Live Κίνηση
Περισσότερα
SKODA 2021-1

Skoda Kamiq G-TEC: Κορυφαίο στην ψηφιακή διασύνδεση και στην οικονομία

Ελλάδα 10:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Skoda Kamiq G-TEC: Κορυφαίο στην ψηφιακή διασύνδεση και στην οικονομία

SKODA 2021-1

Skoda Kamiq G-TEC: Κορυφαίο στην ψηφιακή διασύνδεση και στην οικονομία

SKODA 2021-1

Με το νέο Kamiq η Skoda φέρνει την φιλοσοφία Simply Clever και στα compact SUV συνδυάζοντας την πρακτικότητα και τις έξυπνες ιδέες με μία απίστευτη οικονομία σε καύσιμο που προκύπτει στην έκδοση με φυσικό αέριο CNG.

Advertisement
Advertisement

Tο τρίτο βήμα της Skoda στην κατηγορία των SUV, μετά τα Kodiaq και Karoq ήταν και το πιο σημαντικό, καθώς τα compact SUV είναι αυτή την εποχή η πιο δυναμική αγορά στην Ευρώπη. Και η τσέχικη εταιρία φρόντισε ώστε η παρουσία της σ΄ αυτό το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τοπίο να αφήσει έντονο το σημάδι της, καθώς το νέο Kamiq είναι ένα απόλυτα σύγχρονο και ιδιαίτερα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο σε όλα τα επίπεδα. Από την μοναδική σε αισθητική σχεδίαση μέχρι τους μεγάλους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές και την κορυφαία αίσθηση πολυτέλειας και άνεσης, το Kamiq δημιουργεί μονίμως την εντύπωση ενός ακριβότερου αυτοκινήτου μεγαλύτερης κατηγορίας.

Πιστό στην γενικότερη φιλοσοφία της εταιρίας, ενσωματώνει και αυτό όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες για την διασύνδεση των επιβατών καθώς και μερικές ιδιαίτερα έξυπνες ιδέες υπό την ονομασία Simply Clever. Στοιχεία που καθιστούν το Kamiq μία μοναδική περίπτωση για την κατηγορία του, όντας ένα αυτοκίνητο με προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά αλλά και την απόλυτη πρακτικότητα με την οποία φροντίζει να εφοδιάζει τα αυτοκίνητά της η Skoda.

Advertisement
Advertisement

Yπό την “ομπρέλα” του Skoda Connect το Kamiq αποκτά απεριόριστες δυνατότητες επικοινωνίας και είναι σε πλήρη και συνεχή συνδεσιμότητα, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες και σταθερή πρόσβαση στην ψυχαγωγία. Επίσης προσφέρει υποστήριξη 24/7 εν κινήσει. Το Skoda Connect περιλαμβάνει δύο είδη υπηρεσιών. Ενώ το Infotainment Online προσφέρει πληροφορίες κυκλοφορίας και άλλα σε πραγματικό χρόνο, το Care Connect εστιάζει στη βοήθεια και την ασφάλεια, επιτρέποντας απομακρυσμένη πρόσβαση και έλεγχο του οχήματος. Επίσης, παρέχει και μια υπηρεσία υποστήριξης σε περιπτώσεις ανάγκης.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Μπορείτε για παράδειγμα να εντοπίστε την ακριβή θέση στάθμευσης του αυτοκινήτου από οπουδήποτε. Το ŠKODA Connect εμφανίζει τη διεύθυνση, ώρα και ημ/νία στάθμευσης στο κινητό τηλέφωνο. Υπάρχει ειδική λειτουργία για να κλειδώνετε και να ξεκλειδώνετε άνετα το αυτοκίνητό μέσω της Εφαρμογής ŠKODA Connect App, ανεξάρτητα πού βρίσκεστε. Για παράδειγμα, εάν ξεχάσατε να κλειδώσετε το αυτοκίνητο, μπορείτε να το κάνετε εύκολα με το smartphone από παντού.

Advertisement

Η κλήση SOS γίνεται αυτόματα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Το σύστημα ενεργοποιείται επίσης, πιέζοντας τον κόκκινο διακόπτη στην κονσόλα οροφής. Οι ενημερώσεις των χαρτών γίνονται χωρίς καμία διακοπή και χωρίς δεύτερη σκέψη, έτσι ώστε πάντα να υπάρχει διαθέσιμη η πιο ενημερωμένη έκδοση χαρτών. Χάρη στο shop στο οποίο υπάρχει πρόσβαση μέσω του συστήματος infotainment, μπορούν να αγοραστούν πακέτα δεδομένων, να γίνουν download στο σύστημα Infotainment (όπως Καιρός ή Ειδήσεις) κ.ά. Οι πληροφορίες για την κυκλοφορία κρατούν ενήμερους τους επιβάτες στο ταξίδι και επιτρέπουν να αντιδρούν σε διάφορα συμβάντα όπως οδικά έργα, ατυχήματα ή ανασχέσεις της κυκλοφορίας.

Advertisement

Εξάλλου, πληροφορίες για τοπικούς κινδύνους προειδοποιούν εάν υπάρχουν στην πορεία προβληματικές καταστάσεις, όπως δύσκολες συνθήκες ή περιορισμένη ορατότητα. Εφαρμογές Infotainment αναβαθμίζουν την εμπειρία συνδεσιμότητας του αυτοκινήτου. Αυτές είναι διαθέσιμες για λήψη στο shop μέσω infotainment. Για παράδειγμα, μπορείτε να λαμβάνετε μια αναλυτική πρόγνωση καιρού για την τρέχουσα τοποθεσία ή για οποιοδήποτε άλλο μέρος με την εφαρμογή Weather app. Εφαρμογές Infotainment θα ενημερώνονται τακτικά και σταδιακά θα προστίθενται διαρκώς και περισσότερες.

Οι δυνατότητες διασύνδεσης είναι κορυφαίες για την κατηγορία του, με το Kamiq να εφοδιάζεται με την τελευταία γενιά συστημάτων πολυμέσων του γκρουπ VW με οθόνες από 6,5 έως και 9,2 ίντσες. Η ψηφιακή βοηθός (Digital Assistant) της SKODA που ονομάζεται Laura μπορεί να ανταποκριθεί στις φωνητικές εντολές και υποστηρίζεται από online δεδομένα – εκτός από τις απλές εντολές καταλαβαίνει επίσης φράσεις και προτάσεις που εκφέρονται κανονικά. Επίσης διαθέσιμες είναι η τεχνολογία SmartLink για τη σύνδεση συσκευών μέσω του Apple CarPlay, του Android Auto ή του MirrorLink (προαιρετικό το Wireless SmartLink), ένα Wi-Fi hotspot, δύο θύρες USB-C μπροστά και δύο πίσω και ένα Phone Box που επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση smartphones.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Η γκάμα κινητήρων του Kamiq περιλαμβάνει μερικά από τα πιο εξελιγμένα σύνολα της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας, προσφέροντας λύσεις και επιλογές ανάλογα με τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες του εκάστοτε αγοραστή. Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζει η έκδοση G-TEC με καύσιμο το φυσικό αέριο CNG. Ο κινητήρας ΤSI αποδίδει 90 ίππους και 160 Nm ροπής, ενώ η τροφοδοσία σε φυσικό αέριο από τις τρεις δεξαμενές των 13,8 κιλών και βενζίνης από το ρεζερβουάρ των 9 λίτρων εξασφαλίζουν μία συνδυασμένη αυτονομία που αγγίζει τα 630 χιλιόμετρα.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η μέση κατανάλωση είναι στα μόλις 3 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα διαδρομής ενώ και οι εκπομπές CO2 είναι και αυτές αρκετά χαμηλά, στα μόλις 101 γρ./100 χλμ. Χάρη στην εργοστασιακή εγκατάσταση και την μεγάλη εμπειρία της Skoda στα συστήματα με καύσιμο CNG, η λειτουργία του κινητήρα είναι ιδιαίτερα ομαλή και η μετάβαση από το ένα καύσιμο στο άλλο δεν γίνεται αντιληπτή.

Το Skoda Kamiq G-TEC είναι ετοιμοπαράδοτο, προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, Αmbition και Style, και υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Skoda One το οποίο προσφέρει άτοκη χρηματοδότηση για ένα χρόνο, προνομιακό επιτόκιο από 3,5% για ακόμα χαμηλότερη δόση, προκαταβολή από 0% και πληρωμή πρώτης δόσης σε 4 μήνες από την αγορά. Παράλληλα το αυτοκίνητο διατίθεται και για online παραγγελία μέσα από την πολύ εξελιγμένη πλατφόρμα της ελληνικής αντιπροσωπείας, μέσω της οποίας υπάρχει και σημαντικό όφελος στην τελική τιμή του αυτοκινήτου.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Skoda Kamiq G-TEC: Η απόλυτη λύση για το οικονομικότερο SUV
Skoda Scala G-TEC: O πρωταθλητής της οικονομίας
Skoda Kamiq G-TEC: Πιο οικονομικό δεν γίνεται