Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επιστροφή της Audi στο WRC με το A1 Quattro WRC2

Ελλάδα 13:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επιστροφή της Audi στο WRC με το A1 Quattro WRC2

ΝΕΑ

Επιστροφή της Audi στο WRC με το A1 Quattro WRC2

ΝΕΑ

Η Audi όπως όλα δείχνουν επιστρέφει στην αγωνιστική δράση του WRC, έστω και στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία WRC2, μαζί με την ομάδα της EKS JC Racing.

Advertisement
Advertisement

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ πρόκειται να καλωσορίσει μια από τις πιο εμβληματικές μάρκες του στην κατηγορία WRC2.

Η Audi, σε συνεργασία με την EKS JC Racing αποκαλύπτει το νέο αγωνιστικό Audi A1 Quattro WRC2. Το νέο αυτοκίνητο προκύπτει από την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ της Audi και της αγωνιστικής ομάδας EKS JC που έχει εξαιρετική παρουσία στο πρωτάθλημα RallyCross. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της κατηγορίας WRC2 και WRC3, το αυτοκίνητο θα εφοδιάζεται με έναν τετρακύλινδρο turbo κινητήρα 1,6 λίτρων που συνδυάζεται με ένα πεντατάχυτο σειριακό κιβώτιο και τετρακίνηση. Όπως συμβαίνει με όλους τους συμμετέχοντες στην κατηγορία, η μέγιστη ισχύς περιορίζεται στους 260 ίππους. Το αμάξωμα του A1 Quattro, παίρνει πολλά από τα στοιχεία του μοντέλου παραγωγής αλλά τα συνδυάζει με κάποια από τα στοιχεία που επιβάλλουν οι κανονισμοί, όπως είναι το αυξημένο πλάτος του αμαξώματος, η ψύξη και τα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Advertisement
Advertisement

Η ομάδα της EKS JC θα ξεκινήσει τις δοκιμές με τον πρωταθλητή Junior WRC 2020, Emil Bergkvist, δίνοντας προτεραιότητα στην εξέλιξη του μοντέλου σε χωμάτινες αλλά και χιονισμένες διαδρομές, πριν προχωρήσει στην άσφαλτο. Αν και το A1 Quattro δεν θα αγωνιστεί σε όλο το καλεντάρι του πρωταθλήματος για το WRC2 του 2021, θα δώσει το παρόν σε κάποιους από τους αγώνες φέτος που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξή του. Το A1 Quattro αρχικά θα χρησιμοποιηθεί μόνο από την EKS JC Racing αλλά ο επικεφαλής του project και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Rallycross, Mattias Ekström (με εξαιρετικό βιογραφικό και στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού –DTM) πρότεινε ότι θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο και σε άλλες ιδιωτικές ομάδες στο μέλλον. Πάντως είναι ιδιαίτερα ευχάριστο -εκτός από θετικό- το ότι επιστρέφει η γνώριμη σιλουέτα με το κλασικό βάψιμο, σε ένα πεδίο όπου κατά το παρελθόν έγραψε χρυσές σελίδες στην ιστορία της Audi.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
WRC Αρκτικό Ράλι: Ολοκλήρωσε τη δουλειά ο Tannak (VIDEOS)
Στα σκαριά και Audi E-Tron GT Shooting Brake;
Ανατριχίλα από το κατάμαυρο Audi RS7-R της ABT