Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλι Ιταλίας: Ο Lappi μπροστά στο τέλος της δεύτερης ημέρας

Ελλάδα 5:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC 2022 Ράλι Ιταλίας: Ο Lappi μπροστά στο τέλος της δεύτερης ημέρας

ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλι Ιταλίας: Ο Lappi μπροστά στο τέλος της δεύτερης ημέρας

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Esapekka Lappi οδηγώντας αψεγάδιαστα κατάφερε να πάρει βραχεία κεφαλή στο τέλος της δεύτερης ημέρας από τον Ott Tanak. Οι σκληρές συνθήκες που επικρατούν στα χώματα της Σαρδηνίας ήδη έχουν προβληματίσει πολλά πληρώματα. Μεταξύ αυτών και τους Rovanpera-Neuville.

Advertisement
Advertisement

Η Παρασκευή είχε προγραμματιστεί να είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια ημέρα του Ράλι. Όμως, οι δύο τελευταίες ειδικές διαδρομές ακυρώθηκαν λόγω του προβλήματος που αντιμετώπισαν οι διοργανωτές με το Hyundai i20 του Laurent Battut ο οποίος αγωνίζεται στην WRC2 κατηγορία.

Κατά το πρώτο πέρασμα από την ειδική Osilo-Tergu το αυτοκίνητο του Battut τυλίχτηκε στις φλόγες έπειτα από βλάβη. Οι υπεύθυνοι του Ράλι δεν μπόρεσαν να το απομακρύνουν και έτσι η επανάληψη του περάσματος (ως ειδική διαδρομή 8) ακυρώθηκε. Έπειτα, καθώς δεν υπήρχε η πρόβλεψη ώστε να μεταφερθούν όλα τα αυτοκίνητα εγκαίρως στον χώρο εκκίνησης της 9ης ειδικής, το αποτέλεσμα ήταν να ακυρωθεί και εκείνη.

Advertisement
Advertisement

Κατά συνέπεια ο Lappi διατήρησε το ισχνό προβάδισμα των 0,7 δευτερολέπτων που είχε αποσπάσει από τον Tanak έπειτα από την 7ης ειδική. Ο Εσθονός είχε βρεθεί στην πρωτοπορία μετά την 6η ειδική. Όμως, αναγκάστηκε να υποχωρήσει αντιμετωπίζοντας προβλήματα με την μετάδοση. Τρίτος βρίσκεται ο Loubet με το Ford Puma, 15 δευτερόλεπτα πίσω από τον Lappi.

Αντιθέτως, τα πράγματα δεν εξελίσσονται ιδανικά προς ώρας για τους δύο πρωτοπόρους του πρωταθλήματος. Ο Rovanpera βρίσκεται μόλις όγδοος, ενώ πίσω του βρίσκεται ο Neuville ο οποίος ήταν και πάλι άτυχος. Αυτή τη φορά, αντιμετώπισε προβλήματα με το σύστημα μετάδοσης.

Advertisement

Ακόμη χειρότερη ήταν η δεύτερη ημέρα του Ράλι, όμως, για τον Elfyn Evans. Ο Βρετανός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά την τρίτη ειδική λόγω βλάβης στα ψυγεία του Yaris του. Το Ράλι Ιταλίας-Σαρδηνίας συνεχίζεται αύριο με ακόμη 8 ειδικές διαδρομές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC 2022 Ράλι Πορτογαλίας: Μεγάλη νίκη Rovanpera!
Loeb: Επόμενη στάση Σαφάρι!
WRC 2022 Ράλι Ιταλίας: O Neuville ταχύτερος στην πρώτη ειδική

Advertisement