Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Acura ARX-06 LMDh : Στους αγώνες αντοχής με τεχνολογία F1

Ελλάδα 15:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Acura ARX-06 LMDh : Στους αγώνες αντοχής με τεχνολογία F1

ΑΓΩΝΕΣ

Acura ARX-06 LMDh : Στους αγώνες αντοχής με τεχνολογία F1

ΑΓΩΝΕΣ

Η Acura αποκάλυψε το αγωνιστικό αυτοκίνητο αντοχής ARX-06 LMDh.

Advertisement
Advertisement

Θα κάνει πρεμιέρα στον 24ωρο αγώνα Rolex 24 Daytona.

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί τον κινητήρα «AR24e», ο οποίος αναπτύχθηκε από την Honda Performance Developed (HPD). Είναι, ο μικρότερος κινητήρας που έχει… βάλει ποτέ η αυτοκινητοβιομηχανία σε αγώνες αντοχής. Βασίζεται σε ένα μοτέρ 2,4 λίτρων, άμεσου ψεκασμού, V6 90 μοιρών, με διπλό turbo θα μπορεί να ανεβάζει στροφές έως και 10.000 σ.α.λ.

«Το νέο Acura ARX-06 έχει στοιχεία της τεχνολογίας Honda Formula One και της τεχνολογίας που έχει κερδίσει το Rolex 24», δήλωσε ο David Salters, Πρόεδρος και τεχνικός διευθυντής στο HPD.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιασμένο για να λειτουργεί με καύσιμο χαμηλών εκπομπών άνθρακα, η Acura στοχεύει να το φτάσει στους 680 ίππους. Το υβριδικό σύστημα, αποτελείτε από την καθορισμένη από το IMSA Bosch Motor Generator Unit και πακέτα μπαταριών Williams Advanced Engineering. Η αρχιτεκτονική του συστήματος ελέγχου έχει ECU (κεντρικό διαχειριστή) προδιαγραφών Formula 1.

Για το πλαίσιο, η Acura συνεχίζει τη συνεργασία της με την ORECA, αλλά κατασκευάζει το μονοκόκ από ανθρακονήματα. Το αμάξωμα σχεδιάστηκε στο Acura Design Studio στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, σε συνδυασμό με τους εσωτερικούς μηχανικούς αεροναυπηγικής CFD της ORECA και της HPD. Το αυτοκίνητο έχουν παραγγείλει οι ομάδες: Wayne Taylor Racing και Meyer Shank Racing, οι οποίες θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar Championship GTP 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στιγμές οδηγικής πανδαισίας από το Honda NSX Type S (video)
Νέο Honda NSX Type S: Υβριδικό supercar 600 ίππων (+video)
Acura TLX Type S: Πανίσχυρο (video)