Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Χιλής: Ο Τάνακ νικητής, η Toyota πρωταθλήτρια! (+video)

Ελλάδα 2:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Χιλής: Ο Τάνακ νικητής, η Toyota πρωταθλήτρια! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Χιλής: Ο Τάνακ νικητής, η Toyota πρωταθλήτρια! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Οτ Τάνακ ήταν ο μεγάλος νικητής στο Ράλλυ Χιλής. Ο Εσθονός έλεγξε άνετα την διαφορά του από τους διώκτες του κατά την τελευταία ημέρα και πήρε άνετα την πρώτη θέση.

Advertisement
Advertisement

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Τάνακ για λογαριασμό της M-sport Ford φέτος αλλά και η δεύτερη σε ισάριθμους αγώνες στην Χιλή.

Ήταν ένα τριήμερο κατά το οποίο ο οδηγός της Ford επέδειξε όχι μόνο ταχύτητα αλλά και εξαιρετική στρατηγική στην επιλογή ελαστικών. Η μαλακή γόμα της Παρασκευής και η σκληρή του Σαββάτου έδωσαν στον Τάνακ μεγάλο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του από νωρίς. Την στιγμή που άλλοι παραπονιόντουσαν για την πρόσφυση ή διέπρατταν σημαντικά λάθη, εκείνος απλώς αύξανε την πρωτοπορία του σχεδόν σε κάθε ειδική.

Advertisement
Advertisement

Ο Τέμου Σούνινεν είχε περάσει το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στην δεύτερη θέση. Ωστόσο ο Φιλανδός της Hyundai έκανε λάθος στην προτελευταία ειδική με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. Το λάθος του Σούνινεν προβίβασε τον teammate του, Τιερί Νεβίλ στην δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης.

Advertisement

Ωστόσο χάρη στην εξέλιξη αυτήν αλλά και τους Έβανς-Ροβανπέρα που τερμάτισαν στις θέσεις 3-4, η Toyota αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κατασκευαστών για το 2023 με δύο αγώνες να απομένουν! Ένα αναμφίβολα μεγάλο επίτευγμα για τον Ιάπωνα κατασκευαστή.

Advertisement

Οι Ροβανπέρα και Έβανς τερμάτισαν στο 1-2 και στην Power Stage. Έτσι ο Φιλανδός περιόρισε την βαθμολογική ζημιά από τον ομόσταβλό του στους μόλις δύο βαθμούς. Ο Κάλε χρειάζεται πλέον μία δεύτερη θέση σε αγώνα και μία δεύτερη θέση σε Power Stage για να πάρει και μαθηματικά τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του.

Advertisement

Ο επόμενος αγώνας είναι το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης μεταξύ 25 και 29 Οκτωβρίου.


Η τελική κατάταξη του Ράλλυ Χιλής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Pirelli: Σταματάει το 2024 από το WRC
Ράλλυ Χιλής: Ανατριχιαστικά ατυχήματα για Λάπι και Λουμπέ! (+video)
Ράλλυ Χιλής: Ο Τάνακ σε θέση ισχύος (+video)