Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλι Κροατίας: Υπό την απειλή της βροχής

Ελλάδα 5:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC 2022 Ράλι Κροατίας: Υπό την απειλή της βροχής

ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλι Κροατίας: Υπό την απειλή της βροχής

ΑΓΩΝΕΣ

Ξεκινάει αύριο και επίσημα το Ράλι Κροατίας, ο πρώτος καθαρά ασφάλτινος αγώνας της χρονιάς. Σήμερα διεξήχθη το shakedown με τον Kalle Rovanpera να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο. Μεγάλο θέμα συζήτησης η διαφαινόμενη βροχή της Παρασκευής και το πώς αυτή θα επηρεάσει την στρατηγική οδηγών και ομάδων.

Advertisement
Advertisement

Είναι η δεύτερη φορά που το πρωτάθλημα του WRC επισκέπτεται την Κροατία. Στους δρόμους γύρω από το Ζάγκρεμπ τα νέα υβριδικά αυτοκίνητα Rally 1 θα τρέξουν για πρώτη φορά σε μία αμιγώς ασφάλτινες διαδρομές. Όμως, τα επίπεδα πρόσφυσης όπως και η τραχύτητα της ασφάλτου ποικίλουν από ειδική σε ειδική.

Την Παρασκευή, η δράση θα λάβει χώρα δυτικά και νοτιοδυτικά της Κροατικής πρωτεύουσας. Οι οδηγοί του WRC θα διατρέξουν συνολικά 120,38 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών  με την ειδική Stojdraga-Gornja Vas να θέτει την μεγαλύτερη πρόκληση. Οι 4 ειδικές του πρωινού θα επαναληφθούν και το απόγευμα έπειτα από Service.

Advertisement
Advertisement

Το Σάββατο μεταφερόμαστε στα παράλια της Αδριατικής όπου βρίσκεται και η Kostanjevac-Petrus Vrh, η μεγαλύτερη ειδική του Ράλι. Το πρόγραμμα είναι αντίστοιχο με εκείνο της Παρασκευής με τις 8 ειδικές διαδρομές να διαχωρίζονται από Service.

Ο αγώνας ολοκληρώνεται το μεσημέρι της Κυριακής με 4 ακόμη ειδικές διαδρομές. Η συνολική απόσταση που θα καλυφθεί, είναι 1642,18 χιλιόμετρα.

Shakedown

Advertisement

Στο σημερινό shakedown, ο νικητής του Ράλι Σουηδίας, Kalle Rovanpera σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο με 1:52,5. Ο Φιλανδός πέτυχε την επίδοση αυτή στην τρίτη και τελευταία του προσπάθεια. “Η αίσθηση ήδη από την πρώτη προσπάθεια ήταν πολύ καλή. Είμαι πολύ πιο σίγουρος για αυτήν την επιφάνεια από ότι για εκείνην του Μόντε Κάρλο” δήλωσε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας.

Δεύτερος κατετάγη ο Thierry Neuville με Hyundai, με τον Βέλγο να απέχει μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου από τον Rovanpera στην τέταρτη προσπάθειά του. Ο ομόσταβλός του, Ott Tanak κατετάγη τρίτος με την πρώτη πεντάδα να συμπληρώνεται από τους Lappi και Breen.

Advertisement

Πολύς λόγος έγινε για το ποιος συνδυασμός θα μπορέσει να εξάγει το μέγιστο από τα νέα Pirelli τα οποία δοκιμάστηκαν, μάλιστα, στην Κροατία πριν από λίγες ημέρες. Το μεγάλο στοίχημα θα είναι μάλλον η εκμετάλλευση της Hard γόμας. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να περιμένουμε το Σάββατο για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα. Η πρόβλεψη του καιρού στην Κροατία για αύριο κάνει λόγο για βροχές.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Kalle Rovanpera: Ένας μελλοντικός παγκόσμιος πρωταθλητής;
WRC 2022 Ράλι Σουηδίας: Ο Rovanpera νικητής
WRC Ράλι Μόντε Κάρλο: Ο Loeb νικητής σε αγώνα θρίλερ