Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Ιαπωνίας: Μεγάλο προβάδισμα Έβανς (+video)

Ελλάδα 2:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Ιαπωνίας: Μεγάλο προβάδισμα Έβανς (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Ιαπωνίας: Μεγάλο προβάδισμα Έβανς (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Έλφιν Έβανς ηγείται του 1-2-3 της Toyota στην Ιαπωνία μετά το τέλος του πρώτου σκέλους του αγώνα. Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες καθόρισαν την εξέλιξη.

Advertisement
Advertisement

Σφοδρή βροχόπτωση, ομίχλη και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του Ράλλυ Ιαπωνίας.

Καλύτερα από όλους ανταπεξήλθε σε αυτές ο Έβανς ο οποίος απολαμβάνει προβάδισμα σχεδόν δύο λεπτών επί του Οζιέ. Τρίτος είναι ο Ροβάνπερα ενώ ο επόμενος οδηγός της κατηγορίας RC1 στην γενική κατάταξη είναι ο 7ος Λάπι. Βλέπετε, τόσο ο Νεβίλ όσο και ο Τάνακ οι οποίοι ήλπιζαν σε ένα καλό αποτέλεσμα έμειναν για διαφορετικούς λόγους πίσω.

Advertisement
Advertisement

Ο Νεβίλ έκλεισε το πρωινό σκέλος στην δεύτερη θέση, 26 δευτερόλεπτα πίσω από τον Έβανς. Στην πρώτη δοκιμασία του απογευματινού σκέλους ο Βέλγος τα πήγε περίφημα, μειώνοντας στο μισό την μεταξύ τους διαφορά.

Ωστόσο την αμέσως επόμενη ειδική έκανε λάθος και συγκρούστηκε με δέντρο. Το αποτέλεσμα ήταν να εγκαταλείψει για το υπόλοιπο της ημέρας. Εξόδους λόγω των δύσκολων συνθηκών είχαν σχεδόν όλοι οι οδηγοί. Σοβαρότερες ήταν εκείνες των Σόρντο και Φουρμό.

Advertisement

Από την άλλη ο Τάνακ αντιμετώπισε και πάλι πολλά προβλήματα με το Puma του. Έχασε σχεδόν τρία λεπτά το πρωί λόγω του ότι είχαν θολώσει τα τζάμια στο αγωνιστικό του ενώ έχασε ακόμη πιο πολύ έδαφος το απόγευμα με ένα ηλεκτρικό πρόβλημα.

Έτσι ο Έβανς οδηγώντας πολύ γρήγορα και αλάνθαστα κατάφερε να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα ενόψει των δύο επόμενων ημερών του αγώνα. Ο Ροβάνπερα είχε μία δύσκολη ημέρα καθώς ξεκινούσε πρώτος στις ειδικές. Παρά ταύτα ο Φιλανδός οδήγησε προσεκτικά και απέφυγε τις κακοτοπιές που έπληξαν τους αντιπάλους του.

Advertisement

Η αυριανή τρίτη ημέρα του αγώνα περιλαμβάνει οκτώ ειδικές διαδρομές.


Η γενική κατάταξη μετά το τέλος της δεύτερης ημέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC: Πρόγραμμα με Ακρόπολις σταθερά τον Σεπτέμβριο
Ροβάνπερα: Ποιος θα τον σταματήσει; (+video)
Ράλλυ Ιαπωνίας: Ο Νεβίλ στην πρωτοπορία