Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Σαφάρι: Μία αξέχαστη… βόλτα (+video)

Ελλάδα 1:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Σαφάρι: Μία αξέχαστη… βόλτα (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Σαφάρι: Μία αξέχαστη… βόλτα (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Το Ράλλυ Σαφάρι είναι η διοργάνωση με την μεγαλύτερη ακτινοβολία παγκοσμίως που φιλοξενεί η Κένυα. Και ο πρόεδρος της αφρικανικής χώρας μυήθηκε με ιδιαίτερο τρόπο στη μαγεία του WRC.

Advertisement
Advertisement

Αυτός δεν ήταν άλλος από μία ταχύτατη βόλτα πολλών… οκτανίων με το M-Sport Ford Puma Hybrid 1 του Πιερ-Λουί Λουμπέ!

Ο Γάλλος οδηγός «ξενάγησε» τον πρόεδρο Ρούτο στις ειδικές του Σαφάρι κατά την εναρκτήρια ημέρα του αγώνα. Και όπως μπορείτε να δείτε και στα παρακάτω onboard πλάνα, ο Λουμπέ δεν… λυπήθηκε ιδιαίτερα τον Κενυάτη πρόεδρο. Το αποτέλεσμα, όμως, ήταν εξαιρετικό με τον Ρούτο να δηλώνει ενθουσιασμένος αλλά και λίγο τρομοκρατημένος έπειτα από την νέα αυτή εμπειρία!

Advertisement
Advertisement

«Αυτό το πράγμα είναι τρελό!» δήλωσε ο Ρούτο μόλις κατέβηκε από το Puma. «Είναι, όμως, μία εμπειρία που δεν μπορείς να ξεχάσεις. Μετά βίας μπορείς να δεις τον δρόμο ή τις στροφές. Αυτοί οι τύποι (σ.σ. οι οδηγοί του WRC) είναι πραγματικά επαγγελματίες» συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το αν θα δοκίμαζε ξανά, ο Κενυάτης πρόεδρος απάντησε έπειτα από σύντομη σκέψη και πριν ξεσπάσει σε γέλια: «Δεν είμαι σίγουρος».

Advertisement

Φυσικά το Puma της M-Sport Ford έχει κάποιες… μικρές διαφορές από εκείνα που κυκλοφορούν στους δημόσιους δρόμους. Η σημαντικότερη εξ αυτών είναι η μονάδα ισχύος του η οποία δίνει πάνω από 500 ίππους. Το 75% της ισχύος αυτής προέρχεται από τον κινητήρα εσωτερικής καύσεως (περί τους 385 ίππους) και το υπόλοιπο 25% από τον ηλεκτροκινητήρα.

Advertisement

Προσθέστε στα παραπάνω την εξειδικευμένη αγωνιστική κατασκευή του πλαισίου, αλλά και τις απαιτητικές ειδικές του Σαφάρι και θα δείτε γιατί ο πρόεδρος Ρούτο χρειάζεται λίγο ακόμη χρόνο πριν αποφασίσει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ράλλυ Σαρδηνίας: Και στο τέλος έμεινε ο Νεβίλ! (+video)
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Ο Pierre-Louis Loubet μένει πρώτος (+video)
Ράλλυ Σαφάρι: Η υπερειδική στον Τάνακ (+video)

Advertisement