Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Νεβίλ: Αποκλείστηκε από το Ράλλυ Σαφάρι!

Ελλάδα 20:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νεβίλ: Αποκλείστηκε από το Ράλλυ Σαφάρι!

ΑΓΩΝΕΣ

Νεβίλ: Αποκλείστηκε από το Ράλλυ Σαφάρι!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Τιερί Νεβίλ αποκλείστηκε από τα επίσημα αποτελέσματα του Ράλλυ Σαφάρι λόγω προσπάθειάς του να κερδίσει αθέμιτο πλεονέκτημα.

Advertisement
Advertisement

Ο Βέλγος είχε τερματίσει 8ος στην γενική κατάταξη όμως μετά τον τερματισμό του αγώνα, οι διοργανωτές ενημέρωσαν τους αγωνοδίκες για ένα περιστατικό σχετικά με τον Βέλγο.

Συγκεκριμένα, είχαν αντιληφθεί ένα άτομο το οποίο οδηγούσε σε διαδρομές οι οποίες θα χρησιμοποιούνταν αργότερα στον αγώνα ως ειδικές. Το πρόσωπο αυτό δεν είχε άδεια πρόσβασης και καθώς σε δύο περιπτώσεις παραβίασε ξένη, ιδιωτική περιουσία οι διοργανωτές τον είχαν σταματήσει για έλεγχο. Τα στοιχεία που συγκέντρωσαν έδειχναν πώς αυτό το άτομο συνδεόταν με τον οδηγό της Hyundai, Τιερί Νεβίλ.

Advertisement
Advertisement

Ερωτηθείς σχετικά ο Νεβίλ παραδέχτηκε ότι γνωρίζει το εν λόγω άτομο και ότι είχε ζητήσει την βοήθειά του για τον αγώνα. Ο άνθρωπος αυτό, λοιπόν, περνούσε με το αυτοκίνητό του από σημεία των επόμενων ειδικών διαδρομών του αγώνα και ενημέρωνε τον Νεβίλ για την θέση που είχαν ορισμένοι βράχοι στις διαδρομές αυτές ή εάν είχαν μετακινηθεί.

Ωστόσο σύμφωνα με το άρθρο 35.4.2 των αγωνιστικών κανονισμών της FIA κάτι τέτοιο απαγορεύεται χωρίς την γραπτή άδεια του αλυτάρχη μέχρι την ολοκλήρωση της ειδικής. Κατά συνέπεια στον Νεβίλ επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού από το Ράλλυ Σαφάρι του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ράλλυ Σαφάρι: Μία αξέχαστη… βόλτα (+video)
Ράλλυ Σαφάρι: Toyota και Οζιέ θριαμβεύουν! (+video)
WRC 2022 Ράλλυ Ιαπωνίας: Ο Neuville νικητής στο 1-2 της Hyundai