Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Σαφάρι: Ο Οζιέ ηγείται των Toyota! (+video)

Ελλάδα 14:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ράλλυ Σαφάρι: Ο Οζιέ ηγείται των Toyota! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Σαφάρι: Ο Οζιέ ηγείται των Toyota! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Τέσσερα Yaris βρίσκονται στις πέντε πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης μετά το τέλος της δεύτερης ημέρας. Εκείνο του Σεμπαστιέν Οζιέ ξεχωρίζει.

Advertisement
Advertisement

Ο Γάλλος οδήγησε υπέροχα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας κερδίζοντας τέσσερις από τις έξι ειδικές διαδρομές. Έτσι έκλεισε την δεύτερη ημέρα στην πρωτοπορία για πάνω από 22 δευτερόλεπτα από τον Ροβανπέρα.

Η διαφορά θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη εάν ο Οζιέ δεν αντιμετώπιζε ένα μικρό πρόβλημα με το υβριδικό σύστημα του Yaris στην τελευταία ειδική του πρωινού σκέλους. Μόλις το πρόβλημα ξεπεράστηκε, όμως, ο οκτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής απλά… συνέχισε την προέλασή του. Στην τρίτη θέση, είκοσι δευτερόλεπτα πίσω από τον Ροβανπέρα είναι ο Έβανς.

Advertisement
Advertisement

Το i20 του Νεβίλ ήταν το μόνο που μπορούσε να κρατηθεί σε μία λογική απόσταση από τα Yaris σήμερα. Δυστυχώς, για τον Βέλγο, όμως, μία απότομη προσγείωση στην προτελευταία ειδική κατέστρεψε την εμπρός αριστερά ανάρτηση του Hyundai. Ο Νεβίλ εγκατέλειψε για σήμερα και θα συνεχίσει αύριο όντας πολύ πίσω στην γενική κατάταξη.

Έτσι στην τέταρτη θέση πέρασε ο teammate του Βέλγου, Εσαπέκα Λάπι. Ο Φιλανδός έχει μία διαφορά ασφαλείας από τον πέμπτο Κατσούτα. Ωστόσο απέχει πολύ από την τριάδα των Toyota που προηγείται.

Advertisement

Ακόμη χειρότερη ήταν η ημέρα της M-sport Ford. Τόσο ο Τάνακ (ο οποίος είχε μία συνάντηση με κάποιες… ζέβρες) όσο και ο Λουμπέ βρίσκονται αρκετά λεπτά πίσω στη γενική κατάταξη καθώς αναγκάστηκαν να αλλάξουν τροχούς στη διάρκεια της ημέρας. Ο Έλληνας Ιορδάνης Σερδερίδης -επίσης με Ford Puma- είναι στην 11η θέση.

Αύριο θα έχουμε το μεγαλύτερο σκέλος του Σαφάρι. Οι οδηγοί θα καλύψουν πάνω από 150 χιλιόμετρα στις 6 ειδικές της τρίτης ημέρας.


Η πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ράλλυ Σαρδηνίας: Και στο τέλος έμεινε ο Νεβίλ! (+video)
Ράλλυ Σαφάρι: Η υπερειδική στον Τάνακ (+video)
Ράλλυ Σαφάρι: Μία αξέχαστη… βόλτα (+video)

Advertisement