Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Σαφάρι: Οζιέ εναντίον Ροβανπέρα στο θρίλερ της Κένυας!

Ελλάδα 0:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Σαφάρι: Οζιέ εναντίον Ροβανπέρα στο θρίλερ της Κένυας!

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Σαφάρι: Οζιέ εναντίον Ροβανπέρα στο θρίλερ της Κένυας!

ΑΓΩΝΕΣ

Η Toyota κυριαρχεί πλήρως στην Κένυα. Ωστόσο η μάχη ανάμεσα στους πρωτοπόρους Οζιέ και Ροβανπέρα εξελίσσεται σε θρίλερ.

Advertisement
Advertisement

Ο Γάλλος προηγείται για μόλις 16 δευτερόλεπτα του Φιλανδού μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ημέρας. Τα πάντα θα κριθούν στις έξι αυριανές ειδικές με τις οποίες πέφτει η αυλαία του φημισμένου αγώνα.

Τα Yaris ήταν σε δική τους κατηγορία σήμερα, κερδίζοντας όλες τις ειδικές. Ο Οζιέ, μάλιστα, είχε ένα άνετο προβάδισμα άνω των τριάντα δευτερολέπτων πριν την τελευταία δοκιμασία της ημέρας. Μία ξαφνική καταιγίδα, όμως, μετέτρεψε το χώμα σε λάσπη και ο Οζιέ που ξεκινούσε τελευταίος σε αυτήν έχασε πάνω από 15 δευτερόλεπτα από τον Ροβανπέρα.

Advertisement
Advertisement

Έτσι το αυριανό φινάλε αναμένεται συγκλονιστικό με τους δύο οδηγούς να μάχονται για τη νίκη μέχρι… τελικής πτώσεως. Στις θέσεις 3-4 είναι τα δύο άλλα Yaris των Έβανς και Κατσούτα.

Βέβαια κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας ο Λάπι ήταν άνετα τρίτος. Δυστυχώς για εκείνον, όμως, εγκατέλειψε στην 12η ειδική, μάλλον από βλάβη στον άξονα μετάδοσης. Έτσι είναι το i20 του Σόρντο το οποίο ακολουθεί τα Toyota από την πέμπτη θέση. Είναι, όμως, 4 λεπτά πίσω από τον Οζιέ.

Advertisement

Ακόμη πιο πίσω, χρονικά, είναι οι Τάνακ και Λουμπέ με τα Puma. Οι δύο οδηγοί, όπως και ο 9ος Νεβίλ, προσπαθούν κυρίως να τερματίσουν σε βαθμολογούμενες θέσεις. Έπειτα θα προσπαθήσουν στην Power Stage να περισώσουν ότι μπορέσουν.

Η Toyota είχε σημειώσει πέρσι το 1-2-3-4 στο Σαφάρι και όλα δείχνουν ότι μπορεί και φέτος να πετύχει αυτό το κατόρθωμα. Ποιος, όμως, από τους Οζιέ και Ροβανπέρα θα πάρει πρώτος την καρό σημαία;


Η πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ράλλυ Σαφάρι: Η υπερειδική στον Τάνακ (+video)
Ράλλυ Σαφάρι: Μία αξέχαστη… βόλτα (+video)
Ράλλυ Σαφάρι: Ο Οζιέ ηγείται των Toyota! (+video)