Live Κίνηση
Περισσότερα
SKODA 2021-1

Skoda Scala G-TEC: Με κορυφαία οικονομία και μοναδικό value for money

Ελλάδα 18:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Scala G-TEC: Με κορυφαία οικονομία και μοναδικό value for money

SKODA 2021-1

Skoda Scala G-TEC: Με κορυφαία οικονομία και μοναδικό value for money

SKODA 2021-1

H Skoda συνεχίζει την πορεία της προς την διαρκή ανανέωση και την συνολική αναβάθμισή της, μην ξεχνώντας όμως τις παραδοσιακές της αξίες, όπως το κορυφαίο value for money. Και το Scala G-TEC την εκφράζει στον μέγιστο βαθμό συνδυάζοντας προσιτή τιμή και την απόλυτη οικονομία σε καύσιμο στην κατηγορία του.

Advertisement
Advertisement

Η παρουσίαση του Skoda Scala αποτέλεσε μία από τις ευχάριστες και πιο ελκυστικές εκπλήξεις για την γκάμα της εταιρίας, καθώς η τσέχικη εταιρία κατάφερε να δημιουργήσει ένα πολύ όμορφο και καλαίσθητο αυτοκίνητο που συνδυάζει τα πάντα: ποιότητα, άνεση, χώρους, οδηγική ευχαρίστηση, τεχνολογία και έξυπνες ιδέες και μαζί μία μεγάλη γκάμα κινητήρων για να κάθε είδους ανάγκη. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και ένα βασικό στοιχείο της ύπαρξης της ίδιας της Skoda, το κορυφαίο value for money που εξασφαλίζει για τα αυτοκίνητά της σε κάθε κατηγορία και σε κάθε εποχή.

To Scala είναι η πλήρης έκφραση αυτής της ταυτότητας της Skoda, όντας ένα αυτοκίνητο που προσφέρει επίσης άφθονες τεχνολογίες, σπάνιες στην κατηγορία μικρομεσαίων hatchback ενώ συνδυάζει προηγμένα συστήματα υποστήριξης και μία νέα γενιά συστημάτων infotainment τα οποία χαρίζουν ασφάλεια σε κάθε ταξίδι χωρίς να θυσιάζεται η οδηγική απόλαυση.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το νέο μικρομεσαίο μοντέλο της Skoda αναγνωρίστηκε αμέσως από τους ειδικούς σε ό,τι αφορά την σχεδίασή του, κερδίζοντας σημαντικά βραβεία, ενώ αντίστοιχη ανταπόκριση είχε και από το κοινό, το οποίο βρήκε στο Scala μία ιδιαίτερα έξυπνη και πολύ προσιτή επιλογή για να καλύψει ένα πλήθος αναγκών από ένα ποιοτικό και ιδιαίτερα πρακτικό αυτοκίνητο της κατηγορίας του.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Είναι το πρώτο SKODA που βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0 του Volkswagen Group, κατασκευασμένο με ανωτέρου επιπέδου υλικά και πανταχού παρούσα μία αίσθηση αναβαθμισμένης ποιότητας και πολυτέλειας. Κομψό σχεδιαστικά με περίτεχνο εμπρός μέρος και πολύ ιδιαίτερους προβολείς έχει μία παρουσία που ξεχειλίζει από προσωπικότητα και με την δική του ταυτότητα. Η πλαϊνή όψη δείχνει τον δυναμικό χαρακτήρα του σχεδίου, η οποία ενισχύεται με τα φιμέ κρύσταλλα SunSet, που όχι μόνο τονίζουν την ελκυστική εξωτερική εμφάνιση, αλλά προστατεύουν και τους πίσω επιβάτες από την αντανάκλαση.

Advertisement

Για να προσδώσει πιο σπορ και προσωπικές πινελιές στην καθημερινή οδήγηση, το SCALA μπορεί να αναβαθμιστεί με την προαιρετική, μαύρη πανοραμική ηλιοροφή, την αεροτομή οροφής, το κρύσταλλο που εκτείνεται πάνω από την 5η πόρτα και τις ελκυστικές ζάντες αλουμινίου 18″ Vega Aero. Όλα αυτά τα ιδιαίτερα στοιχεία, πέρα από την δημιουργία μίας εντυπωσιακής εμφάνισης συντελούν και στην εξαιρετική αεροδυναμική του αυτοκινήτου, κάτι που σημαίνει οικονομία σε καύσιμο και αθόρυβα ταξίδια.

Advertisement

Στο σαλόνι το Scala δείχνει την σημαντική εξέλιξη της Skoda σε ότι αφορά την ποιότητα και την μετάβαση της εταιρίας σε ένα πιο εξελιγμένο ψηφιακό περιβάλλον σύγχρονων τεχνολογιών. Ο πίνακας οργάνων και η κεντρική οθόνη αφής βρίσκονται ψηλά στο ταμπλό που καλύπτεται από υψηλής ποιότητας μαλακό αφρώδες υλικό, προσδίδοντας έναν αέρα άνεσης και χαλαρής ατμόσφαιρας. Το προαιρετικό Virtual Cockpit διαθέτει οθόνη 10,25 ιντσών ενώ τα συστήματα infotainment από την 3η γενιά του MIB modular infotainment matrix έρχονται με διαγώνιο οθόνης από 6,5 ίντσες έως 9,2 ίντσες και διαθέτουν τεράστιες δυνατότητες διασύνδεσης.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Ο εξοπλισμός άνεσης και υποβοήθησης είναι ιδιαίτερα πλήρης διαθέτοντας συστήματα που προέρχονται από μεγαλύτερες και ακριβότερες κατηγορίες. Δεν λείπουν επίσης κάποια σημαντικά για την κατηγορία στοιχεία όπως οι full LED προβολείς, η δυνατότητα εξοπλισμού με έως και ενός εννέα αερόσακους αλλά και οι έξυπνες ιδέες Simply Clever για την εξυπηρέτηση των μικρών καθημερινών αναγκών του οδηγού.

H έκδοση συμπιεσμένου φυσικού αερίου G-TEC εφοδιάζεται με τον τρικύλινδρο TSΙ του ενός λίτρου ο οποίος αποδίδει 90 ίππους στις 4.000-5.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 160 Nm από τις 1.800 έως τις 3.800 σ.α.λ. Συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα που φθάνει στα 182 χλμ/ώρα ενώ η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ/ώρα είναι στα 12,3 δευτερόλεπτα.

Η διάταξη της Skoda αποτελείται από τρία ρεζερβουάρ CNG κατασκευασμένα από χάλυβα υψηλής αντοχής, τα οποία χωράνε μέχρι 13,8 kg καυσίμου. Με καύσιμο μόνο το φυσικό αέριο η αυτονομία φθάνει έως και τα 410 χιλιόμετρα. Και σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ βενζίνης των 9 λίτρων, η συνολική αυτονομία μπορεί να ανέβει έως και τα 630 χιλιόμετρα.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Η εξαιρετικά πολιτισμένη λειτουργία του κινητήρα σε συνδυασμό με την χαμηλή τιμή του φυσικού αερίου έχουν σαν αποτέλεσμα μία μέση κατανάλωση των 3 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα διαδρομής, μία τιμή που είναι αδύνατον να πλησιάσει οποιοδήποτε άλλο καύσιμο. Οι εκπομπές CO2 είναι στα 99 γρ/χλμ. κάτι που σημαίνει ότι απαλλάσσεται και από τα τέλη κυκλοφορίας. Παράλληλα ιδιαίτερα χαμηλά είναι και οι εκπομπέςNOx ενώ εκλείπουν οι εκπομπές μικροσωματιδίων.

Η αλλαγή από το ένα σύστημα καυσίμου στο άλλο γίνεται αυτόματα χωρίς να γίνεται αντιληπτή από τον οδηγό. Ο κινητήρας ξεκινά τη λειτουργία του στο πρόγραμμα βενζίνης και μετά αλλάζει σε CNG. Η πράσινη λυχνία στον πίνακα οργάνων υποδηλώνει ότι το CNG mode είναι ενεργό. Όταν τελειώσει το CNG το αυτοκίνητο περνά αυτόματα στο πρόγραμμα βενζίνης (petrol mode).

Το Skoda Scala G-TEC είναι ετοιμοπαράδοτο, προσφέρεται σε μία πλούσια εξοπλισμένη έκδοση Ambition, και υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Skoda One το οποίο προσφέρει άτοκη χρηματοδότηση για ένα χρόνο, προνομιακό επιτόκιο από 3,5% για ακόμα χαμηλότερη δόση, προκαταβολή από 0% και πληρωμή της πρώτης δόσης σε 4 μήνες από την αγορά. Παράλληλα το αυτοκίνητο διατίθεται και για online παραγγελία μέσα από την πολύ εξελιγμένη πλατφόρμα της ελληνικής αντιπροσωπείας, μέσω της οποίας υπάρχει και σημαντικό όφελος στην τελική τιμή του αυτοκινήτου.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Skoda Kamiq G-TEC: Κορυφαίο στην ψηφιακή διασύνδεση και στην οικονομία
Skoda Octavia G-TEC: To κορυφαίο οικογενειακό με την απόλυτη οικονομία
Skoda Kamiq G-TEC: Με φυσικό αέριο για οικονομία