Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLVO PHEV 2022

Πως η Volvo ανέλαβε τα ηνία στα PHEV

Ελλάδα 2:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως η Volvo ανέλαβε τα ηνία στα PHEV

VOLVO PHEV 2022

Πως η Volvo ανέλαβε τα ηνία στα PHEV

VOLVO PHEV 2022

H Volvo με τα plug-in υβριδικά της σειράς Recharge, χτίζει ευθέως μία πολύ σύγχρονη εναλλακτική πρόταση στην πορεία προς την καθαρή ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

H Volvo υπήρξε μία από τις πρώτες εταιρίες που ξεκαθάρισαν αρκετά νωρίς τον “οδικό χάρτη” της μετάβασης προς την καθολική εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης σε όλη την γκάμα της.

Σύμφωνα με τα πλάνα της εταιρίας, το 2025 η γκάμα της θα αποτελείται κατά 50% από ηλεκτρικά αυτοκίνητα (και τα υπόλοιπα plug-in υβριδικά), ενώ από το 2030 θα είναι μία πλήρως ηλεκτρική μάρκα.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η Volvo υπήρξε όχι μόνο η πρώτη εταιρία που ανακοίνωσε την πλήρη στροφή της προς την ηλεκτροκίνηση αλλά και η πρώτη που εφάρμοσε plug-in υβριδικά συστήματα σε όλη την γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, η σουηδική εταιρία βρίσκεται πλέον στο σημείο να παρουσιάζει την δεύτερη γενιά των plug-in υβριδικών συστημάτων, στα οποία έχει ενσωματώσει την εμπειρία εξέλιξης πάνω από μία δεκαετία σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας στους δρόμους.

Ενώ παράλληλα προσφέρει νέες δυνατότητες, που καθιστούν τα μοντέλα της σειράς Recharge ακόμα πιο αποδοτικά και πολύ πιο κοντά στο πνεύμα ενός καθαρόαιμου ηλεκτρικού.

Advertisement

Το νέο αναβαθμισμένο υβριδικό σύστημα της Volvo έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την αυξημένη αυτονομία με ηλεκτρική κίνηση, που φθάνει ή και ξεπερνά τα 90 χιλιόμετρα.

Advertisement

Το νούμερο αυτό είναι κάτι παραπάνω από επαρκές για τις καθημερινές μετακινήσεις ενός μέσου οδηγού σε μία σύγχρονη πόλη, καθώς σύμφωνα με μετρήσεις ο οδηγός ενός premium οχήματος αυτής της κατηγορίας δεν κάνει περισσότερα από 50 χιλιόμετρα ημερησίως.

Το νέο σύστημα βασίζεται σε μία μεγαλύτερη μπαταρία με ένα τρίτο στρώμα από κυψέλες, και την χωρητικότητά της ανεβασμένη από τις 11,6 kWh στις 18,8 kWh. Υπάρχει επίσης και ένας πιο ισχυρός ηλεκτροκινητήρας στον πίσω άξονα με απόδοση στους 145 ίππους.

Η συνδυαστική ισχύς για τα μοντέλα Recharge T6 φθάνει τους 350 ίππους και τους 450 ίππους για τα μοντέλα Recharge T8. Τα νούμερα αυτά τα καθιστούν τα πιο δυνατά Volvo που έχουν κατασκευαστεί ποτέ, εξασφαλίζοντας παράλληλα και κορυφαίες επιδόσεις για τα δεδομένα της κατηγορίας τους.

Advertisement

Η αυξημένη χωρητικότητα της μπαταρίας επιτρέπει στους οδηγούς να κινούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην λειτουργία Pure, με καθαρά ηλεκτρική ενέργεια.

Ακόμα και όταν το σύστημα λειτουργεί ως υβριδικό, η μπαταρία και η ηλεκτροκίνηση συμμετέχει πολύ περισσότερο στις εναλλαγές με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, στοιχείο που μειώνει ακόμα περισσότερο την κατανάλωση και εξασφαλίζει ένα πιο premium και πολιτισμένο τρόπο μετακίνησης, χάρη στον περιορισμό των μηχανικών θορύβων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα PHEV της Volvo κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη
Volvo XC90 Recharge PHEV: Πολυτέλεια και προηγμένη υβριδική τεχνολογία
Volvo S60 Recharge: Η σπορ διάσταση της ηλεκτροκίνησης