Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

NASCAR: Απαγόρευση της κίνησης Chastain (+video)

Ελλάδα 23:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

NASCAR: Απαγόρευση της κίνησης Chastain (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

NASCAR: Απαγόρευση της κίνησης Chastain (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Τα NASCAR απαγόρευσαν για τη νέα σεζόν κινήσεις σαν και εκείνη που είχε στείλει τον Ross Chastain στον τελικό της Cup Series πέρσι.

Advertisement
Advertisement

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους διεξαγόταν ο προτελευταίος αγώνας της χρονιάς στην πίστα της Martinsville. Σε αυτόν παίζονταν οι τέσσερις θέσεις που θα οδηγούσαν στον τελικό της σειράς όπου και θα αναδεικνυόταν ο πρωταθλητής της χρονιάς.

Μέσα στο παιχνίδι για την πρόκριση βρισκόταν και ο οδηγός της Trackhouse Racing, Ross Chastain. Ωστόσο, καθώς ο αγώνας έμπαινε στον τελευταίο του γύρο, ο Chastain βρισκόταν μόλις δέκατος και αντιμετώπιζε τον αποκλεισμό από τους Championship 4. Έτσι, ο Αμερικανός είχε μία ιδιαίτερη έμπνευση λίγο πριν την τελευταία στροφή του αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Ακούμπησε τον τοίχο με το πλάι του αυτοκινήτου του, έβαλε πέμπτη σχέση στο κιβώτιο και έπειτα το… σανίδωσε. Το αποτέλεσμα ήταν ο οδηγός της Trackhouse να κερδίσει 6 θέσεις και να προκριθεί τελικά στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Τότε η κίνηση του Chastain είχε κριθεί νόμιμη από τους αγωνοδίκες. Ωστόσο, η ιστορία από φέτος θα είναι διαφορετική. Τα NASCAR αποφάσισαν να απαγορεύσουν τέτοιου είδους κινήσεις για λόγους ασφαλείας οδηγών αλλά και θεατών.

Advertisement

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση γράφει: «Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια. Για τον λόγο αυτόν οποιαδήποτε κίνηση παραβιάζει τους κανόνες και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια οδηγών, κριτών, θεατών και λοιπών παρευρισκόμενων θα αντιμετωπίζεται πολύ σοβαρά».

Advertisement

Οι διοργανωτές δεν άλλαξαν κάποιον κανονισμό. Απλώς, θα εφαρμόζουν πιο αυστηρά τους ισχύοντες. Όπως εξήγησε και ο αντιπρόεδρος των NASCAR, Elton Sawyer: «Μία κίνηση σαν κι εκείνη της Martinsville θα ήταν παράνομη φέτος. Προβλέπεται ποινή χρόνου ή απόστασης». Άρα ο Chastain ήταν ο πρώτος και ο τελευταίος οδηγός που επωφελήθηκε από κίνηση… video-game!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Ένατη νίκη-ρεκόρ για τον Ogier (+video)
Ράλλυ Ντακάρ 2023: Οι νικητές της μεγάλης περιπέτειας (+video)
Formula e: Και πάλι Wehrlein στην Diriyah! (+video)