Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Skoda: Στο WRC2 με το Fabia RS Rally2

Ελλάδα 3:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Skoda: Στο WRC2 με το Fabia RS Rally2

ΑΓΩΝΕΣ

Skoda: Στο WRC2 με το Fabia RS Rally2

ΑΓΩΝΕΣ

Έπειτα από μακρά περίοδο εξέλιξης, η Skoda παρουσίασε πλήρως το Fabia RS Rally2 το οποίο θα αγωνίζεται από το 2023 στο WRC2. Το αγωνιστικό είναι βασισμένο στην τέταρτη γενιά του supermini που έκανε το ντεμπούτο του πέρσι.

Advertisement
Advertisement

Αμέσως, ξεχωρίζουν οι διαφορές σε σχέση με το Fabia παραγωγής. Μεγαλύτερα εμπρός και πίσω φτερά, εμπρόσθιο splitter και μία μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος. Τα φώτα είναι τεχνολογίας LED.

Χάρη στην εκτεταμένη αεροδυναμική επεξεργασία του, το Fabia -σύμφωνα με την Skoda- παράγει διπλάσια τιμή κάθετης δύναμης σε σχέση με τον προκάτοχό του. Και αυτό χωρίς να προστεθούν τα κινητά αεροδυναμικά βοηθήματα του μοντέλου παραγωγής, καθώς αυτά απαγορεύονται στην κατηγορία Rally2.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1.600 κυβικών ο οποίος είναι βασισμένος στον 2.0 TSI που χρησιμοποιούν τα Skoda RS. Η ισχύς του αγγίζει τους 291 ίππους, ενώ παράγει και 430 Nm ροπής. Το Fabia RS Rally2 είναι, φυσικά, τετρακίνητο με σειριακό κιβώτιο 5 ταχυτήτων. Η Skoda δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τις τιμές επιτάχυνσης, ενώ η μέγιστη ταχύτητα -λόγω κοντής κλιμάκωσης- περιορίζεται στα 200 χλμ/ω.

Η ανάρτηση φέρει γόνατα McPherson, ενώ τα δισκόφρενα είναι 14 ιντσών μπροστά και 11,8 πίσω για τους ασφάλτινους αγώνες. Στο χώμα τόσο οι εμπρός όσο και οι πίσω τροχοί θα έχουν τα δισκόφρενα των 11,8 ιντσών. Ενισχυμένο είναι το αμάξωμα για να πληροί τις προδιαγραφές της FIA. Θα υπάρχει roll-cage, ενώ τα πλαϊνά θα είναι ενισχυμένα με κέβλαρ και ανθρακονήματα.

Advertisement

Το Skoda Fabia RS Rally2 θα ανταγωνίζεται από το 2023 τα Hyundai i20, Citroen C3 και Ford Fiesta της κατηγορίας Rally2.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Loeb: Επόμενη στάση Σαφάρι!
WRC 2022 Ράλι Ιταλίας: Ο Tanak θριαμβευτής!
Skoda Fabia Rally2: Mια ματιά στην εξέλιξή του (+video)