Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | Choice: Ηλεκτρικά

SKODA 2021-1

Skoda Octavia G-TEC: To κορυφαίο οικογενειακό με την απόλυτη οικονομία

  • newsautoteam

Για όσους ψάχνουν ένα μεγάλο οικογενειακό sedan για να καλύψουν τις οικογενειακές τους μετακινήσεις με το μικρότερο δυνατό κόστος σε καύσιμα, το Skoda Octavia G-TEC δίνει την πιο ολοκληρωμένη και ποιοτική λύση γεμάτη σύγχρονες τεχνολογίες και εξαιρετικά επίπεδα άνεσης.

Η Skoda Octavia βρίσκεται μαζί μας για πάνω από δύο δεκαετίες, αποτελώντας το αυτοκίνητο που ουσιαστικά καθιέρωσε την τσέχικη εταιρία και άλλαξε την πορεία της ιστορίας της. Στην τέταρτη γενιά της που βρίσκεται πλέον στην αγορά η Octavia έχει αποκτήσει έναν πιο premium “αέρα” όντας ένα αυτοκίνητο που ξεχειλίζει από ποιότητα, προηγμένες τεχνολογικές λύσεις και με σταθερή πάντα την έμφαση που δίνει η εταιρία στην πρακτικότητα αλλά και το value for money.

Μεγαλύτερη, πιο πολυτελής και ακόμα πιο ευρύχωρη η Skoda Octavia παραμένει το μοναδικό αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας που αντιστέκεται στην κυριαρχία των SUV, αποτελώντας μεγάλη εμπορική επιτυχία σε πολλές και δύσκολες αγορές της Ευρώπης ενώ κυρίαρχη θέση έχει και στην καρδιά του Έλληνα καταναλωτή.

Η νέα Skoda Octavia τέταρτης γενιάς έχει αποκτήσει ένα πολύ πιο όμορφο και δυναμικό αμάξωμα, με χαρακτηριστικά κουπέ στο πίσω μέρος, χωρίς όμως να χάσει σε τίποτα από την πρακτικότητα που την χαρακτήριζε πάντα ως μοντέλο. Το αυτοκίνητο χαρακτηρίζεται από δυναμικές γραμμές, ισορροπημένες αναλογίες και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως η εμπρός μάσκα και οι προβολείς σε σχήμα βέλους. Χάρη στην προσεγμένη σχεδίαση είναι και ιδιαίτερα αεροδυναμική, κάτι που συμβάλλει στην μείωση των θορύβων και την επίτευξη ακόμα καλύτερων επιδόσεων σε ότι αφορά την κατανάλωση.

To σαλόνι της νέας Octavia είναι η βιτρίνα της σύγχρονης ψηφιακής εποχής της Skoda καθώς πέρα από την κορυφαία ποιότητα των υλικών που την φέρνουν ισάξια απέναντι σε πιο ακριβά αυτοκίνητα, διαθέτει και ένα πλούσιο τεχνολογικό υπόβαθρο τόσο σε ότι αφορά τα συστήματα για την άνεση και την υποβοήθηση του οδηγού, όσο και στο ψηφιακό περιβάλλον διασύνδεσης και διασκέδασης των επιβατών.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Οι δυνατότητες διασύνδεσης και επικοινωνίας είναι σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο χάρη στην ομπρέλα τεχνολογιών Skoda Connect ενώ και στην Octavia κάνουν αισθητή την παρουσία τους οι έξυπνες λύσεις Simply Clever που εξυπηρετούν την καθημερινότητα του οδηγού. Ιδιαίτερα πλούσιο είναι και το πακέτο τεχνολογιών για την ασφάλεια και την υποβοήθηση, με συστήματα όπως το Predictive Cruise Control, το Front Assist με προληπτική προστασία πεζών, το Park Assist, το Travel Assist, το Lane Assist, την Υποβοήθηση Στροφής Turning Assist, το Traffic Jam Assist για διευκόλυνση σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης και πολλά ακόμα.

Η νέα Skoda Octavia G-TEC έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με φιλικό προς το περιβάλλον συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG). Η Octavia G-TEC κινείται από έναν 1.5 TSI, ο οποίος αποδίδει 130 ίππους (96 kW) και επιτυγχάνει μια αυτονομία περίπου 500 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP, όταν λειτουργεί χρησιμοποιώντας αποκλειστικά με φυσικό αέριο. Στις τρεις δεξαμενές που βρίσκονται κάτω από το δάπεδο μπορούν να αποθηκευτούν συνολικά 17,33 κιλά CNG. Ένα ρεζερβουάρ βενζίνης 9 λίτρων εξασφαλίζει την αναγκαία αυτονομία σε περιοχές χωρίς κατάλληλη υποδομή ανεφοδιασμού.

Ο 1.5 TSI στην Octavia G-TEC έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί κυρίως με φυσικό αέριο. Αυτός ο τύπος καυσίμου έχει πιο καθαρή καύση, με αποτέλεσμα οι εκπομπές CO2 σε λειτουργία CNG να είναι περίπου 25% πιο χαμηλές από αυτές της λειτουργίας του με βενζίνη. Επιπλέον, εκπέμπονται σημαντικά λιγότερα οξείδια του αζώτου (NOx) και δεν παράγονται σωματίδια αιθάλης. Ο κινητήρας είναι πολύ αποδοτικός χάρη, μεταξύ άλλων, στο μεταβλητό έλεγχο των βαλβίδων εισαγωγής σε κύκλο Miller. Κάτι που συμβάλλει στην κατανάλωση κατά WLTP μόλις 3,4 έως 3,6 κιλών φυσικού αερίου ανά 100 χιλιόμετρα σε λειτουργία CNG και 5,4 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα σε λειτουργία βενζίνης.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Με χωρητικότητα 17,33 κιλών CNG, η Octavia G-TEC έχει αυτονομία με λειτουργία φυσικού αερίου περίπου 500 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP. Με τη χρήση της βενζίνης που υπάρχει στο ρεζερβουάρ των 9 λίτρων, η Octavia G-TEC μπορεί να καλύψει επιπλέον περίπου 190 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα η συνολική αυτονομία να αγγίζει τα 700 χιλιόμετρα. Η εναλλαγή μεταξύ της λειτουργίας με CNG και αυτής με βενζίνη, γίνεται αυτόματα χωρίς την παρέμβαση του οδηγού και χωρίς να γίνεται αντιληπτή από οδηγό ή επιβάτες.

Το αυτοκίνητο λειτουργεί με βενζίνη μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως όταν ο κινητήρας ξεκινά αμέσως μετά την πλήρωση του CNG, όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάτω από -10 βαθμούς Κελσίου ή όταν οι δεξαμενές αερίου είναι τόσο άδειες που η πίεση μειώνεται κάτω από τα 11 bar. Οι εκπομπές CO2 είναι στα 99 γρ/χλμ. ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 218 χλμ/ώρα.

Η νέα Skoda Octavia G-TEC ξεχωρίζει εσωτερικά από μία συγκεκριμένη διάταξη στο Virtual Cockpit (ψηφιακός πίνακας οργάνων) ενώ εξωτερικά τη χρήση του φυσικού αερίου προδίδει το σήμα στο πίσω μέρος της. Το πορτμπαγκάζ της Grand Coupe έκδοσης μπορεί να χωρέσει 455 λίτρα αποσκευών, ενώ η χωρητικότητα στη Sportswagon είναι 495 λίτρα.

Αξίζει μία ιδιαίτερη αναφορά στο τεχνολογικό υπόβαθρο της συγκεκριμένης έκδοσης και ιδιαίτερα στον κινητήρα της. Ο κινητήρας της νέας Skoda Octavia G-TEC είναι τόσο προηγμένος, που με τη χρήση 20% bio-CNG, όπως είναι σύνηθες για παράδειγμα στη Γερμανία, το αποτύπωμα άνθρακα του αυτοκινήτου μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω έως και 40%.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Η χρήση μιγμάτων καυσίμου με ακόμη υψηλότερο ποσοστό bio-CNG, από υπολείμματα φυτών και βιολογικά απορρίμματα, οδηγεί σε μειώσεις της τάξης ακόμα και του 90%. Αυτό σημαίνει ότι τα ταξίδια υπό αυτές τις συνθήκες είναι σχεδόν κλιματικά ουδέτερα. Η πλήρης κλιματική ουδετερότητα μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας συνθετικό μεθάνιο, το οποίο παράγεται με πράσινη ηλεκτρική ενέργεια σε μια διαδικασία απ’ ευθείας μετατροπής της ενέργειας σε αέριο, η οποία ωστόσο βρίσκεται ακόμα υπό εξέλιξη.

Η νέα Skoda Octavia G-TEC διατίθεται στην χώρα μας σε δύο εκδόσεις Ambition και Style και προσφέρεται από την εταιρία και με άτοκη χρηματοδότηση. Σε κάθε περίπτωση η νέα Skoda Octavia G-TEC αποτελεί ένα μοναδικό συνδυασμό άνεσης, τεχνολογίας και απίστευτης οικονομίας, αποτελώντας όχι μόνο ένα ιδιαίτερα φιλικό όχημα για το περιβάλλον αλλά και έναν φύλακα άγγελο του προϋπολογισμού των μεταφορών μιας οικογένειας. Η Octavia ήταν και παραμένει μία σταθερή αξία της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας που σε αυτή τη νέα εκδοχή της είναι πολύ πιο όμορφη, πολύ πιο κατασταλαγμένη και -στην περίπτωση της έκδοσης G-TEC- η απόλυτη επιλογή για όποιον αναζητά το κορυφαίο οικογενειακό σε χώρους, premium ποιότητα και μοναδική οικονομία.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Skoda Kamiq G-TEC: Η απόλυτη λύση για το οικονομικότερο SUV
Skoda Scala G-TEC: O πρωταθλητής της οικονομίας
Skoda Kamiq G-TEC: Πιο οικονομικό δεν γίνετ

αι

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto