Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Πορτογαλίας: Ο Ροβανπέρα στην πρωτοπορία

Ελλάδα 20:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Πορτογαλίας: Ο Ροβανπέρα στην πρωτοπορία

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Πορτογαλίας: Ο Ροβανπέρα στην πρωτοπορία

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Κάλε Ροβανπέρα έκλεισε την πρώτη ημέρα του Ράλλυ Πορτογαλίας στην κορυφή της γενικής κατάταξης. Πίσω του οι Σόρντο και Νεβίλ.

Advertisement
Advertisement

Ο πρωταθλητής είχε εξαιρετικό ρυθμό ήδη από το πρωινό σκέλος. Όμως ήταν ο Τάνακ εκείνος που πήρε τα ηνία νωρίς.

Έπειτα από τις τρεις πρώτες ειδικές ο Εσθονός προηγούταν του Κάλε για μόλις τρία δευτερόλεπτα. Με το ξεκίνημα του απογευματινού σκέλους, όμως, η ατυχία έπληξε τον οδηγός της M-sport Ford. Ένα κλατάρισμα με την εκκίνηση της 4ης ειδικής κόστισε στον Τάνακ περί τα 50 δευτερόλεπτα όπως και την πρωτοπορία του αγώνα. Έτσι, ήταν ο Ντάνι Σόρντο εκείνος ο οποίος θα ανταγωνιζόταν τον Ροβανπέρα για το υπόλοιπο της ημέρας.

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός της Hyundai, μάλιστα, πέρασε και στην κορυφή μετά την 4η ειδική. Στις επόμενες δύο ο Ροβανπέρα αντεπιτέθηκε με την διαφορά ανάμεσα στους δύο οδηγούς να μην ξεπερνάει τα 3 δευτερόλεπτα μετά την ολοκλήρωση της 6ης διαδρομής.

Στην αμέσως επόμενη, όμως, ο Σόρντο έκανε λάθος σε μία διασταύρωση η οποία του κόστισε πάνω από 10 δευτερόλεπτα. Το αποτέλεσμα ήταν ο Ροβανπέρα να πάρει μία διαφορά ασφαλείας την οποία διατήρησε μέχρι και το τέλος της ημέρας.

Advertisement

Τρίτος είναι ο Νεβίλ, 26 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ροβανπέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουμε τρία i20 εντός της πρώτης πεντάδας με τον Λάπι να τα πηγαίνει και εκείνος εξαιρετικά μέχρι στιγμής. Αντιθέτως, από τα Yaris μόνο εκείνο του Ροβανπέρα έχει ελπίδες για ένα καλό αποτέλεσμα. Οι Έβανς και Κατσούτα αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα τα οποία τους έχουν θέσει μέχρι στιγμής εκτός διεκδίκησης.

Το Ράλλυ Πορτογαλίας συνεχίζεται αύριο με επτά ακόμη ειδικές διαδρομές.


Η πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η αιτία θανάτου του Μπριν
Ράλλυ Κροατίας: Ο Έβανς μπροστά-καταστροφή για Νεβίλ (+video)
Ράλλυ Κροατίας: Ο Έβανς θριαμβεύει!