Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αυτοκινητικός Καζαμίας 2021

Ελλάδα 8:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτοκινητικός Καζαμίας 2021

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αυτοκινητικός Καζαμίας 2021

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Μία ιδιαίτερη χρονιά για τις ζωές μας -και κατά προέκταση για το αυτοκίνητο- ανέτειλε. Μια χρονιά που, αν μη τι άλλο, ξεκινάει με αισιοδοξία για την πορεία της πανδημίας και ιδιαίτερες προσδοκίες για τα οικονομικά.

Advertisement
Advertisement

Ας δούμε τι αναμένεται ή τι θα μπορούσε να συμβεί αυτοκινητικά, καταγράφοντας τα πάντα με τη μορφή ενός σύγχρονου Καζαμία και με πολλές δόσεις αλήθειας…

Ιανουάριος 2021

Μετά το μούδιασμα των πρώτων ημερών, απογειώνονται οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, τόσο οι εταιρικές όσο και οι λιανικές, με την αγορά να γεμίζει αισιοδοξία για μια καλή χρονιά. Ακυρώνεται η μεγάλη έκθεση αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ λόγω COVID-19.
Στο τέλος του μήνα ανακοινώνεται το ελληνικό «Car Of the Year» για το 2021, του οποίου οι πωλήσεις θα απογειωθούν μέσα στη χρόνια…


Φεβρουάριος 2021

Η κυβέρνηση βάζει ακόμα περισσότερα χρήματα για την επιδότηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ οι πωλήσεις αυξάνονται. Μεγάλη ζήτηση από τις εταιρείες για ανανέωση του στόλου τους. Έρχεται -και τρελαίνει κόσμο- η ηλεκτρική Mustang, η οποία είναι SUV.

Advertisement
Advertisement

 

Μάρτιος 2021

Η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι από το 2022 προχωράει σε  κατάργηση των -γελοίων- τεκμηρίων στα αυτοκίνητα και του προσβλητικού «Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης» με το χαράτσι στα 2λιτρα αυτοκίνητα. Η μεγάλη έκθεση της Γενεύης δεν πραγματοποιείται όχι λόγω COVID, αλλά εξαιτίας του μειωμένου ενδιαφέροντος των εταιρειών…

Advertisement

 

Απρίλιος 2021

Ένα νέο αυτοκινητικό site με ιστορικό τίτλο εμφανίζεται στην Ελλάδα. Άμεση η αποδοχή από τον κόσμο. Κορυφώνεται η μάχη για την πρώτη θέση στις πωλήσεις μεταξύ Toyota και Peugeot. Η κυβέρνηση ανακοινώνει χαράτσια για τα ρυπογόνα αυτοκίνητα.

Advertisement

 

Μάιος 2021

Η πρώτη «μπουτίκ» έκθεση αυτοκινήτου γίνεται στην Ελλάδα, στον προαύλιο χώρο του εμπορικού κέντρου Golden Hall, με θέμα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα. Είναι η νέα μορφή εκθέσεων που πλέον πραγματοποιούνται σ’ όλη την Ευρώπη. Η επιτυχία της μεγάλη. Η Toyota ρίχνει στην αγορά ένα οικονομικό υδρογονοκίνητο αυτοκίνητο. Τεράστια η ζήτηση για αυτοκίνητα «Rent a Car», λόγω τουρισμού.

Advertisement

 

Ιούνιος 2021

Η Toyota ξεκινάει πόλεμο με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δίνοντας στοιχεία για ρυπογόνο επιλογή λόγω ενεργειακού αποτυπώματος και κατηγορεί ανοιχτά τις κυβερνήσεις της Ευρώπης για αθέμιτο ανταγωνισμό λόγω επιδοτήσεων στα ηλεκτρικά.

 

Ιούλιος 2021

Ανακοινώνεται μία μεγάλη αυτοκινητική επένδυση στην Ελλάδα από μεγάλο γαλλικό όμιλο. Η Dacia ρίχνει στην αγορά το πιο φθηνό ηλεκτρικό crossover. Η Ελλάδα αρχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα στα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα λόγω μεγάλης ζήτησης!

 

Αύγουστος 2021

Ιστορικά υψηλά ανάπτυξης στην Ελλάδα, κυρίως λόγω τουρισμού. Η Peugeot προσπερνάει την Toyota στο πρωτάθλημα των πωλήσεων, με μικρή διαφορά. Αυξάνονται κατά 5% οι τιμές των αυτοκινήτων.

 

Σεπτέμβριος 2021

Παγκόσμια αυτοκινητική ανατριχίλα με την παρουσίαση του SUV της Ferrari. Το προτελευταίο κάστρο έπεσε. Τελευταίο αυτό της McLaren. Η άλλοτε μεγάλη έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης μεταφέρεται στο Μόναχο, σε μικρότερο χώρο. Μικρή η συμμετοχή των αυτοκινητοβιομηχανιών. Αντιθέτως, μεγάλη η συμμετοχή στη δεύτερη «μπουτίκ» έκθεση στην Ελλάδα – επίσης στο Golden Hall, με θέμα «Golden Cars».

Οκτώβριος 2021

Η Tesla τρέχει να προλάβει τις εξελίξεις και παρουσιάζει ένα πολύ οικονομικότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης. Μία κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία ανακοινώνει επένδυση στην Ελλάδα και παράλληλα τον Έλληνα εισαγωγέα! Η αύξηση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στη χώρα ξεπερνάει το +30%. Ελλείψεις ετοιμοπαράδοτων αυτοκινήτων στην αγορά.

Νοέμβριος 2021

Η Ελλάδα καλείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει δραστικά μέτρα για τα παλιά οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους της και πέφτει το πρώτο πρόστιμο. Νέα αντίμετρα για τα παλιά αυτοκίνητα, τα οποία θα πληρώσουν αυξημένα Τέλη Κυκλοφορίας…

 

Δεκέμβριος 2021

Η αγορά κλείνει θριαμβευτικά με ιστορικά υψηλή αύξηση στις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων και μεγάλη πτώση στις πωλήσεις μεταχειρισμένων. Η Peugeot, με βραχεία κεφαλή από την Toyota, παίρνει τελικά το πρωτάθλημα των πωλήσεων και ετοιμάζει ρελάνς. Ξεκινάει η ψηφοφορία για το ελληνικό «Car Of the Year 2022» στο www.coty.gr με τη συμμετοχή μεγαλύτερου αριθμού δημοσιογράφων αυτοκινήτου...

Όπως και να έχει, ό,τι και να γίνει, εμείς θα είμαστε εδώ, μαζί σας, να καταγράφουμε τα πάντα χωρίς εξαρτήσεις, φόβους και με πολύ πάθος!

Η μόνη δέσμευση που έχουμε είναι απέναντι σε εσάς και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, την οποία δεν θα προδώσουμε ποτέ!

Καλή και δυναμική νέα χρονιά

Τάκης Τρακουσέλλης