Live Κίνηση
Περισσότερα
ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Οζιέ περνάει μπροστά (+video)

Ελλάδα 0:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Οζιέ περνάει μπροστά (+video)

ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Οζιέ περνάει μπροστά (+video)

ACROPOLIS 2023

Ο Κάλε Ροβανπέρα πήρε την Παυλιανη 1 αλλά ο Οζιέ ήταν ο μεγάλος κερδισμένος περνώντας στην πρωτοπορία του αγώνα!

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη ειδική της ημέρας αποδείχθηκε μεγάλη πρόκληση για όλους τους οδηγούς. Οι μεικτές συνθήκες εδάφους και οι αμέτρητες τεχνικές στροφές δυσκόλεψαν τους πάντες.

Η τρίτη ημέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 ξεκίνησε με την ιδιαίτερα τεχνική Παύλιανη. Η έναρξη της ειδικής καθυστέρησε κατά 32 λεπτά για λόγους ασφαλείας. Βλέπετε η περιοχή των τριών σημερινών ειδικών στους νομούς Φθιώτιδας και Φωκίδας ήταν μεταξύ εκείνων που δέχτηκαν την μεγαλύτερη ποσότητα νερού από την πρόσφατη κακοκαιρία. Επιπλέον το χώμα των περασμάτων αυτών είναι αργιλώδες και συγκρατεί περισσότερο νερό σε σχέση με εκείνο των πρώτων ειδικών του αγώνα.

Στις 07:40 το πρώτο αγωνιστικό, του Ιορδάνη Σερδερίδη, ξεκίνησε το πέρασμά του από την Παύλιανη. Η σειρά εκκίνησης ήταν αντίστροφη από την κατάταξη των αγωνιστικών στις κατηγορίες του. Έτσι τον Ελληνοβέλγο της Ford ακολούθησαν οι Τάνακ και Σόρντο. Εκείνος που δεν θα ξεκινούσε, όμως, ήταν ο Πιερ-Λουί Λουμπέ. Η M-sport Ford ανακοίνωσε ότι ο Γάλλος, έπειτα από την χθεσινή του εγκατάλειψη, δεν θα επέστρεφε στον αγώνα.

Ο Ροβανπέρα πετάει

Advertisement

Οι προβλέψεις των οδηγών για μία τελείως διαφορετική πρόκληση κατά την τρίτη ημέρα του αγώνα έδειξαν να επιβεβαιώνονται. Το βαρύ χώμα και τα αρκετά σημεία με νερό και λάσπη δυσκόλεψαν ιδιαίτερα τα περάσματα των οδηγών από την έτσι κι αλλιώς τεχνική αυτή ειδική.

Advertisement

«Οι συνθήκες είναι λίγο καλύτερες από αυτές που περιμέναμε. Όσοι ακολουθούν θα είναι πιο γρήγοροι, καθώς η διαδρομή στεγνώνει» δήλωσε ο Σερδερίδης μετά την ολοκλήρωση του περάσματός του. Και αυτό ήταν σίγουρα αληθές για τον Κάλε Ροβανπέρα. Ο Φιλανδός ξεκινώντας 7ος την ειδική έδειξε αμέσως την έφεσή του στις μεικτές συνθήκες της Παύλιανης.

Ο Κατσούτα τα πήγαινε κι εκείνος περίφημα μετά τα πρώτα splits. Ωστόσο μετά το 18ο χιλιόμετρο ο Ιάπωνας έκανε τετ-α-κε, ευτυχώς για εκείνον χωρίς να προκληθεί ζημιά στο Yaris, που του κόστισε περί τα 30 δευτερόλεπτα.

Ο Οζιέ περνάει μπροστά

Advertisement

Πολύ χρόνο έχασε και ο Λάπι καθώς το χειρόφρενο στο i20 του δεν λειτουργούσε μετά το 2ο χιλιόμετρο της ειδικής. «Είναι η πιο αργή ειδική του αγώνα και δεν είχαμε χειρόφρενο, απίστευτο» σχολίασε ο Φιλανδός μετά τον τερματισμό του.

Τον αρχικό κορυφαίο χρόνο του Τάνακ ξεπέρασε πρώτος ο Έβανς. Ο Ουαλλός δήλωσε ότι δεν πήρε πολλά ρίσκα για να αποφύγει τα λάθη. Τον χρόνο αυτόν θα κατέβαζε κατά 12,7 δευτερόλεπτα ο Ροβανπέρα μόλις ολοκλήρωνε την προσπάθειά του!

Επιπλέον, εξαιρετικός ήταν και ο χρόνος του Οζιέ, με τον Γάλλο να είναι αργότερος του Ροβανπέρα για μόλις 1,3 δευτερόλεπτα. Αντιθέτως, ο Νεβίλ δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα στην πρώτη σημερινή ειδική και έχασε 10 δευτερόλεπτα από τον Οζιέ. «Δεν ξέρω τι συνέβη, είχα μία καλή ειδική» δήλωσε ο Βέλγος.

Έτσι, μετά το πρώτο σημερινό πέρασμα από την Παύλιανη ο Οζιέ προηγείται για 7,8 δευτερόλεπτα του Νεβίλ στην γενική κατάταξη. Ακόμη 13,6 πιο πίσω είναι ο τρίτος Ροβανπέρα με τους Έβανς και Λάπι να συμπληρώνουν την πεντάδα. Η επόμενη ειδική είναι οι Καρούτες 1 με την εκκίνησή να δίνεται λίγο μετά τις 09:00.


Η γενική κατάταξη μετά την έβδομη ειδική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Backstage από εκκίνηση και υπερειδική…
Η Davanti Tyres στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Backstage από εκκίνηση και υπερειδική…