Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Πορτογαλίας: Κυρίαρχος Ροβανπέρα

Ελλάδα 10:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ράλλυ Πορτογαλίας: Κυρίαρχος Ροβανπέρα

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Πορτογαλίας: Κυρίαρχος Ροβανπέρα

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Κάλε Ροβανπέρα κυριάρχησε πλήρως κατά την δεύτερη ημέρα του Ράλλυ Πορτογαλίας. Έτσι, είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της νίκης.

Advertisement
Advertisement

Ο πρωταθλητής ήταν καταιγιστικός στις χωμάτινες διαδρομές της Λουζιτανίας. Κέρδισε πέντε από τις επτά δοκιμασίες της ημέρας και πλέον απέχει 57,5 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο, Σόρντο.

Ο Ισπανός προσπάθησε πολύ αλλά δεν είχε απάντηση στον εκπληκτικό ρυθμό του Φιλανδού οδηγού. Στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης είναι ο teammate του Σόρντο, Τιερί Νεβίλ. Ο Βέλγος απέχει μόλις 11 δευτερόλεπτα από την δεύτερη θέση. Σε περίπτωση, όμως, που δεν καταφέρει να ξεπεράσει τον Σόρντο θα έχει ενδιαφέρον το κατά πόσον η Hyundai θα αποφασίσει να εφαρμόσει team orders.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai  έχει και το τρίτο i20 στην πρώτη τετράδα με τον Λάπι να συνεχίζει την πολύ καλή του εμφάνιση. Πέμπτος είναι ο Τάνακ ο οποίος δεν κατάφερε να ανακάμψει από τα προβλήματα της χθεσινής ημέρας. Ωστόσο ο Εσθονός έχει κερδίσει μία θέση σε σχέση με την πρώτη ημέρα λόγω της εγκατάλειψης του Λουμπέ.

Ο Γάλλος teammate του Τάνακ αντιμετώπισε πρόβλημα με το σύστημα διεύθυνσης πριν την ολοκλήρωση της Amrante 1 έπειτα από σύγκρουση με δέντρο. Το Ράλλυ Πορτογαλίας έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής ιδιαίτερα σκληρό για τους αγωνιζόμενους της κατηγορίας RC1.

Advertisement

Αυτό αποδεικνύεται και από το ότι οι θέσει 6-10 καταλαμβάνονται από οδηγούς της RC2. Μεταξύ αυτών πρωτοπόρος είναι ο Σόλμπεργκ ο οποίος ηγείται των τριών Skoda Fabia. Φυσικά, όλα τα φώτα αύριο θα είναι στραμμένα στον Ροβανπέρα. Ο πρωταθλητής, όσο και αν φαίνεται παράξενο, προσπαθεί να κατακτήσει την πρώτη του φετινή νίκη. Και όλα δείχνουν ότι μόνο η ατυχία θα του την στερήσει.


Η πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ράλλυ Κροατίας: Ο Έβανς μπροστά-καταστροφή για Νεβίλ (+video)
Ράλλυ Κροατίας: Ο Έβανς θριαμβεύει!
Ράλλυ Πορτογαλίας: Ο Ροβανπέρα στην πρωτοπορία

Advertisement