Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

H πλήρης γκάμα κινητήρων της Jaguar E-Pace

Ελλάδα 7:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H πλήρης γκάμα κινητήρων της Jaguar E-Pace

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

H πλήρης γκάμα κινητήρων της Jaguar E-Pace

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η ανανεωμένη Jaguar E-Pace προσφέρει μία ευρεία γκάμα αναβαθμισμένων κινητήριων συνόλων και σίγουρα θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

Advertisement
Advertisement

Η νέα Jaguar E-Pace διατίθεται με έναν αποδοτικό τρικύλινδρο κινητήρα στη βασική έκδοση αποδίδοντας 160 ίππους. Ο ίδιος 1.5 κινητήρας προσφέρεται και στην έκδοση P300e PHEV, η οποία σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 309 ίππους.

Ακόμα υπάρχουν και οι πιο προηγμένοι τετρακύλινδροι κινητήρες βενζίνης και diesel Ingenium, τεχνολογίας MHEV, για βελτιωμένες επιδόσεις και πιο αθόρυβη και αποδοτική λειτουργία.

Αναλυτικότερα, η τρέχουσα γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει:

Advertisement
Advertisement

Diesel
• 163 PS 2.0 τετρακύλινδρος turbo, 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, FWD
• 163 PS MHEV 2.0 τετρακύλινδρος turbo, 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, AWD
• 204 PS MHEV 2.0 τετρακύλινδρος turbo, 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, AWD

Βενζίνης
• 160 PS MHEV 1.5 τρικύλινδρος turbo, 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, FWD
• 200 PS MHEV 2.0 τετρακύλινδρος turbo, 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, AWD
• 249 PS MHEV 2.0 τετρακύλινδρος turbo, 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, AWD
• 300 PS MHEV 2.0 τετρακύλινδρος turbo, 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, AWD
• 309 PS PHEV 1.5 τρικύλινδρος turbo, 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, AWD

Advertisement

Το μηχανικό σύνολο P300e PHEV συνδυάζει ένα τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 200 PS Ingenium χωρητικότητας 1.5 με έναν ηλεκτροκινητήρα Electric Rear Axle Drive (ERAD) 109 PS (80 kW) που προσφέρει επιτάχυνση 0-100km/h σε 6,5 δευτερόλεπτα, ενώ οι εκπομπές CO2 ξεκινούν μόλις από τα 44 γρ./χλμ. και η μέση κατανάλωση ορίζεται στα 2.0 λτ./100 χλμ. (WLTP).

Advertisement

Σε κινητήρες με τεχνολογία MHEV, ένα σύστημα μίζας-γεννήτριας και ιμάντα Belt integrated Starter Generator (BiSG) ανακτά την ενέργεια που συνήθως χάνεται κατά την επιβράδυνση και το φρενάρισμα, αποθηκεύεται σε μία μπαταρία ιόντων λιθίου 48V, κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών. Αυτή η αποθηκευμένη ενέργεια αξιοποιείται στη φάση της επιτάχυνσης για βελτίωση της απόκρισης, ή κατά τη λειτουργία του συστήματος stop/start του οχήματος, καθιστώντας τη διαδικασία ταχύτερη και πιο αθόρυβη.

Στην κορυφή των βενζινοκινητήρων βρίσκεται η έκδοση 300 PS MHEV που παράγει ροπή 400 Nm και επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 6,9 δευτερόλεπτα. Διαθέσιμος αποκλειστικά στην έκδοση 300 SPORT με τη δεύτερη γενιά του συστήματος Active Driveline AWD της Jaguar, προσφέρει αξιόπιστη πρόσφυση σε όλους τους τροχούς με τη διάσημη δυναμική συμπεριφορά της μάρκας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Jaguar E-Pace έχει εκδόσεις που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις
To high class εσωτερικό της Jaguar E-Pace
Το βρετανικό στυλ της Jaguar E-Pace είναι διαχρονικό