Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLVO 2021

Volvo XC40 Urban Aktiv: To απόλυτο lifestyle SUV για περιπετειώδεις αποδράσεις

Ελλάδα 15:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo XC40 Urban Aktiv: To απόλυτο lifestyle SUV για περιπετειώδεις αποδράσεις

VOLVO 2021

Volvo XC40 Urban Aktiv: To απόλυτο lifestyle SUV για περιπετειώδεις αποδράσεις

VOLVO 2021

Το πολύ επιτυχημένο Volvo XC40 αποκτά μία πιο πλούσια έκδοση, για όσους θέλουν να συνδυάσουν τον urban chic χαρακτήρα του premium SUV της σουηδικής εταιρείας με ένα πιο περιπετειώδες lifestyle εντός ή εκτός πόλης.

Advertisement
Advertisement

H είσοδος του XC40 στη γκάμα της Volvo έφερε έναν φρέσκο αέρα στην παρουσία της εταιρείας στις αγορές όλου του κόσμου, με ένα compact SUV το οποίο από την πρώτη στιγμή τάραξε τα νερά της κατηγορίας και ενθουσίασε τους πάντες με τη μοντέρνα σχεδίαση και τα δυναμικά οδηγικά του χαρακτηριστικά.

Αμέσως αγαπήθηκε από κοινό και ειδικούς, κερδίζοντας τον τίτλο του “Αυτοκινήτου της Χρονιάς” για το 2018 και δεκάδες βραβεία που αφορούσαν όχι μόνο την αισθητική του αλλά και τις μοναδικές του ικανότητες και την τεχνολογική του επάρκεια.

Όσο για τους αγοραστές, αυτοί το τίμησαν δεόντως, καθιστώντας το μία σημαντική εμπορική επιτυχία για την Volvo και φέρνοντάς το στην κορυφή των πωλήσεων σε αρκετές αγορές του κόσμου. Μάλιστα για τον Απρίλιο που μας πέρασε ήταν το bestseller της σουηδικής μάρκας σε όλο τον κόσμο, συμβάλλοντας και αυτό με τον δικό του τρόπο στην απίστευτη άνοδο των πωλήσεων της εταιρείας κατά 97,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Advertisement
Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το Volvo XC40 θα βρείτε εδώ

Σε κάθε περίπτωση, το XC40 αντιπροσωπεύει μία πολύ φρέσκια και δυναμική αντίληψη της Volvo για την δημιουργία ενός compact SUV, το οποίο δεν θα έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα μεγαλύτερα και ακριβότερα μοντέλα της εταιρίας, ενώ παράλληλα θα συντηρεί το πνεύμα του διαφορετικού και του ξεχωριστού που χαρακτηρίζει κάθε Volvo ανάμεσα στα αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

Advertisement

Στο πολύ μοντέρνο design έρχονται να προστεθούν στοιχεία όπως οι μεγάλοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές, η κορυφαία ποιότητα κατασκευής και η γενικότερη αίσθηση πολυτέλειας και premium άνεσης που εξασφαλίζει ο κορυφαίος εξοπλισμός που συνοδεύει το μοντέλο ακόμα και από την βασική του έκδοση.

Advertisement

Η εταιρεία έρχεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον ελκυστικό χαρακτήρα του, προσθέτοντας στην γκάμα του μία ακόμα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκδοση με την ονομασία Urban Aktiv. H ειδική αυτή έκδοση διατίθεται με τους κινητήρες Τ3, Β4 και Β5 με 163, 197 και 250 ίππους αντίστοιχα και τετρακίνηση σε συνδυασμό και με τους δύο πιο ισχυρούς. Και έρχεται να προσθέσει σε ένα ήδη πλήρες πακέτο, μερικά επιπλέον στοιχεία στον στάνταρ εξοπλισμό για μεγαλύτερη σιγουριά και αυξημένο διαισθητικό έλεγχο των κινήσεων του αυτοκινήτου.

Το Smartphone Integration είναι μία λειτουργία που δίνει την δυνατότητα στον οδηγό και τους επιβάτες να ενσωματώσει το interface και τις λειτουργίες του smartphone στην κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου μέσω Apple Car Play ή του Android Auto.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το Volvo C40 θα βρείτε εδώ

Mε αυτόν τον τρόπο μπορεί κανείς να απολαμβάνει την μουσική που επιθυμεί, να δέχεται οδηγίες από το σύστημα πλοήγησης, να δίνει φωνητικές εντολές για κλήση τηλεφώνου, να στέλνει γραπτά μηνύματα, να ελέγχει το smartphone από την κεντρική οθόνη αφής του αυτοκινήτου, ή από το τιμόνι ή ακόμα και με φωνητικό έλεγχο.

Το Smartphone Integration είναι μια ιδιαίτερα ελκυστική νέα δυνατότητα η οποία εύκολα και με απλό τρόπο επιτρέπει να γίνεται μία σειρά λειτουργιών μέσα από το οικείο περιβάλλον του τηλεφώνου, χωρίς να ψάχνει ο οδηγός σε διάφορα μενού ή να αποσπάται η προσοχή του από τον δρόμο.

Το δεύτερο σύστημα που προστίθεται ως στάνταρ σ’ αυτή την έκδοση είναι το “IntellisafeSurround”. Πρόκειται για ένα σύνολο συστημάτων για την υποβοήθηση του οδηγού το οποίο κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ανεβάζει εκθετικά τα επίπεδα ασφάλειας που προσφέρει το XC40 Urban Aktiv.

Διαθέτει σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων (BLIS) με υποβοήθηση στο τιμόνι, που προειδοποιεί τον οδηγό σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας, όταν ένα όχημα εισέρχεται στο τυφλό σημείο ενός από τους δύο εξωτερικούς καθρέφτες ή πλησιάζει γρήγορα σε μία από τις πλευρικές λωρίδες. Το BLIS παρέχει επίσης ενεργή υποστήριξη με υποβοήθηση στο τιμόνι, μειώνοντας περαιτέρω τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Ο απόλυτος έλεγχος του χώρου γύρω από το αυτοκίνητο συμπληρώνεται με την προειδοποίηση οπίσθιας σύγκρουσης: η λειτουργία συνδυάζει προειδοποίηση οδηγών που πλησιάζουν το αυτοκίνητό από πίσω με μεγάλη ταχύτητα, ενεργοποίηση των φρένων εφόσον το όχημά είναι ακίνητο και προληπτικό σφίξιμο των ζωνών ασφαλείας για μεγαλύτερη προστασία των επιβατών.

Το Intellisafe Surround διαθέτει ακόμη Cross Traffic Alert με αυτόματο φρενάρισμα, που διευκολύνει την έξοδο με την όπισθεν από μία κάθετη θέση στάθμευσης, προειδοποιώντας για οχήματα που διέρχονται από πίσω και φρενάροντας αυτόματα για να αποφευχθεί μία σύγκρουση.

Το XC40 Urban Aktiv προσφέρεται με πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό, δωρεάν ασφάλιση 6 μηνών και είναι ετοιμοπαράδοτο, σε ειδική προνομιακή τιμή, με συνολικό όφελος 3.474 €.

Η εγγύηση 5 ετών με δωρεάν οδική βοήθεια συμπληρώνει ένα ακαταμάχητο σύνολο, το οποίο όπως όλα δείχνουν έχει το μοναδικό χάρισμα να παραμένει επίκαιρο και με πρωταγωνιστικό ρόλο στις πωλήσεις της κατηγορίας του, συνδυάζοντας premium ποιοτικά χαρακτηριστικά με ένα δυναμικό οδηγικό ταμπεραμέντο και πολλαπλές ικανότητες που το καθιστούν ένα πραγματικά ξεχωριστό αυτοκίνητο.

Περισσότερες πληροφορίες για το Volvo C40 θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μία ακόμη διάκριση για τη Volvo
Volvo Recharge: Στροφή στην καθαρή ηλεκτροκίνηση και στις online πωλήσεις
Volvo S60 Recharge Plug-in: Η σπορ πλευρά της οικολογικής ευαισθησίας