Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda Fabia: Τα έχει… πέντε και το χαίρεται!

Ελλάδα 18:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Fabia: Τα έχει… πέντε και το χαίρεται!

ΝΕΑ

Skoda Fabia: Τα έχει… πέντε και το χαίρεται!

ΝΕΑ

Η νέα Skoda Fabia… ερεθίζει με τον πληθωρικό της χαρακτήρα του, κερδίζοντας τα εύσημα από ειδικές επιτροπές και παράλληλα την μεγαλύτερη διάκριση πέντε αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης Euro NCAP.

Advertisement
Advertisement

 

Mε τη νέα Fabia η Skoda ανανεώνει την παρουσία της στην μικρή κατηγορία, δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο που εντυπωσιάζει με την αισθητική του αρτιότητα, τους μεγάλους χώρους αλλά και την κορυφαία τεχνολογική του συγκρότηση.

Βασισμένη πάνω στο πλαίσιο MQB A0 του γκρουπ VW, η νέα Fabia στην τέταρτη γενιά της είναι ένα σημαντικά αναβαθμισμένο αυτοκίνητο σε όλους τους τομείς, θέτοντας νέα στάνταρ για αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. Κάτι που γίνεται άμεσα ορατό σε ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια που εξασφαλίζει για τους επιβάτες της.

Advertisement
Advertisement

Η νέα Skoda Fabia κατάφερε να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία στις δοκιμές Euro NCAP, κερδίζοντας την υψηλότερη διάκριση των 5 αστέρων, όντας και επίσημα ένα από τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

Πέρα από την υψηλότερη διάκριση των πέντε αστέρων, η Fabia συγκέντρωσε εξαιρετικές βαθμολογίες και στους επιμέρους τομείς, με 85% στην προστασία των ενηλίκων και 81% στην προστασία των παιδιών.

Advertisement

Για την προστασία των πεζών η βαθμολογία ήταν στο 70% ενώ σε ότι αφορά τα συστήματα υποβοήθησης η βαθμολογία έφθασε στο 71%. Οι βαθμολογίες αυτές είναι από τις υψηλότερες στην κατηγορία του, συνεχίζοντας την μεγάλη παράδοση που έχει δημιουργήσει η εταιρία τα τελευταία 15 χρόνια σχετικά με την παθητική ασφάλεια που εξασφαλίζουν τα αυτοκίνητά της.

Advertisement

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι η νέα Skoda Fabia εφοδιάζεται με έως και εννέα αερόσακους. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνεται και αερόσακος για τα γόνατα του οδηγού, ενώ για πρώτη φορά διατίθενται και πίσω πλευρικοί αερόσακοι σε μία Fabia.

Παράλληλα παρέχονται υποδοχές ΙSOFIX και άγκιστρα Τop Tether για σωστή και ασφαλή τοποθέτηση παιδικών καθισμάτων, τα οποία είναι στάνταρ για τα πίσω καθίσματα και προαιρετικά για το κάθισμα του συνοδηγού.

Advertisement

Η νέα Skoda Fabia κατάφερε να επιτύχει αυτή την κορυφαία επίδοση χάρη στις εξαιρετικές δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του πλαισίου ΜQB A0, το οποίο χρησιμοποιεί χάλυβα υψηλής αντοχής και με μεγάλη στρεπτική ακαμψία.

Το πλαίσιο αυτό επέτρεψε στην εταιρία να ενσωματώσει όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης που διαθέτει το γκρουπ VW. Μεταξύ αυτών είναι το Travel Assist το οποίο περιλαμβάνει τα Adaptive Cruise Control, το Lane Keeping Assist, το Traffic Sign Recognition ενώ διατίθενται επίσης συστήματα όπως τα Lane Change Assist, Front Assist με προστασία πεζών ή δικυκλιστών.

Εκτός αυτών η νέα Skoda Fabia εφοδιάζεται με σύστημα για διευκόλυνση του παρκαρίσματος, μέσω υποβοήθησης των ελιγμών και μιας κάμερας οπισθοπορείας έτσι ώστε ο οδηγός να σταθμεύσει το αυτοκίνητο εύκολα και με ασφάλεια.

Σε κάθε περίπτωση η νέα Skoda Fabia καταφέρνει να αποτελεί ένα πρότυπο ασφαλείας για την κατηγορία του, όντας ένα αυτοκίνητο που πέρα από τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του καταφέρνει να ανταποκρίνεται στα υψηλότερα στάνταρ της σημερινής αγοράς σε ότι αφορά την προστασία των επιβατών του και των άλλων οδηγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Skoda Fabia Monte Carlo: Με σπορ διάθεση
Η νέα Skoda Fabia στο Golden Hall
Στην Ελλάδα η νέα Skoda Fabia (+τιμές)