Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLVO XC40 2022

Tο Volvo XC40 ανανεώθηκε και εκ νέου εντυπωσιάζει

Ελλάδα 9:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Tο Volvo XC40 ανανεώθηκε και εκ νέου εντυπωσιάζει

VOLVO XC40 2022

Tο Volvo XC40 ανανεώθηκε και εκ νέου εντυπωσιάζει

VOLVO XC40 2022

Το νέο Volvo XC40 φορά τα καλά του μετά την επιτυχημένη ανανέωση και καλεί σε προσκλητήριο τόσο τους φίλους της τεχνολογίας και της ποιότητας, όσο και της ασφάλειας αλλά και της χλιδής.

Advertisement
Advertisement

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει γι αυτό άλλωστε οι αλλαγές στο νέο XC40 είναι διακριτικές και εστιάζονται κυρίως στους πιο λεπτούς ακόμη πιο κομψούς προβολείς τεχνολογίας LED όπως και στο εντυπωσιακό φωτεινό τους ίχνος.

Η επιβλητική εξωτερική εικόνα τονίζεται περαιτέρω με τους ελαφρώς επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες που κάνουν το SUV της Volvo να δείχνει ακόμη πιο πολυτελές και ακριβό, ενώ υπάρχουν φυσικά και οι νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου.

Advertisement
Advertisement

Το φρεσκάρισμα ενός ήδη πετυχημένου ντιζάιν σε όλο το αμάξωμα λειτουργεί ως απαραίτητη προϋπόθεση πως το νέο XC40 θα συνεχίσει να θέλγει με νέα προοπτική στην εμπορική του πορεία.

Περνώντας τώρα στο προσεγμένο εσωτερικό, οι αναβαθμίσεις αφορούν κυρίως τα σημεία (όπως τις νέες επενδύσεις του ταμπλό) αλλά και τα στοιχεία του γενναιόδωρου εξοπλισμού.

Advertisement

Με άλλα λόγια, υπάρχουν ακόμη πιο διευρυμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας, όπως ασύρματη φόρτιση για το κινητό τηλέφωνο, σύστημα infotainment με οθόνη αφής 9,0’’ (με λογισμικό της Google παρακαλώ), αλλά και ευανάγνωστος όπως και ψηφιακός πίνακας οργάνων με διαγώνιο 12,0’’.

Advertisement

Δυνατό σημείο στον εσωτερικό κόσμο του νέου XC40 αποτελεί και το νέο σύστημα κλιματισμού με αντιβακτηριδιακή λειτουργία, προκειμένου οι επιβάτες να παραμένουν ασφαλείς και σε ότι αφορά τον αέρα που αναπνέουν.

Στο νέο και προσεγμένο XC40 υπάρχουν επίσης νέα επίπεδα εξοπλισμού με τα πιο πρόσφατα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού.

Advertisement

Σε ότι έχει να κάνει με την κίνηση του νέου SUV της Volvo, η πλούσια γκάμα κινητήρων ξεκινά με τον τρικύλινδρο 1.500άρη κινητήρα βενζίνης των129 ίππων με στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο. Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι δίλιτρες εκδόσεις B3 και B4 (με 163 και 197 ίππους) οι οποίες υιοθετούν στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Πιο πάνω βρίσκουμε το plug-in XC40 στις εκδόσεις T4 και T5 (με 211 και 261 ίππους, αντίστοιχα), καθώς και δύο αμιγώς ηλεκτρικές Recharge εκδόσεις. Μια προσθιοκίνητη με 231 ίππους και μια τετρακίνητη με 408 ίππους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το ανανεωμένο Volvo XC40 (+τιμές)
Στην Ελλάδα το φθηνότερο ηλεκτρικό Volvo XC40 (+τιμές)
Συγκριτικό: Peugeot 3008 GT Hybrid4 VS Volvo XC40 Recharge PHEV T5