Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Skoda Enyaq iV: Βραβείο στη δυναμική σχεδίαση

Ελλάδα 2:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Skoda Enyaq iV: Βραβείο στη δυναμική σχεδίαση

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Skoda Enyaq iV: Βραβείο στη δυναμική σχεδίαση

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το νέο Skoda Enyaq iV είναι γεγονός και κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους αθόρυβα και ηλεκτρικά, μαγνητίζοντας βλέμματα για την πληθωρική του σιλουέτα.

Advertisement
Advertisement

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν “μεγαλώσει”, όχι μόνο ως προς τις διαστάσεις και την ευρυχωρία τους, αλλά και ως προς την αυτονομία. Η Skoda είναι συνδυάζει όλα τα παραπάνω στοιχεία στο πρώτο αμιγώς SUV μοντέλο της, το οποίο ακούει στο όνομα Enyaq iV.

Το νέο Skoda Enyaq iV έχει κλέψει τις εντυπώσεις στον χώρο της αυτοκίνησης τόσο για την εντυπωσιακή ποιότητα όσο και για την δυναμική του παρουσία.

Εμφανισιακά, οι σχεδιαστές της μάρκας τόλμησαν και εφάρμοσαν εξαιρετικά ισορροπημένες αναλογίες και αρμονικές γραμμές σε όλο το αμάξωμα του Enyaq iV με αποκορύφωμα τη χαρακτηριστική του μάσκα. Το “πρόσωπο” του νέου ηλεκτρικού μοντέλου φωτίζεται, χάρη στο Crystal Face, που αποτελείται από 131 στοιχεία LED που φωτίζουν τη μάσκα του ψυγείου, δημιουργώντας μία ξεχωριστή μπροστινή όψη.

Advertisement
Advertisement

Μαζί με τα φώτα πορείας κατά τη διάρκεια της ημέρας και τις μονάδες LED των προβολέων Full LED Matrix για χαμηλή δέσμη και υψηλή δέσμη, η φωτισμένη γρίλια δημιουργεί μια χαρακτηριστική οπτική υπογραφή.

Πιστέψτε μας, ότι εάν το δείτε live θα είναι σίγουρα ένα από τα τσεκ που θα κάνετε στον προαιρετικό κατάλογο της Skoda.

Advertisement

Οι μεγάλες ζάντες (διαμέτρου 18 έως 21 ιντσών) τονίζουν την απόλυτα στιβαρή και κομψή εμφάνιση του Enyaq iV.

Advertisement

Στο εσωτερικό υπάρχει υλοποίηση του νέου concept της SKODA, των Design Selections, με σχεδιαστικές επιλογές που αντικατοπτρίζουν όμορφα επιπλωμένα περιβάλλοντα διαβίωσης, αντικαθιστώντας τις παραδοσιακές γραμμές εξοπλισμού. Χρησιμοποιούνται επίσης φυσικά, βιώσιμα επεξεργασμένες και ανακυκλωμένες πρώτες ύλες. Η “Loft”, για παράδειγμα, εμπνέεται από μοντέρνα οικογενειακά διαμερίσματα, η “Lodge” χαρακτηρίζεται από τα ιδιαίτερα βιώσιμα υλικά της ενώ η “Lounge” έχει πιο προχωρημένο χαρακτήρα με έντονα στοιχεία αποκλειστικότητας.

Όπως ήταν φυσικό, τo αισθητικό σύνολο του νέου Skoda Enyaq iV δεν άφησε ασυγκίνητη την κριτική επιτροπή των Red Dot Awards, η οποία αποτελείται από 50 ειδικούς στο design, τόσο από τον ακαδημαϊκό χώρο όσο και την ελεύθερη αγορά.

Advertisement

Το Skoda Enyaq iV κατέκτησε το διάσημο βραβείο Red Dot Award για το design του, εντυπωσιάζοντας τα μέλη της κριτικής επιτροπής. Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Skoda, ενθουσίασε με την εκφραστική, δυναμική του σχεδίαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Skoda Enyaq iV στην Ελλάδα – Οι τιμές του
Skoda Enyaq iV: Διάκριση με βραβείο Red Dot για το design του
Κορυφαία αεροδυναμική για το Skoda Enyaq iV