Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Raikkonen: Με ατύχημα το ντεμπούτο του στα NASCAR! (+video)

Ελλάδα 5:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Raikkonen: Με ατύχημα το ντεμπούτο του στα NASCAR! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Raikkonen: Με ατύχημα το ντεμπούτο του στα NASCAR! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Με σύγκρουση και έξοδο στις μπαριέρες ολοκληρώθηκε το ντεμπούτο του Kimi Raikkonen στην NASCAR Cup Series. Ο Φιλανδός είχε μέχρι εκείνο το σημείο έναν πολύ καλό αγώνα ανεβαίνοντας συνεχώς από την 27η θέση εκκίνησης. “Είχε πλάκα” ήταν το σχόλιο του Kimi!

Advertisement
Advertisement

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής F1 του 2007 δεν τα είχε πάει πολύ καλά στις πρώτες του κατατακτήριες δοκιμές Watkins Glen. Ωστόσο, την ημέρα του αγώνα οδήγησε εξαιρετικά από την αρχή σε μικτές συνθήκες. Γρήγορα μπήκε στην πρώτη εικοσάδα, ενώ με σωστή στρατηγική είχε καταφέρει να ανέβει στην πρώτη δεκάδα λίγο πριν το δεύτερο μέρος του αγώνα.

Μέχρι την δεύτερη στάση του υπό καθεστώς πράσινης σημαίας, ο Kimi βρισκόταν άνετα στην 8η θέση. Όμως, ακριβώς στο μέσο του αγώνα όλα πήγαν στραβά. Κατά την επανεκκίνηση οι Chastain και Dillon είχαν επαφή στο αργό εσωτερικό μέρος της πίστας. Η επαφή αυτή είχε σαν αποτέλεσμα αρκετά αυτοκίνητα να φρενάρουν απότομα και οι Hezemans-Raikkonen που βρίσκονταν λίγο πιο πίσω να συγκρουστούν.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο του Kimi ανασηκώθηκε ελαφρώς από την επαφή και κατέληξε ακυβέρνητο στις μπαριέρες, τελειώνοντας τον αγώνα του Φιλανδού. “Πίστευα ότι είχα καλή γραμμή, όμως ξαφνικά όλοι άρχισαν να έρχονται προς τα αριστερά. Δεν είχα χρόνο να αντιδράσω” δήλωσε ο Kimi αργότερα. “Στην αρχική επαφή κάποιος χτύπησε απευθείας τον εμπρός δεξί τροχό μου και το τιμόνι έπαθε ζημιά. Πονάει λίγο ο καρπός μου, αλλά έτσι είναι αυτά“, συμπλήρωσε ο Raikkonen.

Ο Kimi, πάντως, φάνηκε ότι απόλαυσε ιδιαίτερα την εμπειρία του στην δημοφιλέστερη σειρά αγώνων στις ΗΠΑ. “Είχε πλάκα” σχολίασε με το κλασσικό του στιλ. Σκέφτεται μήπως να συμμετάσχει και άλλη φορά; “Θα δούμε, δεν ξέρω ακόμη” ήταν η αινιγματική του απάντηση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula E: Vandoorne και Mercedes πρωταθλητές! (+video)
Acura ARX-06 LMDh : Στους αγώνες αντοχής με τεχνολογία F1
WRC 2022 Ράλλυ Βελγίου: Ο Tanak νικητής στην Ypres! (+video)