Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLVO 2021

Volvo Recharge: Ποια είναι τα οφέλη από ένα plug-in υβριδικό αυτοκίνητο της Volvo;

Ελλάδα 9:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Volvo Recharge: Ποια είναι τα οφέλη από ένα plug-in υβριδικό αυτοκίνητο της Volvo;

VOLVO 2021

Volvo Recharge: Ποια είναι τα οφέλη από ένα plug-in υβριδικό αυτοκίνητο της Volvo;

VOLVO 2021

Στην πορεία προς την καθαρή ηλεκτροκίνηση, τα Recharge plug-in υβριδικά της Volvo είναι το ενδιάμεσο βήμα το οποίο γεφυρώνει τους δύο κόσμους, σε έναν εξαιρετικό συνδυασμό ποιότητας και δυναμισμού ο οποίος αναδεικνύει τις πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις που ακολουθεί η σουηδική εταιρία σε όλη την γκάμα των μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Παρά την πρωτοφανή αναστάτωση που έφερε η πανδημία στις ζωές όλων μας αλλά και στην αυτοκινητοβιομηχανία, η Volvo δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική εμπορική φόρμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στον Απρίλιο του 2021 η Volvo κατέγραψε τον 10 συνεχόμενο μήνα με άνοδο στις πωλήσεις της παγκοσμίως, σημειώνοντας αύξηση 97,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Κατά την περίοδο Ιανουαρίου– Απριλίου, οι πωλήσεις έφθασαν τα 248.422 αυτοκίνητα, εμφανίζοντας αύξηση 51,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Το πιο σημαντικό στοιχείο όμως είναι ότι οι πωλήσεις των μοντέλων Recharge με καθαρή ηλεκτρική κίνηση ή plug-in υβριδικό σύστημα αντιπροσωπεύουν πλέον το 42% των πωλήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και το 24,3% των πωλήσεων στις αγορές όλου του κόσμου. Όλα αυτά τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα ότι η στόχευση της Volvo προς ένα ηλεκτρικό μέλλον έχει άμεσο αντίκρισμα στους σύγχρονους καταναλωτές, με τα plug-in υβριδικά της μοντέλα να αποτελούν την ιδανική γέφυρα προς την πλήρη μεταστροφή της στην ηλεκτροκίνηση και την κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης μέχρι το 2030.

Advertisement
Advertisement

Ποια είναι όμως τα πλεονεκτήματα ενός εξηλεκτρισμένου μοντέλου που τα κάνει τόσο ελκυστικά σε ένα διαρκώς αυξανόμενο κοινό; Και γιατί να το επιλέξει κανείς σε σχέση με ένα συμβατικό αυτοκίνητο της ίδιας κατηγορίας; Ας δούμε τις απαντήσεις σε μερικές από τις πιο βασικές απορίες όσων δεν έχουν εξοικειωθεί ακόμα με όλες τις σπουδαίες αλλαγές και καινοτομίες που φέρνει στην αυτοκίνηση η επιλογή της Volvo να έχει όλη την γκάμα της διαθέσιμη και ως Recharge plug-in υβριδική έκδοση.

Περισσότερες πληροφορίες για τα μοντέλα θα βρείτε εδώ

Ποια είναι τα οφέλη από την χρήση ενός Recharge plug-in μοντέλου; Τα συστήματα κίνησης που χρησιμοποιούν ηλεκτρική ισχύ προσφέρουν μια σειρά από οφέλη – από τη μείωση των εκπομπών ρύπων κατά την οδήγηση και πιθανότατα τη μείωση του κόστους χρήσης, μέχρι ομαλότερη οδήγηση και πιο άμεση επιτάχυνση στην εκκίνηση. Ένα plug-in υβριδικό σύστημα απαλλάσσει επίσης τον οδηγό από το άγχος της αυτονομίας και της εύρεσης κατάλληλου φορτιστή, καθώς η παράλληλη ύπαρξη του κινητήρα εσωτερικής καύσης του επιτρέπει να κινηθεί χωρίς πρόβλημα μέχρι το επόμενο σημείο φόρτισης.

Advertisement

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα ήπιο υβριδικό, ένα αμιγώς υβριδικό και ένα plug-in υβριδικό; Ένα ήπιο υβριδικό, το οποίο δεν φορτίζεται μέσω καλωδίου, χρησιμοποιεί τον ηλεκτροκινητήρα για να υποβοηθήσει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ένα αμιγώς υβριδικό έχει μεγαλύτερο ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία από ένα ήπιο υβριδικό. Ένα αμιγώς υβριδικό μπορεί να κινείται χρησιμοποιώντας τον ηλεκτροκινητήρα για μικρές αποστάσεις και φορτίζει την μπαταρία μέσω του κινητήρα εσωτερικής καύσης ή με ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

Advertisement

Ένα plug-in υβριδικό μπορεί να φορτιστεί μπαίνοντας κυριολεκτικά στην πρίζα ενός οικιακού σταθμού φόρτισης ή ενός δημόσιου σταθμού φόρτισης. Ένα plug-in υβριδικό προσφέρει μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία χάρη στη μεγαλύτερη συστοιχία μπαταριών και τον ηλεκτροκινητήρα. Ένα plug-in υβριδικό θα ικανοποιήσει τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης πολλών ανθρώπων, μόνο με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

Ποια μοντέλα Volvo είναι διαθέσιμα ως Recharge plug-in υβριδικά; Από το 2019, κάθε μοντέλο της Volvo  διατίθεται και σε έκδοση Recharge με plug-in υβριδική τεχνολογία.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για τα μοντέλα θα βρείτε εδώ

Πόσο ασφαλές είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Όλα τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία υποβάλλονται στις ίδιες δοκιμές με τα αυτοκίνητα βενζίνης και diesel. Στην Ευρώπη, το Euro NCAP αποτελεί εδώ και καιρό το σημείο αναφοράς για την ασφάλεια των αυτοκινήτων. Οι δοκιμές έχουν γίνει ακόμα πιο αυστηρές, με νέες απαιτήσεις. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν και το αυτόματο φρενάρισμα. Όσον αφορά τη Volvo, όλα τα αυτοκίνητα της γκάμας έχουν λάβει την υψηλότερη βαθμολογία στις αντίστοιχες δοκιμές. Και, με την προηγμένη τεχνολογία ασφαλείας του αμιγώς ηλεκτρικού XC40 Recharge, εισάγει στην αγορά ένα από τα ασφαλέστερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Πόσο διαρκεί η χρήση της μπαταρίας και τι γίνεται με την κατανάλωση του αυτοκινήτου όταν αποφορτιστεί; Η ηλεκτρική αυτονομία των Volvo Recharge plug-in διαφέρει ανάλογα το μοντέλο, και κυμαίνεται από 50 έως 60 χιλιόμετρα με βάση το πρότυπο WLTP. Η μπαταρία δεν «αδειάζει» ποτέ τελείως, διατηρώντας ένα ποσοστό της ενέργειάς της έτσι ώστε να είναι πάντα στην διάθεση του οδηγού όταν χρειαστεί. Η υβριδική υπόσταση του αυτοκινήτου παραμένει ενεργή διαρκώς, και έτσι η κατανάλωση παραμένει σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, πάντα σε σύγκριση με την αντίστοιχης ισχύος και δυνατοτήτων έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Γιατί να επιλέξω ένα Recharge plug-in υβριδικό μοντέλο και όχι το αντίστοιχο με συμβατικό κινητήρα που είναι και φθηνότερο; Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά και σχετίζονται με τα μειωμένα κόστη για την λειτουργία του αυτοκινήτου και τα περιορισμένα έξοδα για service. Παράλληλα οι φορολογικές απαλλαγές σε αρκετά Recharge plug-in μοντέλα και οι επιδοτήσεις κατεβάζουν αρκετά το αρχικό κόστος χρήσης. Η απόσβεση των επιπλέον χρημάτων σε κόστος αγοράς γίνεται πολύ πιο γρήγορα στον ωφέλιμο χρόνο ζωής κάθε οχήματος. Η αγορά ενός Recharge plug-in Volvo εξασφαλίζει τον ιδιοκτήτη του από τυχόν περιορισμούς κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης. Ήδη μεγάλες πρωτεύουσες στην Ευρώπη έχουν δημιουργήσει πράσινες ζώνες για την κυκλοφορία μόνο ηλεκτρικών οχημάτων. Τα συστήματα Hold και Charge που έχουν τα Recharge Plug-in υβριδικά της Volvo σας επιτρέπουν να έχετε πάντα την μπαταρία σας φορτισμένη, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο να μπορούν να κινηθούν με αμιγώς ηλεκτρικό τρόπο στις απαγορευμένες ζώνες.

Σε κάθε περίπτωση ένα Recharge plug-in μοντέλο αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη απάντηση στις τεχνολογικές απαιτήσεις του σήμερα, προετοιμάζοντας το έδαφος για ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον. Γι’ αυτό και η Volvo είναι η premium ευρωπαϊκή εταιρία με την πιο πλήρη γκάμα τέτοιων κινητήριων διατάξεων, διαθέτοντας μία ή και περισσότερες εκδόσεις Plug-in υβριδικού για όλα τα αυτοκίνητά της. Με κορυφαία απόδοση σε ισχύ και χαρακτηριστικά λειτουργίας και με ασύγκριτα δυναμικά χαρακτηριστικά, η σειρά Volvo Recharge προσφέρει τεχνολογία, design και βιώσιμα υλικά που αναβαθμίζουν συνολικά την εμπειρία οδήγησης σε μία νέα πραγματικότητα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα μοντέλα θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volvo Recharge: Ηγετική δύναμη στην εποχή της ηλεκτροκίνησης
Volvo On Call: Όλο το αυτοκίνητο στην… παλάμη σας!
Volvo XC40 Recharge: Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο είναι εδώ