Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Κροατίας: Για τον Κρεγκ (+video)

Ελλάδα 11:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ράλλυ Κροατίας: Για τον Κρεγκ (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Κροατίας: Για τον Κρεγκ (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Το shakedown του Ράλλυ Κροατίας διεξήχθη σήμερα σε βαρύ κλίμα έπειτα από τον πρόσφατο, απροσδόκητο χαμό του Κρεγκ Μπριν.

Advertisement
Advertisement

κατά συνέπεια η αγωνιστική δράση της Πέμπτης πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Αρχικά αναφέρουμε την απόφαση των WRC και FIA να αποσύρουν για πάντα τον αριθμό 42 που χρησιμοποιούσε ο Κρεγκ Μπριν.

Έπειτα η Hyundai, η ομάδα του Ιρλανδού, αποφάσισε να συμμετάσχει με δύο μόνο αυτοκίνητα στο Ράλλυ της Κροατίας. Τα δύο i20 (των Νεβίλ και Λάπι) θα είναι βαμμένα στα χρώματα της ιρλανδικής σημαίας. Επάνω τους θα υπάρχει αυτοκόλλητο που θα γράφει «Εις μνήμην Κρεγκ Μπριν» με το όνομα του ιρλανδού να εμφανίζεται και στις δύο πλευρές του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Στα Hyundai θα υπάρχει και το #ForCraig (για τον Κρεγκ) με τα εξής λόγια του Ιρλανδού παραδίπλα: «Μην ξεχνάς να το απολαμβάνεις. Πρέπει να περνάς καλά γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή».

Advertisement

Και οι υπόλοιπες ομάδες, όμως, θα έχουν τα δικά τους αφιερώματα στον αδικοχαμένο Ιρλανδό. Η Ford θα έχει στα Puma επίσης το αυτοκόλλητο «Εις μνήμην Κρεγκ Μπριν» με το όνομά του να βρίσκεται και στις πόρτες των αγωνιστικών. Παρόμοια θα είναι και η εμφάνιση των Yaris με τις Toyota και Ford να επιλέγουν να έχουν μόνο δύο αυτοκίνητα η καθεμία προς βαθμολόγηση στο Ράλλυ Κροατίας από σεβασμό στην Hyundai και τον Μπριν.

Advertisement

Ο Κρεγκ Μπριν έχασε την ζωή του την προηγούμενη εβδομάδα σε δοκιμές προετοιμασίας για το Ράλλυ Κροατίας. Η κηδεία του τελέστηκε την Τρίτη στην γενέτειρά του, Φέριμπανκ της Ιρλανδίας. Την πομπή, μάλιστα, οδήγησε ένα Ford Sierra Cosworth που ανήκε στον Ιρλανδό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC: Νεκρός σε ατύχημα δοκιμών ο Craig Breen!
Θλίψη στον κόσμο των Ράλλυ για τον Breen
Loeb: Επιστρέφει στο World RX με ηλεκτρική Lancia Delta