Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Σουηδίας: Ο Tanak περνάει μπροστά πριν το φινάλε (+video)

Ελλάδα 13:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ράλλυ Σουηδίας: Ο Tanak περνάει μπροστά πριν το φινάλε (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Σουηδίας: Ο Tanak περνάει μπροστά πριν το φινάλε (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Το θρίλερ στην Σουηδία συνεχίζεται! Μετά το τέλος της τρίτης ημέρας ήταν η σειρά του Lappi να περάσει στην πρωτοπορία. Ο Εσθονός βρίσκεται 8,6 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Breen.

Advertisement
Advertisement

Ο Ιρλανδός της Hyundai ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Όμως, ο Tanak βρισκόταν συνεχώς σε απόσταση βολής, την στιγμή που ο Neuville κέρδιζε τις περισσότερες ειδικές σήμερα.

Έτσι, όταν στην 13η ειδική του αγώνα, ο Breen αντιμετώπισε πρόβλημα με την αποκόλληση πέλματος ενός ελαστικού του, ο Tanak βρήκε την ευκαιρία να κλείσει την ψαλίδα κάτω από το δευτερόλεπτο. Ο Εσθονός θα αντιμετώπιζε κι εκείνος παρόμοιο πρόβλημα στην αμέσως επόμενη δοκιμασία.

Όμως, ο χρόνος του ήταν αρκετός για να τον φέρει στην πρώτη θέση. Στην ειδική με την οποία έκλεισε η τρίτη ημέρα του αγώνα, ο Tanak θα αύξανε, μάλιστα, την διαφορά του από τον Breen στα 8,6 δευτερόλεπτα. Τρίτος είναι, πλέον, ο Thierry Neuville ο οποίος κέρδισε 4 από τις 7 σημερινές ειδικές.

Advertisement

Ο Βέλγος κέρδισε πολύτιμο έδαφος σε σχέση με εχθές. Χάρη στον εξαιρετικό ρυθμό του αλλά και στα προβλήματα των Toyota, ο Neuville απέχει, πλέον, 23,7 δευτερόλεπτα από την κορυφή. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η μάχη του είναι με τον τέταρτο Rovanpera αύριο. Δεν θα έπρεπε, όμως, να τον αποκλείσουμε ακόμη από την διεκδίκηση της νίκης.

Advertisement

Η 13η ειδική αποδείχθηκε δύσκολη τόσο για τον Rovanpera όσο και για τον Lappi. Οι δύο Φιλανδοί έχασαν πολύτιμο χρόνο. Χειρότερα ήταν τα πράγματα για τον Lappi του οποίου το Hyundai κόλλησε στο χιόνι έπειτα από έξοδο. Έτσι, ο Esapekka βρίσκεται τώρα εκτός δεκάδας.

Το Ράλλυ Σουηδίας ολοκληρώνεται αύριο με τρεις ακόμη ειδικές διαδρομές.


Η γενική κατάταξη μετά το τέλος της τρίτης ημέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Ένατη νίκη-ρεκόρ για τον Ogier (+video)
Ράλλυ Σουηδίας: Ο Breen παίρνει τα ηνία!
Formula e: Ο Vergne νικητής στο θρίλερ της Hyderabad (+video)

Advertisement