Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Μόντε Κάρλο: Ο Loeb νικητής σε αγώνα θρίλερ

Ελλάδα 17:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Μόντε Κάρλο: Ο Loeb νικητής σε αγώνα θρίλερ

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Μόντε Κάρλο: Ο Loeb νικητής σε αγώνα θρίλερ

ΑΓΩΝΕΣ

Με «μάχη» ως την τελευταία ειδική διαδρομή τελείωσε ο πρώτος αγώνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι που έγινε στο Μόντε Κάρλο. Ο Sebastien Loeb κέρδισε τη διοργάνωση που άνοιξε την νέα, υβριδική εποχή των Ράλι.

Advertisement
Advertisement

Στην τελευταία διαδρομή του αγώνα ο Loeb επικράτησε του Sebastien Ogier (Gazoo Toyota). Πίσω του στη γενική κατάταξη τερμάτισε ο Craig Breen κάνοντας μεγαλύτερη την επιτυχία της M-Sport Ford.

Ο Sebastien Loeb κέρδισε την 80ή του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) και πρώτη για οποιαδήποτε άλλη ομάδα εκτός της Citroen, με έντονο συναγωνισμό  μετά από μια αναμέτρηση στην τελευταία ειδική με τον παλιό αντίπαλο Sébastien Ogier.

Ο οδηγός της Toyota ηγήθηκε του αγώνα  το απόγευμα του Σαββάτου και φαινόταν έτοιμος για τη νίκη μέχρι που, στην προτελευταία σκηνή του ράλι, είχε ένα κατεστραμμένο ελαστικό και έπεσε στα 9,5 δευτερόλεπτα πίσω.  Μάλιστα ήταν ταχύτερος στο powerstage κατά εννέα δευτερόλεπτα, αλλά με την ανυπομονησία του Ogier να κλέψει τη νίκη, ξεκίνησε πιο γρήγορα  και πήρε πέναλτι 10″.

Advertisement
Advertisement


Έτσι, ο Loeb και η Isabelle Galmiche τελικά θριάμβευσαν με 10,5 δευτερόλεπτα. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Galmiche στο WRC, μετά την  Fabrizia Pons (κέρδισε το Monte μαζί με τον Piero Liatti το 1997) και η πρώτη νίκη της M-Sport μετά το Rally GB 2018. Αν δεν είχε το jump-start, ο Ogier θα είχε χάσει το ράλι με μόλις 0,5 δευτερόλεπτα.

Advertisement

«Σίγουρα νιώθω πολύ χαρούμενος. Δεν περίμενα τόσα πολλά όταν ήρθα εδώ. Ήταν ένας σπουδαίος αγώνας, ο Ogier ήταν πολύ γρήγορος, δυσκολεύτηκα λίγο χθες ακόμα και σήμερα το πρωί, αλλά στο τέλος όλα πήγαν καλά »,ήταν τα λόγια του Loeb στον τερματισμό.

Advertisement

Ένα κούνημα του κεφαλιού από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Ogier καθώς διέσχιζε τη γραμμή του τερματισμού της διαδρομής μετέφερε την εικόνα, των συναισθημάτων του. Το δράμα στις δύο πρώτες θέσεις δεν επηρεάζει την τρίτη θέση του Craig Breen.

Αν και δεν θα πάρει τους μέγιστους βαθμούς από το Σαββατοκύριακο, ο οδηγός της M-Sport, θα οδηγήσει ουσιαστικά την κούρσα του τίτλου καθώς ούτε ο Loeb ούτε ο Ogier θα είναι παρόντες σε όλους τους αγώνες φέτος. Ως αποτέλεσμα, ο ρυθμός του Breen ήταν συντηρητικός στις τελευταίες διαδρομές.


Ο Kalle Rovanpera ήταν ταχύτερος από τον Breen, αλλά αυτό έκρινε ελάχιστα τη συνολική κατάταξη, καθώς ο οδηγός της Toyota είναι περίπου 54,9 δευτερόλεπτα πίσω στην τέταρτη θέση.
Ο Gus Greensmith σημείωσε έναν εντυπωσιακό δεύτερο ταχύτερο χρόνο για να παραμείνει στην πέμπτη θέση. Ο Thierry Neuville είναι έκτος ενώ ο Takamoto Katsuta έχει πλέον με άνεση επιστρέψει στο top 10 μετά από ατυχίες.

Advertisement

Αυτή ήταν η 181η συμμετοχή σε αγώνα WRC rally, η πρώτη του με την  M-Sport Ford και η 80ή της καριέρας του. Η τελευταία ήταν τον Οκτώβριο  του 2018 στην Καταλονία όταν ήταν 44 ετών. Η νίκη αυτή τον κάνει τον γηραιότερο νικητή σε αγώνα ράλι στην ηλικία των 47 ετών εμπρός από τον Bjorn Waldegard, που νίκησε στο  Safari Rally στην Κένυα το 1990 στα 46 του χρόνια.

Η γενική κατάταξη

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC – Ράλι Μόντε Κάρλο: Ατύχημα για τον Solberg (+video)
Ράλι Μόντε Κάρλο 2022: Εντυπωσιακό ατύχημα για τον A.Fourmaux (+video)
WRC: Πως λειτουργεί το υβριδικό Puma Rally 1 (+video)