοντας παράλληλα και ιδιαίτερα υψηλές βαθμολογίες και στις επιμέρους δοκιμασίες. Το compact SUV θέτει τα στάνταρ και στα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού με το τελευταίας γενιάς σύστημα City Safety που ανιχνεύει οχήματα, πεζούς, ζώα ποδηλάτες, να φρενάρει το αυτοκίνητο σε περίπτωση κινδύνου και να αποτελεί μέρος του στάνταρ εξοπλισμού. Παράλληλα το Pilot Assist προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα χάρη στο ενεργό cruise control ενώ παρέχει διορθωτικές κινήσεις στο τιμόνι για να μένετε πάντα στην λωρίδα σας. Τα εν λόγω συστήματα συμπληρώνονται από την παρουσία του Cross Traffic Alert, μια έξτρα χείρα βοηθείας όταν ξεπαρκάρετε με την όπισθεν, πάντα με ασφάλεια.

Διαμορφώστε το δικό σας XC40 Τ4 ή T5 Plug-in hybrid εδώ.